Kələm tutması

Kələm tutmasıƏrzaqlar: Kələm tutması

10 kq kələm

4 ədəd qırmızı çuğundur

3 ədəd acı bibər

3-4 baş sarımsaq

1 dəstə kərəviz

1 dəstə şüyüd  (Əgər quru şüyüd başı və quru kərəviziniz

varsa ondan tökə bilərsiniz)

Quru reyhan

Duz

Hazırlanması:

Kələmi doğrayırıq.

Kələm tutmasıÇuğunduru sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.

Kələm tutmasıGöyərtiləri doğrayırıq.

Kələm tutmasıSarımsağı qabığından təmizləyib yuyuruq. Acı bibəri yuyuruq.

Şüşə banka ya da tuj qazan götürürük. Əvvəl kələmdən tökürük sonra üstünə göyərtilər, reyhan qurusu, acı bibər və çəkilmiş çuğundur səpirik.

Kələm tutmasıEyni qayda ilə hamısını qat-qat yığırıq. Ya da istəsəniz böyük qabda hamısını qarışdırıb qaba yığa bilərsiniz.

Kələm tutmasıDuzlu su düzəldirik 1 litrlik bankaya 3 x.q duz töküb qarışdırırıq. Sonra suyu kələmin üstünə tökürük. Bu şəkildə ağzından 3-4 barmaq aşağı olanadək duzlu su tökürük.

Tutma 2 həftəyə tutulacaq.

Kələm tutmasıNuş olsun!

Qış tədarükü   Baxılıb: 3672   Tarix: 01 noyabr 2013  
f Paylaş


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Göyəm turşusu

1 noyabr 2013 6529

Ərik mürəbbəsi

1 noyabr 2013 2624

Feyxoa mürəbbəsi

1 noyabr 2013 4237

Nardança

1 noyabr 2013 2298

Gül kələmi turşusu

1 noyabr 2013 3460

Duzlu suda xiyar tutması

1 noyabr 2013 4290
mp3 yukle
Mp3 yukle sayti