Kökün orqanizmə olan faydaları

Kökün orqanizmə olan faydalarıKök orqanizmamıza olduqca faydalı bir tərəvəzdir. O, maddələr mübadiləsini normallaşdırır, dərini cavanlaşdırır, ürək-damar sistemini gücləndirir. Dərman bitkisi olaraq təxminən 4 min il bundan öncə istifadə edilməyə başlanılmışdır. Bu tərəvəz bədən üçün çox sağlam bir qidadır.Kökün faydalı və müalicəvi xüsusiyyətləri zəngin tərkibi ilə izah olunur. Bu tərəvəz B, PP, C, E, K qrupunun vitaminlərini ehtiva edir, tərkibində karotin var, hansı ki, insan orqanizmində A vitamininə çevrilir. Kök, insan orqanizmi üçün çox sayda mineral sərf edir: kalium, dəmir, fosfor, maqnezium, kobalt, mis, yod, sink, xrom, nikel, flüor və s.Tərkibində ağciyər funksiyasını yaxşılaşdıran beta-karoten maddəsi var. Miyopi, konjonktivit, blefarit, gecə korluğu və yorğunluqdan əziyyət çəkən insanlar üçün bu məhsulu yemək çox arzu olunur. Çiy yerkökü çeynəmək faydalıdır, çünki bu diş ətlərini gücləndirir. A vitamini böyüməni təşviq etdiyindən, yerkökü xüsusilə uşaqlar üçün faydalıdır. Bu vitamin normal görmə üçün lazımdır, dərini və selikli qişanı yaxşı vəziyyətdə saxlayır. A vitamini çatışmazlığı, qaraciyər, ürək-damar sistemi xəstəlikləri, böyrəklər, mədə, anemiya, poliartrit və mineral maddələr mübadiləsi pozğunluqları üçün klinik qidalanmada istifadə olunur. Ağız boşluğunuzda kökün suyun bir müddət saxlasanız və ya kökü çeynəsəniz, patogen mikroblarının sayı kəskin şəkildə azalacaq. Həqiqətən, vitamin çatışmazlığı -anemiya, bədənin sürətli yorğunluğu və görmə pozğunluğu inkişaf edə bilər. Yerkökü uşaqların yaxşı inkişafı və böyüməsi və müqavimətlərini artırmaq üçün verilməlidir. Səhər boş mədəyə uşaqlara 50-100 ml şirəsini içirdin. Boğaz ağrısına görə gündə bir neçə dəfə qarqara etmək olar. Mədədə turşuluq nə qədər çox olsa, kök şirəsini daha çox içməlisiniz.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1149   Tarix: 27 may 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

Soğan immuniteti möhkəmlədir, dərini cavanlaşdırır, virusları öldürür, damarları təmizləyir. Amma hansı soğanı daha çox yeməliyik- yaşıl, ağ, yoxsa qırmızı?. Eləcə də porey soğanı unutmamalıyıq. İmtahandan əvvəl bunları YEYİN

.

Bu qadınlarda uşağın ölü doğulması riski yüksəkdir

Yeniyetmələrdə hamiləlik zamanı fəsadların baş vermə riski arta bilər. Özbaşına düşük, vaxtından əvvəl doğuş və uşağın ölü doğulması ehtimalı yeniyetmə yaşlarında hamilə olan qadınlarda bir qədər yüksəkdir.  Trend-ə istinadə

.

Qonaqlar gəlmədən tualetə bir qaşıq duz tökün – Evdar qadınların sirri

Bəzən evə heç gözlənilməyən anda qonaq gəlir. Belə hallarla qarşılaşan ev sahibləri çox vaxt həyəcanlanır. Evlərin səliqəyə salınması, yeməyin hazırlanmasında çətinlik yaranır. Ancaq bunun üçün narahat olmaq lazım deyil

.

Mədə üçün ən faydalı ədviyyat: qastritin dərmanı

Ədviyyatlar arasında mədə üçün ən faydalısı hildir. -a istinadən xəbər verir ki, dünyanın ən bahalı ədviyyatlarından biri olan hil Cənubi Asiyanın məhdud bölgələrində bitir. Bu səbəbdən nadir və qiymətli ədviyyatdır. - Hi

.

Kimlər balqabaq tumu yeməməlidir: Bu siyahıda olub-olmadığınızı yoxlayın

Balqabaq tumu orqanizm üçün çox sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar üçün faydalı olmaya bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, allergik reaksiyalarla müşayiət olunan fərdi dözümsüzlüyünüz varsa, bu məhsulu istifadə etməməlisiniz

.

Əzələlər üçün vacib olan kalium ehtiyacını hansı qidalarla ödəmək olar? - Osman Müftüoğludan tövsiyələr

Sağlam bədənə sahib olmaq üçün adekvat vitamin-mineral balansını saxlamaq lazımdır. Məsələn, bədənin ehtiyac duyduğu kalium, ilk növbədə, bədənin əzələ quruluşu ilə əlaqəlidir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bu mineralın əzələləri

.

Ömrü uzadan ən vacib 5 qida

Hamımız 100 il sağlam yaşamaq istərdik, lakin buna necə nail olacağımızı tapmaq çətin ola bilər. qaynarinfo-ya istinadən xəbər verir ki, "SheFinds" portalı pəhrizinizə canlı maddələrlə zəngin bir sıra qidalar əlav

.

İmtahandan əvvəl bunları YEYİN

Son elmi araşdırmalara görə, tərkibində yüksək şəkər olan şirniyyatlar müvəqqəti olaraq enerjini artırsa da, yekun nəticədə konsentrasiyanı azalda bilər. -a istinadən bildirir ki, yaddaş və konsentrasiyanı yaxşılaşdırma

.

Yatarkən belə yağ yandırmaq mümkündür – Necə?

Salk İnstitutunun araşdırmasına görə, nə qədər oyaq qalsaq, bir o qədər çox kalori qəbul edirik. Buna görə də alimlər kalori qəbulunu azaltmağın ən sadə yolunun erkən yatmaq olduğunu bildirirlər. Yatarkən arıqlamağın başq

turlar.az

sonxeber.az geymler 2024 makiyaj instagram kosmetika mehsullari dərmanlar i̇mtahana hazırlıq dirnaq manikuru vaginal təmizlik kosmetika sağlıq cinsi uşaq şeirləri pizza kley lekesi