Kakaonun xeyiri

Kakaonun xeyiriKakao Avropada XVI əsrdən başlayaraq tanınır.
Bu xeyirli içkinin reseptini avropalılar Amerikanın yerli sakinlərindən götürüblər. Kakao şokolad ağacı meyvələrindən hazırlanır. Yaxşı keyfiyyətli kakao tozunun güclü şokolad ətri olur. Məhz belə kakao yaxşı və orqanizm üçün xeyirli sayılır.
Kakaonun tərkibində çoxlu sayda müxtəlif xeyirli maddələr var. Belə ki, kakaonun tərkibində xüsusi maddələr antioksidantlar var ki, bu maddələr sərbəst radikalların insan orqanizminə olan mənfi təsirini neytrallaşdırır, orqanizmdə gedən qocalma proseslərini ləngidir.
Bundan əlavə kakaonun tərkibində olan neyromediatorlar stresslə və depressiya ilə mübarizədə insana çox effektli şəkildə kömək edir. Məhz bu maddələrə görə 1 təkə şokolad və ya isti şokolad fincanı insanın əhval-ruhiyyəsini xeyli yaxşılaşdırır. Hətta şokoladın iyi insanın sinir sisteminə sakitləşdirici təsir edir.
Kakao orqanizmdə "pis" xolesterinlə mübarizə aparır və nəticədə aterosklerozun inkişafının qarşısını alır.
İsti kakao öskürək zamanı çox yaxşı kömək edir, iltihab zamanı boğaz ağrısını azaldır.
Kakao ürək və beyin damarlarının sıxılmasını aradan qaldırır, arterial təzyiqi normallaşdırır.
Kakonun tərkibində orqanizm üçün lazım olan zülallar, dəmir, sink, fol turşusu var.
Hamilə qadınlar və 3 yaşından böyük uşaqlar üçün kakao xüsusiylə xeyirlidir.
Lakin kakaonu çoxlu miqdarda içmək olmaz, gün ərzində 2 fincan kakao kifayətdir. Axşam saatlarında kakao içməyin, bu yuxusuzluğa səbəb ola bilər. Lakin səhər saatlarında içilmiş 1 fincan kakao sizi daha gümrah edəcən və əqli və fiziki fəaliyyət üçün lazım olan enerji ilə təmin edəcək.
Kakao yağı kosmetologiyada müxtəlif kosmetik maskaların, şampunların tərkibində geniş istifadə olunur. Bu yağ dərini daha cavan və elastik edir. Kosmetik salonlarda və klinikalarda şokoladla olan bürünmələr edirlər. Belə bürünmələr bədən dərisini cavanlaşdırır, daha hamar edir, sellülitlə mübarizə aparır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1015   Tarix: 05 may 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Zeytun yağının daha bir faydası ortaya çıxdı

Son araşdırmalar göstərib ki, gündə təxminən yarım xörək qaşığı zeytun yağı demensiyadan ölmə ehtimalını azalda bilər. Ürək damarlarını qoruyan, stressi azaldan çay. Min dərdə dərman "ağ çiçəyim"- Ağacda bitən ca

.

Ənənəvi, yoxsa elektron siqaretlər daha çox zərərlidir? - Professordan AÇIQLAMA

Son vaxtlar elektron siqaretdən istifadə edənlərin sayı artıb. Əvvəllər mağaza piştaxtalarında az görünən bu tip siqaretlərə indi qəzet köşklərində, market və hətta aksesuar satılan dükanlarda belə rast gəlinir.   -a istinadən xəbə

.

Duzlu qida sevənlərə xəbərdarlıq: Dəhşətli xəstəliyə

Vyana Tibb Universitetinin (Avstriya) alimləri qidaya duz əlavə etmək, həmçinin duzlu qidaların həddindən artıq istehlakı ilə mədə xərçənginə tutulma riskinin 39% artması arasında əlaqəni müəyyən ediblər. Xərçəng əmələ gətirə

.

Çox tərləyənlər bu yazını oxusun

Tər qoxusunu aradan qaldırmaq üçün müxtəlif antipersperantlardan istifadə edilir. -a istinadən xəbər verir ki, bu vasitələr orqanizm üçün zərərlidir. Həddən artılq istifadəsi müxtəlif dəri xəstəliklərinə o cümlədən, qadınlard

.

Kakaonun qiyməti kəskin ucuzlaşdı

Aprelin 19-da kakao paxlasının qiyməti tarixi maksimuma çatıb. Həmin gün Nyu York birjasında bu məhsulun 1 tonunun qiyməti 11 722 dollar idi. -a istinadən xəbər verir ki, may ayında məhsulun qiymətində 30 faizə yaxın azalm

.

Yaponlar yeni dərman yaratdı: Hamının dişləri olacaq

Yaponiyada elm adamları müxtəlif səbəblərdən, o cümlədən anadangəlmə qüsurlar, çürümə və ya eroziyaya görə dişlərini itirən insanlar üçün dərman icad ediblər. Hazırda dişləri olmayan insanlar protez və ya implant taxmağ

.

Bu dərmanı içəndə tərəvəz yeməyin

İngiltərədə mütəxəssislər antibiotik qəbul edən və onu xəstələrə yazan həkimlərə səslənib. . -a istinadən xəbər verir ki, insanlara antibiotik içərkən çiy tərəvəz və salatdan uzaq olmaları bildirilib. Bu, orqanizmdə mikro

.

Qəhvə qiymətləri ən yüksək həddə çatdı

Espresso və hazır içkilərdə istifadə edilən Robusta qəhvəsinin qlobal qiymətləri aprel ayında 1979-cu ildən bəri ən yüksək səviyyəyə qalxıb.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Beynəlxalq Qəhvə Təşkilatının (ICO) so

.

Kartofun əzilməməsi üçün BUNU EDİN

Bir çox insanlar əzilməyən və mükəmməl qızardılmış kartof hazırlamaqda çətinlik çəkirlər. Bəzən kartoflar qızardılarkən ya yapışır, ya da əzilir. Bəs, bunun olmaması üçün nə etmək lazımdır? .   -a istinadən xəbər verir ki

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi makiyaj instagram geyim şəkilləri uşaqlar və tərbiyə ayaqların şişməsi gənc ana qalin saclara qulluq kosmetika sac modelleri geyim cinsi elaqe toy gecesi intim