İldə bir neçə dəfə çiban çıxaranlar – Niyə yaranır?

İldə bir neçə dəfə çiban çıxaranlar – Niyə yaranır?Çiban partladıqda içərisindən irin axan və iltihabı daha da yayılan dəri infeksiyasıdır. İldə bir neçə dəfə çıxan çibanlar ümumi yayılmış bir problemdir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, əksər insanlarda ildə bir dəfədən çox görülən çibanlar ciddi xəstəliklərdən xəbər verə bilər. "Staphylococcus aureus" adlı bakteriyalar çibanların çıxmağına səbəb olur.
Bundan əlavə çıbanın çıxmağına aşağıdakılar səbəb olur:
-diabet -tiroid (qalxanvari vəz) səbəbiylə həddindən artıq tərləmə -immunitet sisteminin zəifləməsi -böyrək çatışmazlığı -anemiya - xərçəng -ekzema - göbələk dəri xəstəlikləri
- uzun müddət hərəkətsiz qalma, oturaq həyat - qıcıqlanma və sürtünməyə səbəb olan dar geyimlər - sintetik parça, çirkli və mikroblar - sərt kimyəvi maddələrə məruz qalma -
uzun müddət yorğunluq, aclıq -həddindən artıq arıqlama - spirtli içki istifadəsi - vitamin və protein çatışmazlığına səbəb ola bilər
Çibanın əlamətləri:
- Dəridə noxud boyda şişkinlik
- Ağrı və ya sızıltı
- Şişkinliyin ortasında ağ və ya sarı irin
- Çibanın ətrafında temperaturun artması
- Yorğunluq
 - Qızdırma
- Qaşınma, qızartı
Çiban ümumiyyətlə çıxdıqdan 10 gün sonra evdə müalicə ilə kortəbii şəkildə keçir. Onu sıxmaq olmaz.
Çibanın partladığı dəri ətrafını da təmiz bir parça ilə silmək lazımdır. Ona çılpaq əllərlə toxunmaq olmaz. Əks təqdirdə iltihab yayıla bilər. Çibanın içinin tam boşalması üçün gündə 5-10 dəqiqə isti kompres tətbiq olunmalıdır. Çiban çox böyükdürsə, tibbi yardım axtarılmalı və çibanın üzərində kiçik bir kəsik açaraq iltihab boşaldılmalıdır.
Göz ətrafında meydana gələn çibanlar həmişə bir həkim tərəfindən müalicə edilməlidir. Çünki, gözdə olan infeksiyanın keçib qan dövranına keçərək beyinə çatma riski var.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1822   Tarix: 15 noyabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu vərdiş diabet riskini azaldır

Alimlər deyirlər ki, sadə yemək vərdişi diabet riskini azaltmağa kömək edir.   -a istinadən bildirir ki, düzgün pəhriz şəkər səviyyənizi nəzarət altına almağa kömək edəcək. Son elmi araşdırmalar müəyyən bir pəhrizin diabe

.

Uşağınızda öz fikrini formalaşdırmağın YOLLARI

Bəzən yetkin insanların bir çox məsələlərdə şəxsi rəyi olmur və özünü müdafiə edə bilmir. Məsələ burasındadır ki, bu xüsusiyyət gənc yaşda formalaşır.   -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, valideynlər müstəqi

.

Qeyri-sabit hava orqanizmə bu cür təsir edir – Həkim

Havanın qeyri-sabit keçməsi təkcə virusların fəallaşmasına yox, temperatur balansının pozulmasına gətirib çıxara bilər. Çox vaxt insanlar buna görə xəstələnirlər. xəbər verir ki, bu sözləri tibb elmləri doktoru, həkim-cərra

.

Çiyələyi bu qidalar ilə birlikdə yemək olmaz

Çiyələyin müəyyən qidalarla birləşməsi həzm problemlərinə səbəb ola bilər. .   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər çiyələyi süd məhsulları ilə birləşdirməyi məsləhət görürlər. Ağciyəri toksinlərdən təmizləyən qidalar

.

Hansı çaylar arıqlamağa kömək edir?

Çay sakitləşdirici xüsusiyyətə malikdir. Çayın bəzi növləri maddələr mübadiləsini dəstəkləyərək çəkiyə nəzarətdə potensial rolu ilə tanınır. .   -a istinadən bildirir ki, zəncəfil çayı, gingerol kimi bioaktiv birləşmələrl

.

30 dəqiqədən artıq telefonla danışmaq

Gündə 30 dəqiqədən artıq telefonla danışmaq və sosial şəbəkələrdə vaxt keçirmək təzyiqə təsir edir. -a istinadən xəbər verir ki, kardioloq Yevgeni Şlyaxto telefonun müasiir insanlara təzyiq problemi yaratmasından danışıb:

.

Gündə nə qədər "arı çörəyi" yemək olar? – Doğru istifadə qaydası

Arı məhsulları dedikdə ağla bal, polen, arı südü, propolis, arı zəhəri, apilarnil və arı çörəyi gəlir. Bunların hamısı apiterapevtikdir. Elm adamları son illərdə bu məhsullarla bağlı geniş tədqiqatlar aparırlar.   -a istinadən xəbə

.

Mütləq səhər yeməyi yeyin

Həkimlərin əksər hissəsi səhər yeməyini əsas qida qəbulu kimi qiymətləndirir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, səhər yeməyi orqanizmi "işə salır", ona lazım olan enerji ilə təmin edir. Təəssüf ki, insanların əksə

.

Bu ədviyyatı zeytun yağı ilə qarışdırın – Orqanizmi qalxan kimi qoruyur

Sarıkök və zeytun yağı ayrı-ayrılıqda sonsuz faydaları olan iki qida olsa da, bir araya gəldikdə gücünü ikiqat artırır. Ekspertlər bir qaşıq zeytun yağına bir çimdik sarıkök əlavə edəndə möcüzəvi təsirlərin üzə çıxdığın

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli gozel gorunmek qadın geyimi qrip haqqında emulqatorlar orucluqda cinsi əlaqə qadinlarda cinsi isteksizlik kosmetika bürclər oğlaq qiz evi ucun tapmaca rus dilini öyrənək 2 ci dərs