İki həftədə bir dəfə pəhrizi pozmaq olar - Zərərsizdir

İki həftədə bir dəfə pəhrizi pozmaq olar - ZərərsizdirSağlam qalmaq üçün yağlı, şirin və çox duzlu yeməklərdən imtina etmək yaxşıdır. Ancaq iki həftədə bir dəfə zərərli yemək sağlamlığa o qədər də böyük zərər verməz.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Yekaterina Kazaçkova danışıb.
Səhər sıyıq yeməyin ZƏRƏRİ AÇIQLANDI
Hər gün bir qaşıq zeytun yağı içmək üçün 6 səbəb
Yerkökünün bilmədiyimiz faydası
O, bildirib ki, rasionda artıq yağ, duz və şəkər ürəyə, damarlara zərər verir, piylənmə riskini artırır.
"Ancaq iki həftədə bir dəfə olar. Sadəcə diqqət etmək lazımdır ki, zərərli qidalar həmin gün artıq kaloriyə səbəb olmasın", - deyə həkim bildirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, tərəvəz və meyvələr "fast-food"un zərərini azaltmağa kömək edər.
"Onlar liflə zəngindir və bəzi zərərli trans yağları uda bilir. Bundan əlavə, meyvə və tərəvəz zərərli qidalarını emal edən bağırsaq mikrobları üçün faydalıdır", - deyə endokrinoloq vurğulayıb.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 684   Tarix: 23 aprel 2024
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Evin künclərinə dəfnə yarpağı düzün: Tarakan hiyləsi

Dəfnə yarpağı yalnız kulinariya ədviyyatı deyil, həm də tarakanları yox etmək üçün əla vasitədir. Dəfnə yarpaqlarından istifadə edərək tarakanlardan qurtulmaq olar.   -a istinadən xəbər verir ki, sizə lazım olan tək şey dəfn

.

Arıqlamaq üçün bu məhsullara diqqət yetirin

Amerikalı diyetoloq Melissa Rifkinin fikrincə, noxud, avokado, smuzi arıqlama dərmanlarının təsirini "təqlid edərək" aclığı effektiv şəkildə yatırmaq qabiliyyətinə malikdir. -ə istinadən bildirir ki, bu barədə "Dail

.

Çox yaşamaq istəyirsinizsə bunları yeyin

Uzun və sağlam ömür sürmək üçün emal olunmuş qidalardan uzaq durmaq vacibdir. Mütəxəssislərin fikrincə orqanizmi cavanlaşdıran qidalar da var. -ə istinadən sözügedən qidaları təqdim edir:. Tərəvəz. Brokoli, ağ kələm və Brüsse

.

İnfarkt riskinizi ölçün

Həyati orqanların başında gələn ürək bir çox xəstəliklərin əsas səbəbidir. -a istinadən xəbər verir ki, xüsusilə də son illərdə gənclərin belə infarkt riski xeyli yüksəlib. Mütəxəssislər çox bəsit bir testlə infarkt riskin

.

Ürək xəstəliyi riskinizi öyrənin - Baş barmaq testi

Təcili yardım həkimi Dr. Co Uvittinqton sosial şəbəkədə paylaşdığı sadə bir testlə gündəmə gəlib. O, bu testin təhlükəli ürək xəstəliklərindən birinin əlamətini üzə çıxardığını bildirib. -a istinadən xəbər verir ki, Yal

.

"Çiyələk yarpaqlarını yemək olarmı?" deməyin: Görün nə qədər XEYİRLİDİR

Çiyələyin sağlamlıq üçün faydaları hər kəsə məlum olsa da, bir çox insan yarpaqlarını çıxarıb zibil qutusuna atmağa üstünlük verir. Ancaq əksinə, çiyələk yarpaqları ilə hazırlanan çay böyrək daşlarını bir-bir çıxarır. Görü

.

Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan 10 qida

Ürək xəstəliyi riski demək olar ki, bütün insanları təhdid edən bir xəstəlikdir. Bu riski azaltmaq üçün idmanla yanaşı istehlak edilən qidalara da diqqət yetirmək lazımdır. "Unikal"a istinadən ürək-damar xəstəliklərində

.

Sarımsağı bu qidalarla birlikdə yeməyin - TƏHLÜKƏLİDİR

Sarımsaq inanılmaz dərəcədə sağlamdır, lakin yanlış qidalarla birləşdirildikdə zəhərli ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, sarımsağı südlə birlikdə istehlak etmək olmaz. Çünki tərkiblər arasında ziddiyyət yarandığ

.

Niyə pəhrizə sarıkök əlavə edilməlidir? - 5 ƏSAS FAYDASI

Sarıkök antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Sarıkök yeməklərə ətir və dad əlavə etməklə yanaşı, həm də çoxsaylı sağlamlıq faydaları ilə tanınan heyrətamiz bir ədviyyatdır. .   -a istinadən xəbər verir ki, bu ədviyyat antioksidan

turlar.az

sonxeber.az donlar 2024 toy makiyaji sekilleri maskalar yasil pomidor tutmasi xinayaxdi ucun sozler plov reseptləri evlilik kosmetika lakonizim əqrəb cinsi sevda gunay