Kəklikotunun bilinməyən FAYDALARI

Kəklikotunun bilinməyən FAYDALARIKəklikotu yeməkdə, xalq təbabətində və kosmetologiyada istifadə olunur.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu bitki müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir, antiinflamatuar təsir göstərir və yeməklərə ədviyyatlı ətir və dad verir.
Ancaq hər kəsin ondan istifadə etməsi məsləhət görülmür.
Kəklikotunun yetişdiyi  şərtlərin müxtəlifliyi bu bitkinin müəyyən bir yaşayış mühitinə uyğunlaşan müxtəlif növlərinin inkişafına kömək edir.
Dünyanın müxtəlif yerlərində, ən çox quru qumlu torpaqlarda, qayalı sahillərdə, alp çəmənliklərində və çöllərdə tapıla bilər. Kəklikotunun bəzi növləri meşələrdə, digərləri isə yüksək dağ otlaqlarında bitir.
Təvazökar görünüşünə baxmayaraq, kəklikotu minerallar və vitaminlərlə zəngindir.
Tərkibində A, C, K vitaminləri, B qrupunun demək olar ki, bütün nümayəndələri, fol və nikotinik turşular, adermin B6 izləri aşkar edilib. Minerallara dəmir, kalsium, mis, manqan, molibden, selen və az miqdarda kalium, fosfor və sink daxildir.
Kəklikotunun tərkibindəki dəmir bədənin enerji mübadiləsini qorumağa kömək edir, kalsium sağlam sümüklər və dişlər, həmçinin əzələlərin və sinir sisteminin düzgün işləməsi üçün lazımdır. Maqnezium ürək-damar sisteminin, əzələlərin və sinir sisteminin fəaliyyətinə təsir göstərir, kalium orqanizmdə maye balansını tənzimləyir və qan təzyiqini normal saxlayır, sink isə immunitet sistemi, böyümə və inkişaf, dəri sağlamlığı üçün vacibdir.
Ümumiyyətlə, kəklikotu antimikrobiyal, iltihab əleyhinə, antioksidant və immunomodulyator xüsusiyyətlərinə görə sağlamlıq üçün faydalıdırş
Ümumiyyətlə, kəklikotu yeməkdə istifadə üçün, həmçinin aromaterapiya, masaj və ya evdə hazırlanmış dəriyə qulluq məhsulları üçün efir yağı kimi təhlükəsiz bir bitki hesab olunur.
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 653   Tarix: 09 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İmtahana hazırlaşanların NƏZƏRİNƏ: Günün bu saatları dərs oxusanız, beyin

Qısa müddət sonra on birinci sinif şagirdləri buraxılış və qəbul imtahanları verəcək, ali və orta ixtisas təhsili müəssisələrinin tələbələri üçün isə yay sessiyası başlayacaq. Bir çox tələbə vərdiş etdiyi gecə dərslərində

.

Bu yağlar qanı laxtalandırır

Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.   -a istinadən xəbər verir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur. Həkimlər omeqa-6-da yüksək olan yağların istehlakının mümkün təhlükələr

.

Maqnit qasırğaları zamanı edilən səhvlər SADALANDI

Maqnit qasırğaları zamanı hər hansı stimulyatorlardan istifadəni və siqaret çəkməyi dayandırmaq lazımdır.   -a istinadən xəbər verir ki, həkim Andrey Kondraxin Yerin geomaqnit sahəsinin pozulması zamanı edilən səhvləri sadalayıb

.

İmtahandan əvvəl bunları YEYİN

Son elmi araşdırmalara görə, tərkibində yüksək şəkər olan şirniyyatlar müvəqqəti olaraq enerjini artırsa da, yekun nəticədə konsentrasiyanı azalda bilər. -a istinadən bildirir ki, yaddaş və konsentrasiyanı yaxşılaşdırma

.

Pomidorları soyuq su ilə sulamaq olarmı? – Bağbanlar bilməlidir

Bəzi bağbanlar pomidorlarını soyuq su ilə sulayırlar və sonra az məhsula isə təəccüblənirlər.   -a istinadən xəbər verir ki, məsələ ilə bağlı aqronom Anastasiya Kovrizhnux danışıb. . Onun sözlərinə görə, heç bir halda pomidorlar

.

Bu yağlar qanda laxtalanma riskini artırır

Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.   -a istinadən bildirir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur. Banan yeməyin faydaları və zərərləri. Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

.

Diqqət: Bu kartof çox təhlükəlidir

Göyərmiş, yaşıla çalan kartof ən zəhərləyici təsirli kartofdur. -a istinadən xəbər verir ki, terapevt, tibb elmləri namizədi Marqarita Koroleva yaşıl rəng almış kartofun zərərindən danışıb:. "Kartof gün altında uzu

.

Yaz yorğunluğu ilə mübarizə aparmağın sirri

Baharla birlikdə dəyişməyə başlayan gündüz və gecə dövrləri, iqlim dəyişikliyi səbəbi ilə orqanizmin yeni şərtlərə uyğunlaşmağa çalışması asan deyil. axşam.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər yaz yorğunluğu ilə mübariz

.

Bu vərdiş diabet riskini azaldır

Alimlər deyirlər ki, sadə yemək vərdişi diabet riskini azaltmağa kömək edir.   -a istinadən bildirir ki, düzgün pəhriz şəkər səviyyənizi nəzarət altına almağa kömək edəcək. Son elmi araşdırmalar müəyyən bir pəhrizin diabe

turlar.az

sonxeber.az makiyaj instagram gözəllik məhsulları geyim necə seçməli emulqatorlar dieta pəhriz diet öpüşmək kosmetika azerbaycanli is adami amerikada gullelendi hakista sozler zencefil englishdilində qulaq novruza aid hakisda