Bu 3 ərzaq təzyiqi 18% yüksəldir – Qəti uzaq durun

Bu 3 ərzaq təzyiqi 18% yüksəldir – Qəti uzaq durunMüntəzəm olaraq bu 3 qidanı yeyənlərdə hipertoniya ehtimalını dəfələrlə artırır.
"Medicina" xəbər verir ki, britaniyalı alimlər qırmızı ət və ondan hazırlanan məhsullar yeyildikdən sonra təzyiqin artdığını bildirib.
Mal ətindən tutmuş donuz ətinə kimi qan və zülal mənbəyi olsa da, təzyiq xəstələri üçün təhlükəli ola bilər.
Diyetoloq Vasilisa Pomonarova xüsusilə 3 məhsulu açıqlayıb.
"Sosis, kolbasa. Vetçina duzla çox zəngin olduğu üçün yeyildikdən sonrakı saatda təzyiqi 17-18% artırır.
Fransada aparılan elmi tədqiqatda 44 min fransız qadın iştirak edib.
Onlar gündəlik qidalanma anketi doldurublar.
Məlum olub ki, həftədə 4-5 dəfə emal olunmuş qırmızı ət məhsulları yeyənlərdə hipertoniya səviyyəsi 17% çox olub. Bir pors ət 50 qram hesab edilir.
Cəmi 50 qram kolbasa, sosis təzyiq xəstəliyi yaratmağa yetərlidir.
Hipertoniyanın əsas gizli səbəbi duzdur, duz bədəndə mayeni saxlayır, nəticədə damarlarda yüklənmə artır".
Əgər siz artıq təzyiq xəstəsizsə, bu qidaları yeməsəz daha uyğundur.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 827   Tarix: 18 yanvar 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyəri təmizləyən qidaların SİYAHISI

Qaraciyəri təmizləməyə kömək edəcək və bu orqanın fəaliyyətini dəstəkləyəcək məhsulların siyahısı tərtib edilib.   -a istinadən bildirir ki, siyahını kardioloq Olqa Bokeriya tərtib edib. Onun sözlərinə görə, sağlam qaraciyə

.

Arzuları yerinə yetirən sehirli ot – Zəncirotu barədə bilmədiklərimiz

Ana təbiət əslində hamıya səxavətlə davranır,  otunu, çiçəyini insanların ayaqları altına sərir. Sadəcə, biz onun dilini bilmirik, hansı otun, çiçəyin hansı dərdə dərman olmasından xəbərsizik. "Şəfalı bitkilər"

.

Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

Soğan immuniteti möhkəmlədir, dərini cavanlaşdırır, virusları öldürür, damarları təmizləyir. Amma hansı soğanı daha çox yeməliyik- yaşıl, ağ, yoxsa qırmızı?. Eləcə də porey soğanı unutmamalıyıq. İmtahandan əvvəl bunları YEYİN

.

Sürətli arıqlamaq üçün iki sağlam inqrediyentdən hazırlanan YAĞ YANDIRICI İÇKİ

Əlavə çəkilərdən xilas olmaq üçün pəhriz saxlayan hər kəs bu prosesin nə qədər çətin olduğunu bilir.   -a istinadən xəbər verir ki, incə belə sahib olmağa köməklik edən kefir və kətan toxumundan hazırlanmış yağ yandırıc

.

Hava dəyişdikdə oynaqlar niyə ağrıyır?

"Dayaq-hərəkət aparatının xəstəlikləri, xüsusən də artroz olan xəstələrdə hava şəraiti dəyişdikdə ağrılar artır". Yatmazdan əvvəl bunu etmək sağlamlığınıza zərər verə bilər - Həkim AÇIQLADI . Mədə üçün ən faydal

.

Bu ədviyyatı zeytun yağı ilə qarışdırın – Orqanizmi qalxan kimi qoruyur

Sarıkök və zeytun yağı ayrı-ayrılıqda sonsuz faydaları olan iki qida olsa da, bir araya gəldikdə gücünü ikiqat artırır. Ekspertlər bir qaşıq zeytun yağına bir çimdik sarıkök əlavə edəndə möcüzəvi təsirlərin üzə çıxdığın

.

Şaftalı bu xəstəliyi olanlara faydalıdır

Şaftalı şirin və dadlı meyvə olması ilə yanaşı, vitamin, minerallar, orqanik turşular, efir yağları, qidalı liflər və s. faydalı maddələrlə zəngindir. Həmçinin bu meyvənin insan sağlamlığına bir çox faydaları var. -a istinadə

.

Boğaz ağrısı zamanı hansı qidaları yemək olmaz?

"Boğazda qıcıqlanma və ya boğaz ağrısı varsa, duzlu, yağlı və ədviyyatlı yeməklərdən imtina etmək daha məsləhətlidir". -a istinadən bildirir ki, bunu rusiyalı otorinolarinqoloq Asiyat Zirkuyeva deyib. "İl

.

Diqqət: Bu kartof çox təhlükəlidir

Göyərmiş, yaşıla çalan kartof ən zəhərləyici təsirli kartofdur. -a istinadən xəbər verir ki, terapevt, tibb elmləri namizədi Marqarita Koroleva yaşıl rəng almış kartofun zərərindən danışıb:. "Kartof gün altında uzu

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi kosmetik vasiteler toy makiyaji sekilleri hamiləlik təqvimi plastik əməliyyat uşağın sağlamlığı qadın geyimi kosmetika nizami gəncəvi vətən haqqında bayatı şəhid insan novruz hakıştası