Hemoglobini qaldırmaq üçün 8 vasitə
1. Çuğundur
Onu strkəcdən keçirməklə və yaxud şirəsini içməklə istifadə etmək olar. Ancaq çuğundur şirəsindən sui-istifadə etməyin. Yadda saxlayın ki, çox istifadəsi həzm sisteminə zərərdir.
2. Yerkökü şirəsi
Həftədə 3-4 stəkan şirəsini içmək daha effeklidir. 1 stəkan şirənin alınmasına təxminən 500 qr yerkökü sərf olunur.
3. Qarabaşaq
4. Ərik qurusu və ümumiyyətlə quru meyvələr.
Adi meyvələrə nisbətən quru meyvələrin tərkibində dəmir daha çox olur.
5. Tünd – yaşıl və qırmızı tərəvəzlər, meyvə və giləmeyvələr (ispanaq, təzə göyərəti, lobya, yaşıl alma, qırmızı üzüm, qara qarağat, mərcanı, quru itburnu, nar, çiyələk)
6. Çavanpraş (hind ədviyyatı)- hemoqlobini artıran ən effekli vasitədir.
7. Qoz və mərcanı ilə qarışdırılmış bal – bu qanda proteinlərin yüksəlməsi üçün ən uyğun vasitədir. Hazır olan kimi, dərhal az-az istifadə edilməlidir.
8. Balla itburnudan hazırlanmış içki- immuniteti qaldırmaqla yanaşı, hemoqlobini də artırır. İnburnunu bir neçə saat qaynatmaq lazımdır. Bal isə istifadə etməzdən əvvəl əlavə edilməlidir.
f Paylaş