Qızartmaq üçün bu 3 yağdan istifadə edin

Qızartmaq üçün bu 3 yağdan istifadə edinDüzgün yağla qızartmaq sağlamlığınız, təhlükəsizliyiniz, yemək bişirmək və yeməyinizin ümumi dadı və toxuması üçün vacibdir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, yağın təzə olduğundan və xarab olmadığından əmin olmalısınız. 
Yağ təzə və təmiz qoxumalıdır. Əgər təbaşir iyi gəlirsə, yəqin ki, yağ köhnədir. Köhnə yağı atın və onu kanola, fıstıq, üzüm toxumu və s. daxil olmaqla ən yaxşı qızartma yağları ilə əvəz edin.
Qızartmaq üçün ən yaxşı yağlar
Aşağı keyfiyyətli yağın istifadəsi xoşagəlməz ləzzət və qeyri-sabitliyə səbəb ola bilər ki, bu da çox uzun müddət yüksək istilikdə qaldıqda təhlükəli ola bilər. Əlavə zeytun yağı kimi bəzi bahalı yağlardan və ya püstə yağı, qoz yağı kimi zərif ətirli yağlardan istifadə etmək pul itkisidir.
Kolza yağı
Kanola yağı demək olar ki, qızartmaq üçün ən yaxşı yağlardan biridir. Adətən əlverişlidir və böyük miqdarda satılır. Yüksək tüstülənmə nöqtəsinə, neytral dada və sərfəli qiymətə malikdir.
Qidalanma nöqteyi-nəzərindən, kanola yağı iltihabla əlaqəli olduğu üçün pis təsir bağışlayır, lakin digər yemək və ya qızartma yağlarından daha az doymuş yağ ehtiva edir.
Üzüm toxumu yağı
Üzüm toxumlarından preslənmiş (şərab istehsal edən ölkələrdə çoxludur) üzüm yağı yüksək miqdarda E vitamini ehtiva edir və təbii antioksidant hesab olunur, ona görə də üzüm yağında qızartmanın bəzi qida faydaları da ola bilər.
Fıstıq yağı
Fıstıq yağı, həddindən artıq yüksək tüstü nöqtəsi və yağ qızdıqca verə biləcəyi bir az qozlu ləzzət səbəbiylə qızartmaq üçün məşhur seçimdir. Fıstıq yağı, allergiya və çarpaz çirklənmə səbəbindən restoranlarda nadir hallarda istifadə olunur.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 676   Tarix: 03 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dönər alarkən bunlara diqqət etmək lazımdır

Dönər alarkən vətəndaşların diqqət etməli olduğu məqamlar açıqlanıb. xəbər verir ki, bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin məlumatında bildirilib. Dönər alarkən aşağıdakılara diqqət edilməlidir:. -Qida təhlükəsizliy

.

Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?

"Gündə 45 qram etil spirti istehlakı mədə xərçəngi ehtimalını artırır". -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı həkim-onkoloq Vladislav Yevseyev xəbərdarlıq edib. O bildirib ki, spirt - tərkibində etanol ola

.

Boğaz ağrısı zamanı hansı qidaları yemək olmaz?

"Boğazda qıcıqlanma və ya boğaz ağrısı varsa, duzlu, yağlı və ədviyyatlı yeməklərdən imtina etmək daha məsləhətlidir". -a istinadən bildirir ki, bunu rusiyalı otorinolarinqoloq Asiyat Zirkuyeva deyib. "İl

.

Xərçəng əmələ gətirməyə qadir - 5 ət məhsulu

Xərçəng tətikləyən qidalar içində ilk pillədə kanserogenlərlə zəngin ət məhsulları gəlir. -a istinadən xəbər verir ki, əslində həyatımız boyu müəyyən qədər kanserogenli qida qəbul etməyimiz mümkündür. Amma əgər rasionda

.

Yuxuda hamilə oduğunu görmək nə deməkdir? - Yaradıcılıq və yeni

Yuxu beynin fəaliyyət normasının minimal səviyyəyə enməsi və ətraf mühitə olan reaksiyaların azalması ilə müşayiət olunan təbii fizioloji bir prosesdir. Yuxu yozmaları və yuxu terminləri ilk yarandığı gündən bəri filosofla

.

Arıqlamağa kömək edən YEGANƏ MƏHSUL

Mütəxəssislər arıqlamağın yeganə yolunu açıqlayıblar.   -a istinadən xəbər verir ki, kilo vermək üçün 50:50 deyilən qaydaya əməl etməlidir. . Karbohidratların səviyyəsini gündə 50 q-dan aşağı saxlamaq lazımdır, lakin zülalları

.

Köpün qarşısını almaq üçün lobyanı belə bişirin

Lobya bir çoxlarının sevdiyi qida növü olsa da, bişirilən zaman o mədədə şişkinliyə səbəb ola bilir. .   -a istinadən xəbər verir ki, aşpazlar bunu lobyanın düzgün bişirilməməsi ilə əlaqələndirirlər. Bildirilir ki, loby

.

Kolon xərçənginə səbəb olan iki əsas amil

Elm adamları kolon xərçəngi riskinin artması ilə əlaqəli iki anatomik quruluşa diqqət yetiriblər. -a istinadən xəbər verir ki, bu tapıntılar müxtəlif ölkələrdən, o cümlədən Avropa və ABŞ-dan olan tibb mütəxəssisləri tərəfində

.

Mədə üçün ən faydalı ədviyyat: qastritin dərmanı

Ədviyyatlar arasında mədə üçün ən faydalısı hildir. -a istinadən xəbər verir ki, dünyanın ən bahalı ədviyyatlarından biri olan hil Cənubi Asiyanın məhdud bölgələrində bitir. Bu səbəbdən nadir və qiymətli ədviyyatdır. - Hi

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2024 qaşların formalari aksessuarlar qadinlar haqqinda maraqli melumatlar doğuş yumurta qabiginin xeyri ev ve dizayn kosmetika sağlıq veten seirleri xanim.az bayatılarımızda vətən həsrəti birlik haqqinda