Gənc qalmaq üçün yeməkləri necə bişirməli?

Gənc qalmaq üçün yeməkləri necə bişirməli?Sağlam həyat tərzi mövzusunda kitab müəllifləri yaşlanmanı ləngidən yeməklərin düzgün hazırlanma qaydası ilə bağlı məsləhətlər verib.
"Gəncliyi qidalanmanın hesabına uzatmaq olarmı?", "Aclıq zərərlidirmi?", "Fermentləri dosta çevirmək olar?" kimi bu və digər suallara "Radikal sağlam həyat tərzi" bloqunun müəllifləri Sergey və Milena İlyina cavab verib.
Publika.az xəbər verir ki, blogerlər "Gənclik boşqabı. Yemək, yaşamaq, sevmək və cavan qalmaq" kitabında oxucuları digər mövzularla yanaşı, çiy məhsulların yeyilməsi, aclıq barədə əfsanələri aradan qaldırıb, qida etiketlərini düzgün oxumağın, dadlı, sağlam desertlər və xəmir xörəklərin bişirilmə qaydaları haqqında vacib məlumatlarla tanış edib. Müəlliflər əmindir ki, 40 yaşdan sonra da gənc qalmaq mümkündür.
Kitabdakı bir neçə maraqlı faktları təqdim edirik:
1. Demək olar ki, bütün paxlalı bitkilər, kartof, ət məhsulları, balıq, dəniz məhsullarını bişirmədən yemək mümkün deyil, amma bu andan etibarən ən incə bişirmə üsullarından istifadə etməyi təklif edirəm. Onları aşağı temperaturda buxarda bişirin.
Gənc qalmaq üçün yeməkləri necə bişirməli?Kartof və düyünü süfrəyə soyuq halda vermək yaxşıdır. Bu vəziyyətdə nişasta dayanıqlı olur - həzm etmək çətindir, lakin bağırsaq mikroflorası üçün əla qidadır, təbii probiotikdir.
Sobada və ya buxarda bişirilmiş ət yeməkləri və balıq təhlükəsiz hesab olunur. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının mikrodalğalı sobalarla bağlı mənfi rəyi yoxdur. Lakin həmin sobalarda yeməyi plastik qabda qızdırmaq mümkün deyil.
2. Qarşısını ala biləcəyi yerlərə termo emalı tətbiq etməmək daha yaxşıdır. Termo emalı qida zülallarını amin turşularını fermentlərə qarşı davamlı olmaları üçün bağlayır. Belə zülallar insanlar üçün yararsız hala düşdüyü üçün əslində zəhərli olduğu ortaya çıxıb.
3. Bişmiş yeməkləri bir neçə dəfə qızdırmamağa çalışın.
4. Məhsulların ən yaxşı şəkildə sovrulması üçün onları üyütmək, islatmaq daha yaxşıdır.
5. Dərin yağda, açıq atəşdə, yalnız bir tavada müxtəlif növ yeməklər bişirmək kanserogenlərin meydana gəlməsinə səbəb olur (akrolein, karbohidrogen, nitrozamin, benzpiren) və məhsullar təkrar isitməyə məruz qalırsa, onların tərkibindəki faydalı elementlər sağlamlıq üçün ən təhlükəli tanınan trans yağ turşularına çevrilir.
Gözəlliyi qorumaq və uzunömürlü olmaq üçün başqa nə etmək lazımdır?
Şirniyyat istəyini təbii məhsullardan hazırladığınız yüngül desertlə öldürməyə çalışın.
Tərkibi: 1/2 fincan təbii fıstıq yağı pastası
1/4 stəkan əridilmiş kokos yağı
1/4 stəkan kakao tozu
4-5 xurma qabığı soyulur və tumu çıxarılır.
Bütün inqredientləri qarışana qədər blenderdən keçirin. Sonra silikon qəliblərə töküb soyuducuya qoyun. Zövqə görə bir neçə fıstıq əlavə edə bilərsiniz.
Aytən Məftun /publika.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 1284   Tarix: 27 fevral 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Güc və enerjini artıran qidalar hansılardır?

"Bədəndə güc və enerjini bərpa etmək üçün rasiona müəyyən qidaları daxil etmək lazımdır. Bu qidalara ispanaq, avokado və çia toxumları daxildir". Bu barədə rusiyalı diyetoloqlar danışıblar. İspanaq immunitet sistemin

.

Bu 3 qadın xüsusiyyəti kişiləri uzaqlaşdırır

Bəzən kişi qadının malik ola biləcəyi keyfiyyətlərə heyran olur. Ancaq zaman keçdikcə bir çox xarakter ortaya çıxır ki, bunlar ayrılmağa aparan yolun başlanğıcı hesab edilir. Yəni bir növ kişilər qadınlardan soyuyur. . Kişilər

.

Kişilər bu süddən içsə qadınlar məmnun qalır - Cinsi gücünü artıran vasitə

Badam hələ qədim zamanlardan kişilərdə cinsi gücünü artıran vasitə kimi tanınır. Badamın tərkibində olan nadir arginin aminturşusu təbii potensiya stimullaşdırıcısıdır. Həmçinin badam testosteronun ifrazını artıran maqneziu

.

Sağlam hamiləlik necə olmalıdır - Qadınların diqqət edəcəyi məqamlar

Qadın  həyatının  ən əhəmiyyətli və həssas  dövrü olan sağlam hamiləliyin olması həm ananın həm də körpənin sağlamlığı üçün əhəmiyyətlidir. Sağlam hamiləliyin əsas şərti gələcək ananın hamiləlik boyu zərərli maddələrdən uza

.

Səhərlər acqarına 3 ədəd qoz yeməyin inanılmaz faydaları

Qoz beyinə faydaları ilə məşhur olsa da, başqa faydaları da var. Qozda A, E və B vitaminləri, həmçinin dəmir, sink, mis və maqnezium kimi minerallar mövcuddur. Acqarına qoz yeməyin faydaları bunlardır:. Enerji verir: Qozd

.

Masaj müalicəvi faydaları

Masaj xidməti müalicəvi xüsusiyyəti tarix boyu tanınmışdır. Dünyada icra edilən masajların nəzərdən keçirilən zaman göstərir ki, bunların çoxu, təxminən 90%-i, sağlamlığın bərpası məqsədilə tibbi masaj xidməti kimi icra edilir

.

İsladılmış badamın FAYDALARI - qan təzyiqi, infarkt

Faydaları saymaqla bitməyən badamın təsirini çoxaltmaq və bir dərman deposu halına gətirmək üçün sadəcə suda gözlətmək lazım olduğunu bilirdiniz?. 1. İsladılmış badam E vitamini, maqnezium, kalsium, Omeqa 3 kimi vitamin v

.

Qadınlarda qaş, saç və kirpik tökülmələri - Xroniki stresdəndir?

Rusiyanın dermatokosmetoloq və plastik cərrahı İlya Şarov dərinin stresə necə reaksiya verdiyini araşdırıb. Araşdırmalar aparan həkimin fikrincə, narahatlıq, həyəcan və digər stresli vəziyyətlər dəridə əks oluna bilər. Fak

.

Cinsi asıllıq: satiriasis və nimfomaniya nə deməkdi? - Maraqlı araşdırma

Cinsi ə . laqəyə girmək istəyinə qarşı dura bilməmək və bunu müxtəlif insanlarla təsadüfi şəkildə həyata keçirmək kimi təyin olunan bir problemdir. bu barədə araşdırıb. "Səhər, günorta və axşam başqa bir qadın/kişi il

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri kosmetik vasiteler qadın geyimi hicab ortukleri gozlerin bezenmesi mətbəx xina qoymaq qaydasi kosmetika porno rus dili qiz evi heyati qiz burcu