Dietoloq immuniteti gücləndirən "antikovid" menyudan danışdı

Dietoloq immuniteti gücləndirən "antikovid" menyudan danışdıDüzgün qidalanma pandemiyada xüsusilə vacib olan sağlamlığın açarıdır. Dietoloq-qastroenteroloq Nuriya Dianova immunitetin qida ilə gücləndirilməsinin yollarından danışıb.
Milli.Az xəbər verir ki, Dianova gündəlik "antikovid" menyu nümunəsi verib. Bu menyu sayəsində bədən antikor ifrazı üçün lazımlı maddələri əldə edə biləcək. Onun sözlərinə görə, rasiona mütləq elementlər, zülallar və standart vitaminlər daxil olmalıdır, xüsusilə C və D.
"Səhər yeməyi üçün - heyvan zülalı olan bir dilim pendir ilə sıyıq. Südlü sıyığı yaxşı həzm edirsinizsə, idealdır. Səhər yeməyinə qəhvə, ərik qurusu və ya lifli quru meyvələr əlavə edə bilərsiniz.
Nahar üçün həkim toyuq və ya balıq bişirməyi və onlara karbohidrat mənbəyi olan kartof da daxil olmaqla digər tərəvəzlər əlavə etməyi məsləhət görüb. Gün ərzində ağ çörək əvəzinə humuslu çörək, 50-100 qram kəsmik, həmçinin meyvə yeyə bilərsiniz.
Şam yeməyinə tərəvəz omleti kimi yeməklər hazırlayın. Bir dilim çörəklə tərəvəzli omlet bədənə zülal, yağ, karbohidrat və lif verəcək.
Gündəlik rasion bu şəkildə qurulduqda, bədən gün ərzində immuniteti gücləndirmək üçün, o cümlədən antikor ifrazı üçün lazımi maddələri alır", - həkim izah edib. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1136   Tarix: 21 dekabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Banan qabıqlarını ƏSLA ATMAYIN! - Gözünüzün altına qoysanız

Göz altındakı şişlik və ya torbalar qadınların 80%-nin problemidir. Yaşlanma, sıx emosiyalar, yuxu olmaması və ya müəyyən sağlamlıq şərtləri gözlərin şişməsinə səbəb ola bilər. Eyni şey duza aiddir - duzlu qidaların həddində

.

Armud şirəsi 10 xəstəliyin dərmanı imiş

Armud şirəsi qədimdən bir çox xəstəliklərin şəfası hesab edilib.   -a istinadən armud şirəsinin 10 faydasını təqdim edir:. Çox tərləyənlər bu yazını oxuyun. Banan qabıqlarını ƏSLA ATMAYIN! - Gözünüzün altına qoysanız. Ba

.

Bu vərdişləri tərgidin, yoxsa

Psixoloqlar hər kəsin aradan qaldırmalı olduğu 6 jest və pozanın adını çəkib.   -a istinadən xəbər verir ki, insanlar çox vaxt müəyyən vərdişlərin onları poza biləcəyini dərk etmirlər. . Bədən dili xarakteriniz və əhvalını

.

Konservləşdirilmiş balıqdan imtina etməyin - Amma belə yeyin

Konservləşdirilmiş məhsullar sağlam hesab edilmir.   -a istinadən xəbər verir ki, şəkərlə doldurulmuş konservləşdirilmiş tərəvəz və meyvələrdən imtina etmək daha yaxşıdır. . Mütəxəssislər konservləşdirilmiş balıqdan imtin

.

Gündə nə qədər kolbasa yemək olar?

"Ürək xəstəliyi riskini azaltmaq üçün heyvani mənşəli məhsullarda olan doymuş yağlar məhdudlaşdırılmalıdır". -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloq və diyetoloq Olqa Çuxaçeva məlumat verib. "Doymu

.

Yuxusuzluq piylənməyə səbəb olur

Piylənməyə səbəb olan bir çox faktorlar vardır. -a istinadən xəbər verir ki, onlardan biri də düzgün yuxu rejiminin olmamasıdır. Yuxusuzluq piylənmə və şəkər xəstəliklərini yaradır. Amerikalı diyetoloqlar 7 sağlam qadın v

.

Yemək bişirəndə duzu nə zaman əlavə etməliyik?

Duz yeməyin dadının dəyişməsinə kömək edir. Məhz bu səbəbdən duz olmadan yemək yemək son dərəcə çətindir. .   -a istinadən xəbər verir ki, bəzi yeməkləri başlanğıcda duzlamaq lazımdır. Söhbət istənilən növ dənli bitkilərdə

.

Bu dərmanı içəndə tərəvəz yeməyin

İngiltərədə mütəxəssislər antibiotik qəbul edən və onu xəstələrə yazan həkimlərə səslənib. . -a istinadən xəbər verir ki, insanlara antibiotik içərkən çiy tərəvəz və salatdan uzaq olmaları bildirilib. Bu, orqanizmdə mikro

.

Çuğundur bu dərdlərin dərmanı imiş

Hələ qədim zamanlardan çuğundur bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunub. Tərkibində olan askorbin turşusu və karotin orqanizm üçün çox faydalıdır. -a istinadən çuğundurun faydalarını təqdim edir:. Alçanın faydaları

turlar.az

sonxeber.az geymler 2024 aksessuarlar makiyaj instagram atalar sozu veten haqqinda hamilələrin qidalanması kökəlməyin yolları zeytun mürəbbəsi kosmetika novruz bayramına aid bakışta novruz bayramina aid hakisdalar vətənə aid bürclər tərəzi