Bu qidalarla çörək yemək olmaz – Diabet və infarkt riski artır

Bu qidalarla çörək yemək olmaz – Diabet və infarkt riski artırAzərbaycanda az qala çörəyi də çörəklə yemək qədər çörəyə bağlılıq insanlarımızda piylənmə, damar tıxanması, şəkər xəstəliyini artırır.
Elə qidalar, xörəklər var ki, onu çörəklə yemək olmaz.
Milli.Az medicina.az-a istinadən çörəklə uyğun olmayan və birlikdə yedikdə zərərli olacaq ərzaqların siyahısını təqdim edir:
1.Meyvə və meyvəli yeməklərlə
Əgər qidada meyvə varsa onun çörəklə yeyilməsi pis həzmə və mədədə qıcqırmaya səbəb olur.
2.Kələmlə
Kələm köp yaradan tərəvəzdir. Onun çörəklə birgə qəbulu mədə-bağırsağa ikiqat təsirdir.
3.Şoraba
Duzlu şoraba ilə çörək yemək mədə şirəsini artırır, mədə divarını qıcıqlandırır, həzmi pozur.
4.Mürəbbə
Bizdə dəbdə olan mürəbbə çəkilmiş çörək qanda şəkəri çox artırır, insanı kökəldir, metobolizmi pozur.
5.Göbələk
Göbələk ayrılıqda özü orqanizm üçün ağır qidadır, ona görə uşaqlara göbələk verilməsi məsləhət deyil. Üstəlik onu cörəklə yemək həzm sistemi çökər.
6.Yağlı qızardılmış yemək
Bu yeməklər də ağır, çətin həzm olunan hesab olunduğundan, onu ağ yox, qara çörəklə yemək məsləhətdir
7.Kartof püresi
Püre nişasta tərkibli olduğu üçün özü çörəyi əvəz edə bilər. Püre ilə çörək elə çörəklə çörək yeməyə bərabərdir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 980   Tarix: 02 avqust 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?

"Gündə 45 qram etil spirti istehlakı mədə xərçəngi ehtimalını artırır". -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı həkim-onkoloq Vladislav Yevseyev xəbərdarlıq edib. O bildirib ki, spirt - tərkibində etanol ola

.

Gənələr ən çox bu qan qruplarına düşür: Otluqda oturanlara XƏBƏRDARLIQ

Yaz və yay aylarında park, bağ kimi, çəmənlərin olduğu yerlərdə insanlar dincəlməyə üstünlük verir. Ancaq otluqda oturub durandan sonra bədəninizi yoxlamaq tövsiyə olunur. Əgər bədəninizdə gənə aşkarlasanız va ya hər hans

.

Dönər alarkən bunlara diqqət etmək lazımdır

Dönər alarkən vətəndaşların diqqət etməli olduğu məqamlar açıqlanıb. xəbər verir ki, bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin məlumatında bildirilib. Dönər alarkən aşağıdakılara diqqət edilməlidir:. -Qida təhlükəsizliy

.

Gözəllik prosedurları üçün ən ideal yaş dövrü hansıdır?

Rusiyalı kosmetoloq Yekaterina Şostak xüsusi inyeksiyaların köməyi ilə cavanlaşmaq üçün hansı yaşın daha uyğun olduğunu açıqlayıb. -a istinadən bildirir ki, inyeksiya ilə üz dərisini cavanlaşdırmaq üçün ən uyğun yaş menopauzada

.

Diqqət: Bu kartof çox təhlükəlidir

Göyərmiş, yaşıla çalan kartof ən zəhərləyici təsirli kartofdur. -a istinadən xəbər verir ki, terapevt, tibb elmləri namizədi Marqarita Koroleva yaşıl rəng almış kartofun zərərindən danışıb:. "Kartof gün altında uzu

.

Banan yeməyin faydaları və zərərləri

Banan sağlam pəhrizin əsas elementi olan liflə zəngindir. Banan istehlak etməyin faydaları çox böyükdür və sağlamlığın müxtəlif aspektlərini əhatə edir.   -a istinadən bildirir ki, banan sağlam pəhrizin əsas elementi ola

.

Ürəyi dərmansız gücləndirməyin yolu

Stress, təşviş və gərginlik ürək və digər orqanlarda problemlər yaradır. "medicina"ya istinadən xəbər verir ki, alimlər ürəyi qüvvətləndirmək üçün dərmansız təsirli metod açıqlayıblar. Stress və narahatıq, fiki

.

Bədənin hansı hissəsindəki şişkinlik nə mənayə gəlir? – Bu halda həkimə müraciət edin

Bədənin müxtəlif yerlərində vaxtaşırı yaranan şişkinlik, çoxumuzun zaman-zaman yaşadığı problemdir. Bu, adətən mayenin müvəqqəti olaraq toplanmasından qaynaqlanır. Ancaq şişkinlik tez-tez baş verirsə, diqqət tələb edən məsələy

.

Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

Soğan immuniteti möhkəmlədir, dərini cavanlaşdırır, virusları öldürür, damarları təmizləyir. Amma hansı soğanı daha çox yeməliyik- yaşıl, ağ, yoxsa qırmızı?. Eləcə də porey soğanı unutmamalıyıq. İmtahandan əvvəl bunları YEYİN

turlar.az

sonxeber.az maskalar kosmetoloq toy makiyajlari qadın və kişi sekis hicab 2024 qadin donlari kosmetika qurd ve quzu bürclər ana haqqinda bayati vətən haqqında bayatılar vətən haqqında bayatı