Alkoqolsuz pivənin zərərləri və ondan qorunmağın YOLLARI

Alkoqolsuz pivənin zərərləri və ondan qorunmağın YOLLARIKornell Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, alkoqolsuz pivə patogen bakteriyaların mənbəyi ola bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, araşdırma "Journal of Food Protection" jurnalında dərc olunub.
Biotexnoloqlar "Escherichia coli", "Salmonella enterica" və "Listeria monocytigenes" bakteriyasının 5 ştamını alkoqolsuz və az alkoqollu pivəyə əlavə ediblər. Sonra 63 gün ərzində onların böyüməsinə nəzarətdə saxlayıblar.
Az alkoqollu pivə patogenin inkişafının qarşısını alıb, alkoqolsuz pivə isə onu təşviq edib. "Escherichia coli" və "salmonella" aşağı alkoqollu, həmçinin alkoqolsuz pivələrdə sınaqdan keçirilmiş bütün temperaturlarda, turşuluqlarda eləcə də güclərdə sağ qalıb. "Listeria" daha az dayanıqlı olduğunu sübut edib: bir neçə gündən sonra populyasiyanın sayı aşkarlanma həddinin altına düşüb.
Ümumiyyətlə, spirtin tərkibi və saxlama temperaturu bakteriyaların böyüməsini təyin edən ən vacib amillərdir. Təxminən 4°C temperatur bütün bakteriyaların azalmasına kömək edərək, alkoqolsuz və az alkoqollu pivələrin soyuducuda saxlanmasının vacibliyini vurğulayır. Alimlərin fikrincə, pasterizasiya, steril filtrasiya və konservantların əlavə edilməsi də zəhərlənmə riskini azalda bilər.
Adi spirtli pivə mikrob patogenlərinə qarşı immun hesab olunur. Tədqiqatlar göstərib ki, etanolun 3,5-5% (həcm/həc) konsentrasiyası ən çox yayılmış bakteriyaların böyüməsinin effektiv şəkildə qarşısını ala bilər. Etanolun, pasterizasiyanın, şərabın qaynadılmasının, filtrasiyanın və soyuducunun təsirinin birləşməsi səbəbindən pivə qida zəhərlənməsi halları nadir hallarda olur. Bəzi bakteriya ştammlarının hətta güclü pivədə də sağ qaldığı göstərilsə də, bu, adətən, düzgün olmayan saxlama temperaturu ilə bağlıdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 773   Tarix: 27 oktyabr 2023
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Dırnağını yeyənlərdə 10 cür xəstəlik yaranır

Onixofagiya uşaq yaşlarından başlayan, dünyada çox yayılmış zərərli vərdişlərdən biridir. "medicina"ya istinadən dırnaq yeməkdən yaranan xəstəlikləri təqdim edir:. Gecə növbəsində işləmək orqanizmə necə təsir edir?

.

Şəhər, yoxsa kənddə yaşamaq – Harda xərçəng daha çox yaranır?

Kənd insanının bədəni sağlam, ömrü uzun olur deyirlər. Həqiqətənmi şəhərdən uzaq yaşamağın özü sağlamlıq üçün yetərlidir?.   -a istinadən xəbər verir ki, paytaxtda və kənddə yaşamaq orqanizmə fərqli risklər yaradır və hərəsini

.

Ürəyə zərərli olan arıqlama əlavələri

Arıqlamaq üçün nəzərdə tutulmuş əlavələr qida boşluqlarını doldurmaq və sağlamlığı qorumaq üçün məşhurdur, lakin onlardan bəziləri təhlükəli ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, kofein əsaslı arıqlama məhsulları, efedri

.

Gecə yatmazdan öncə bir stəkan süd içməyin 6 faydası

Hər gün bir stəkan süd içmək bəzi insanlar üçün vazkeçilməz addımlardan biridir. Bəs, hər gün süd içənlərin orqanizmində nə baş verir?.   -a istinadən xəbər verir ki, hər gün bir stəkan süd içənlər, içməyənlərdən bir neç

.

Qan damarlarını təmizləyən iki səhər yeməyi

Həkimlər qan damarlarını təmizləyən iki səhər yeməyini açıqlayıblar. .   -a istinadən bildirir ki, sözügedən məhsul damarları təmiz saxlamağa kömək edir. . Diyetoloqlar bildirib ki, yağ, yumurta, xama yeməkdən imtina etmə

.

Qurbağa zəhəri gələcəyin antidepresantı ola bilər

Alimlər psixodelik təsir yaradan qurbağa zəhərindən depressiya və anksiyetenin müalicəsi üçün istifadə edilə biləcəyini düşünürlər. -a istinadən xəbər verir ki, LSD və psilosibin kimi psixodelik dərmanların zehni xəstəliklər

.

Böyürtkənin əvəzolunmaz faydaları

Böyürtkən hələ qədim zamanlardan bir çox xəstəliklərin müalicəsində dərman kimi istifadə olunur. Vitaminlərlə zəngin olan böyürtkənin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. Alçanın faydaları: Yeməyiniz üçün vacib səbəblər

.

Təzyiq dərmanını səhər, yoxsa axşam içməli?

Hipertoniyaya qarşı təzyiq salıcı dərmanları günün hansı saatında içmək lazımdır ki, xəstələr özlərini qorusun?.   -a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkimlər Yelena Malışeva və German Gandelman hipertoniklərə tövsiyələ

.

Yumurta ilə hansı qidaları yemək olmaz?

Yumurtanın müəyyən qidalarla birləşdirilməsi mədə problemlərinə səbəb ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, qidalanma mütəxəssisləri yumurtaları ət, vetçina, pendir və yüksək kalorili souslarla (mayonez, tartar və s.

turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar toy makiyaji sekilleri qadin dunyasi kakoslu paxlava hazirlanmasi yaşıl çay onkologiya hamiləlikdə kosmetika salam xanım az balıq veten haqqinda bayatilar lakonizim