Gənc qalmaq üçün yeməkləri necə bişirməli?

Gənc qalmaq üçün yeməkləri necə bişirməli?Sağlam həyat tərzi mövzusunda kitab müəllifləri yaşlanmanı ləngidən yeməklərin düzgün hazırlanma qaydası ilə bağlı məsləhətlər verib.
"Gəncliyi qidalanmanın hesabına uzatmaq olarmı?", "Aclıq zərərlidirmi?", "Fermentləri dosta çevirmək olar?" kimi bu və digər suallara "Radikal sağlam həyat tərzi" bloqunun müəllifləri Sergey və Milena İlyina cavab verib.
Milli.Az xəbər verir ki, blogerlər "Gənclik boşqabı. Yemək, yaşamaq, sevmək və cavan qalmaq" kitabında oxucuları digər mövzularla yanaşı, çiy məhsulların yeyilməsi, aclıq barədə əfsanələri aradan qaldırıb, qida etiketlərini düzgün oxumağın, dadlı, sağlam desertlər və xəmir xörəklərin bişirilmə qaydaları haqqında vacib məlumatlarla tanış edib. Müəlliflər əmindir ki, 40 yaşdan sonra da gənc qalmaq mümkündür.
Kitabdakı bir neçə maraqlı faktları təqdim edirik:
1. Demək olar ki, bütün paxlalı bitkilər, kartof, ət məhsulları, balıq, dəniz məhsullarını bişirmədən yemək mümkün deyil, amma bu andan etibarən ən incə bişirmə üsullarından istifadə etməyi təklif edirəm. Onları aşağı temperaturda buxarda bişirin.
Kartof və düyünü süfrəyə soyuq halda vermək yaxşıdır. Bu vəziyyətdə nişasta dayanıqlı olur - həzm etmək çətindir, lakin bağırsaq mikroflorası üçün əla qidadır, təbii probiotikdir.
Sobada və ya buxarda bişirilmiş ət yeməkləri və balıq təhlükəsiz hesab olunur. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının mikrodalğalı sobalarla bağlı mənfi rəyi yoxdur. Lakin həmin sobalarda yeməyi plastik qabda qızdırmaq mümkün deyil.
2. Qarşısını ala biləcəyi yerlərə termo emalı tətbiq etməmək daha yaxşıdır. Termo emalı qida zülallarını amin turşularını fermentlərə qarşı davamlı olmaları üçün bağlayır. Belə zülallar insanlar üçün yararsız hala düşdüyü üçün əslində zəhərli olduğu ortaya çıxıb.
3. Bişmiş yeməkləri bir neçə dəfə qızdırmamağa çalışın.
4. Məhsulların ən yaxşı şəkildə sovrulması üçün onları üyütmək, islatmaq daha yaxşıdır.
5. Dərin yağda, açıq atəşdə, yalnız bir tavada müxtəlif növ yeməklər bişirmək kanserogenlərin meydana gəlməsinə səbəb olur (akrolein, karbohidrogen, nitrozamin, benzpiren) və məhsullar təkrar isitməyə məruz qalırsa, onların tərkibindəki faydalı elementlər sağlamlıq üçün ən təhlükəli tanınan trans yağ turşularına çevrilir.
Gözəlliyi qorumaq və uzunömürlü olmaq üçün başqa nə etmək lazımdır?
Şirniyyat istəyini təbii məhsullardan hazırladığınız yüngül desertlə öldürməyə çalışın.
Tərkibi: 1/2 fincan təbii fıstıq yağı pastası
1/4 stəkan əridilmiş kokos yağı
1/4 stəkan kakao tozu
4-5 xurma qabığı soyulur və tumu çıxarılır.
Bütün inqredientləri qarışana qədər blenderdən keçirin. Sonra silikon qəliblərə töküb soyuducuya qoyun. Zövqə görə bir neçə fıstıq əlavə edə bilərsiniz. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1134   Tarix: 01 avqust 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu insanlara kartof püresi yemək olmaz

Dünyanın ən məşhur tərəvəzlərindən biri olan kartof vitaminlər, minerallar və qida maddələri ilə zəngindir. Bununla belə, onun faydalı xüsusiyyətləri hazırlanma üsulundan asılı olaraq əhəmiyyətli dərəcədə dəyişə bilər. Məsələn

.

Xroniki bel ağrılarının çarəsi tapıldı

Alimlər xroniki bel ağrılarından qurtulmağın yolunu tapıblar. -a istinadən bildirir ki, ABŞ-nin Ohayo Dövlət Universitetinin tədqiqatçıları siçanlarda zədələnmiş onurğa disklərini bərpa edən və ağrı ilə mübarizə üçün yen

.

Bu yağlar qanı laxtalandırır

Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.   -a istinadən xəbər verir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur. Həkimlər omeqa-6-da yüksək olan yağların istehlakının mümkün təhlükələr

.

Mədə divarını necə bərpa edək? – Bunları için

Həzm orqanlarının selikli qişasını bərpa etmək, qastrit və xoraları dərmansız sağaltmaq üçün 2 vasitə var.   -a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq Dilara Lebedeva ən təbii vasitələri açıqlayıb:. "Həzm orqanlarını

.

Bu vərdiş diabet riskini azaldır

Alimlər deyirlər ki, sadə yemək vərdişi diabet riskini azaltmağa kömək edir.   -a istinadən bildirir ki, düzgün pəhriz şəkər səviyyənizi nəzarət altına almağa kömək edəcək. Son elmi araşdırmalar müəyyən bir pəhrizin diabe

.

Bu davranışlar ciddi xəstəliyə səbəb ola bilər

Əksər insanlar üçün adi görünən bəzi davranışlar obsesif-kompulsiv pozğunluqdan (OKB) əziyyət çəkən insanlar üçün ciddi problem hesab olunur. Başqa sözlə desək, OKB olan insanlar istər-istəməz təkrarlanan düşüncələri və b

.

Darçının möcüzəvi faydaları: Gündə 1 qram... - FOTO

Şirniyyatdan yeməklərə və hətta bitki çaylarına qədər bir çox yemək və içkilərdə geniş istifadə edilən darçın sağlamlıq üçün də çox faydalı olan qiymətli ədviyyatdır. Ləzzət məqsədləri üçün istifadəsi ilə yanaşı, sağlamlığ

.

Yaxşı yatmaq üçün YOLLAR: Minnətdar olacağınız məsləhətlər

Kifayət qədər yuxunuzu alıb, səhər rahat oyanmaq istəyirsinizsə, bəzi addımları yerinə yetirməlisiniz. .   -a istinadən xəbər verir ki, qadgetlarınızı bir kənara qoyub yatmazdan bir saat əvvəl kitab götürsəniz, yəqin ki

.

Çay diabet riskini azalda bilər: Belə içsəniz

Alimlər sübut ediblər ki, çayın müntəzəm istehlakı insan sağlamlığına müsbət təsir göstərir.   -a istinadən bildirir ki, tədqiqatçılar çayın insan sağlamlığına təsiri ilə bağlı 20 elmi araşdırmanı araşdırıblar. Nəticələ

turlar.az

sonxeber.az toy gecesi donlar 2024 yay kolleksiyasi yemisan faydasi hind filmleri pul kisəsi bayatilar xinayaxdi ucun kosmetika qiz burcu vətənə aid haxista novruz bayramına aid kurtlar vadisi