Balıq bişirməyi sevənlər bunları bilsələr...

Balıq bişirməyi sevənlər bunları bilsələr...Balıq bişirərkən evə heç də xoş olmayan qoxu yayılır. Bunu önləmək üçün tavanın içinə bir neçə dənə dəfnə yarpağı ata bilərsiniz. Beləcə qoxu azalacaq.
Balıq bişirməyi sevənlər bunları bilsələr...Bundan əlavə balıqlar da dəfnə yarpağının o aromatik qoxusuyla daha da ləzzətli olacaq.

Mətbəxə hətta evin içinə hopan balıq qoxusundan xilas olmaq istəyirsinizsə aşağıdakı üsullardan istifadə edə bilərsiniz.

İstiliyə dayanıqlı bir qabın içində 1 stəkan su və 2 xörək qaşığı sirkəni qaynadın. Qaynayan sirkəli su evin içinə yayılan qızartma qoxusunu alacaq.

Balıq alış-verişi ilə əlaqədar bunları bilsəniz uduzmazsınız.
Balıq bişirməyi sevənlər bunları bilsələr...Alış-veriş zamanı balıq almağı ən sona saxlayın. Unutmayın, hər cür dəniz məhsulu otaq temperaturunda ən çox 1-2 saat dözə bilər.

Qızartma balıqların daha ləzzətli olması üçün bunları edin.

Tavada və ya sobada qızardacağınız balıqların üzərinə duz, limon suyu və istəsəniz istiot səpin, 15 dəqiqə qədər gözlədin, çox daha ləzzətli olacaq.

Əlinizdən balıq iyi gəlirsə ondan bu üsulla xilas olun.
Balıq bişirməyi sevənlər bunları bilsələr...Əlinizi əvvəlcə soyuq su ilə yuyun, sonra sirkə və ya limon ilə ovun. Qablarda qalan balıq qoxusunu da yenə soyuq su ilə yuduqdan sonra sirkəli suya batıraraq yox edə bilərsiniz.

Kifayət qədər qızmamış və içi düz olmayan tavalarda yaxşı balıq bişirmək alınmayacaq.
Balıq bişirməyi sevənlər bunları bilsələr...Qızardılmış balıqların qurumaması üçün bunları edin.

Qızartma balıqlar bişərərkən üzərlərinə ara sıra bir fırça köməyiylə maye yağ sürtün, bu sayədə balıqlar parlaq və yumşaq olurlar. Belə etsəniz onların quru olmasını da önləmiş olarsınız.

Mətbəx     Baxılıb: 4046   Tarix: 25 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

sonxeber.az gelinlikler makiyaj etmek qaydalari hamiləlik bolqar biberinin faydasi hicab geyimleri islamda qadın günel facebook kosmetika cekc pornuxa sağlamlığın sirleri itburnu gəncə qogal