Bu təbii vasitələr qanınızı duruldacaq
Qanın qatılaşması ürək üçün zərərlidir. O, damarlarda trombların əmələ gəlməsinin riskini artırır, infarkt, insult, varikoz xəstəliyi, tromboflebit kimi xəstəliklərin inkişafına təkan verir.
Qanı duruldan təbii vasitələr
1 ) Adaçayı
1 xörək qaşığı adaçayını 1 stəkan qaynar suda dəmləyib gün ərzində içsəniz qanınız durular.
2) Portağal şirəsi
Qanınızı durultmaq üçün hər gün 100-150 ml portağal şirəsini içməniz məsləhətdir.
3) Moruq
Moruğun meyvəsi, kompotu, mürəbbəsi və s. qanı çox yaxşı duruldur.
4) Sarımsaq
Sarımsaq qanı çox yaxşı durultmaqla yanaşı, həm də təmizləyir. 250 qr sarımsağı blenderdə əzib, üzərinə 1 stəkan duru bal əlavə edib yaxşıca qarışdırın. 1 həftə sərin qaranlıq yerdə saxladıqdan sonra (soyuducuda yox!) səhər yeməyindən 20 dəqiqə əvvəl 1 xörək qaşığı qəbul edin.
5) Zəncəfil və darçın
Zəncəfil və darçın qanı durultmaqla yanaşı, tərkibinə çox yaxşı təsir edir. Blenderdə xırdalanmış təzə zəncəfil kökünü 1 çay qaşığı yaşıl çay və 1 cimdik darçınla qarışdırıb, üzərinə 1/2 litr qaynar su tökmək lazımdır. 1 saat termosda dəmlənən çaya 1/2 limonun şirəsi və 1 xörək qaşığı bal əlavə olunur və gün ərzində çay kimi içilir.
6) Şabalıd
Şabalıd və onun qabıqları qanı çox yaxşı duruldur. 50 qr şabalıd qabıqların üzərinə 1/2 litr araq əlavə edib 2 həftə ərzində qaranlıq yerdə saxlamaq lazımdır. Hər gün yeməkdən əvvəl 1/4 stəkan təmiz suya alınmış dərmanın 30 damcısını əlavə edib için. Müalicə kursu 3 həftə təşkil edir.
xidmetler