Bu yeməklər baş ağrısı yaradır

Bu yeməklər baş ağrısı yaradırQadınsaytı.az baş ağrısına səbəb olan qidaların siyahısını təqdim edir: 1. Soya sousu: Yeməklərə ləzzət qatan soya sousunun tərkibindəki duz baş ağrısına, hətta ölümə səbəb ola bilər. 2. Qurudulmuş ət: Qurudulmuş ətdəki nitrat və natrium baş ağrısına yol açır. 3. Çin yeməkləri və fastfudlar: Çin yeməklərində "Monosodium Glutamate" adı verilən amin turşusundan istifadə edilir. Bu maddə kotlet, pizza, qızarmış toyuq, qızarmış kartof kimi "fastfud"larda da istifadə edilir. Bu maddə diabet və köklük riskini artırır, təzyiqi yüksəldir, eyni zamanda baş ağrısına səbəb olur. 4. Kiflənmiş pendirlər: Kiflənmiş pendir yüksək təzyiqə, allergiyaya və baş ağrısına yol aça bilər. 5. Kimyəvi qatqılar: Şirələrin tərkibinə qatılan süni rənglər və ya kimyəvi maddələr adi şəkərə nisbətən daha az kalorilidir və iki dəfə çox dad verir. Lakin onların tərkibindəki saxarin nəinki baş ağrısına, hətta xərçəngə və bir çox sağlamlıq probleminə səbəb ola bilər. 6. Qırmızı şərab: Qırmızı şərab qara üzümlərdən hazırlanır. Baş ağrısına səbəb olan qidalar arasındadır. 7. Yer fıstığı: Elmi araşdırmalara görə, yer fıstığı bəzi insanlarda baş ağrısına səbəb olur. Bunun səbəbi isə onun tərkibindəki "Tyramine" maddəsidir. Mənbə:publika.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1754   Tarix: 11 yanvar 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çaytikanı çayını necə hazırlamaq olar?

Tələb olunan maddələrin siyahısı. - 150 qram giləmeyvə;. - 2,5 stəkan su;. - üç qaşıq istənilən çay;. - lazımi miqdarda bal. xarici KİV-ə istinadla hazırlanma üsulunu təqdim edir:. Əvvəlcə çayı klassik şəkildə dəmləmək lazımdır

.

Yaranı necə tez sağaltmaq olar?

Dəri yaraları həyatımızın hər mərhələsində qarşılaşa biləcəyimiz bir problemdir. Bəzən kiçik kəsiklər, dərin yaralarla qarşılaşa bilərik. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər dəridə yaralar yaranan kimi həkimə müraciə

.

Kimlər mütləq kəsmik yeməlidir?

Kəsmik, mezofil laktik turşu bakteriyalarının təsiri altında həyata keçirilən laxtalanma adlanan prosesdə südün təbii və ya süni fermentasiyası məhsulunun bərk hissəsidir. Süd törəməsi olmasına baxmayaraq, laktoza dözümsüzlüy

.

İmsakda bunları yemək ziyanlıdır

Ramazan ayında istehlak edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. Qida qəbulu gün ərzində baş vermədiyi üçün imsak vaxtı yediyimiz qidaların müəyyən tarazlıqda olması lazımdır. Bəzi qidaların qəbulu toxluq hissinin azalmasın

.

Orqanizmi zamanla dağıdıb məhv edən qidalar

Yeməyə vərdiş etdiyimiz, süfrəmizdən əskik etmədiyimiz qidalar birdən yox, zamanla, asta-asta orqanizmi daxildən dağıdır. -a istinadən xəbər verir ki, adı açıqlanmayan diyetoloq bu qidalar barədə xəbərdarlıq edib:. "Yediyimi

.

Hansı yeməkləri sabaha saxlamaq olmaz? - SİYAHI

İnsanlar çox vaxt ertəsi günə saxlanılan yeməklərin sağlam olub-olmadığını düşünmür. Lakin mütəxəssislər iddia edirlər ki, bəzi yeməklər bir neçə saat keçdikdən sonra xəstəlik mənbəyinə çevrilir. Belə ki, onlar soyuducud

.

Alimlər həyəcan təbili ÇALDI: uşaq salfetləri autizm yaradır

Uşaq salfetləri, yuyucu vasitələr, eləcə də dırnaq boyalarında olan OFR və QAC kimyəvi maddələri beyin strukturlarına zərər verə bilər və autizm riskini artırır. -a istinadən bildirir ki, bunu ABŞ-ın Case Uestern Reserv

.

Təzyiqiniz bu qədər olduqda dərman İÇMƏYİN – Həkim AÇIQLADI

Həkim Elena Malışeva təzyiqi azaltmaq üçün spirtdən imtina etməyi tövsiyə edib. -a istinadən xəbər verir ki, o bu mövzuda "YouTube" kanalında yer alan videoda danışıb. "Təzyiqiniz 130-dan 140-a, 80-dən 90-

.

Bunları etsək daha çox yaşaya bilərik - naturopat Günay Seyfullayeva qlobal problemdən danışdı

Ürək-damar sağlamlığının qorunması uzun və sağlam ömür sürməyin bir nömrəli şərtidir. Bəs ürək-damar xəstəliklərinin təsirlərini azaltmaq və həyat keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün nələr etməliyik?. Bununla bağlı saytımız

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi sac duzumleri kosmetika mehsullari byanka is qurmagin yollari qarabasaq pehrizi 8 mart tebrikleri kosmetika baldiza aid haxisda geyim kəlamlar yumurta