Konservləşdirilmiş zeytun - Faydalıdır və ya zərərlidir

Konservləşdirilmiş zeytun - Faydalıdır və ya zərərlidirBu məhsulun unikal dadı və bir çox faydalı xüsusiyyətləri var.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, konservləşdirilmiş zeytun yeməkdə, həmçinin müxtəlif xəstəliklərin müalicəsi və qarşısının alınması üçün ənənəvi tibbdə istifadə olunur.
Zəngin kimyəvi tərkibə malikdir. Konservləşdirilmiş zeytun tərkibində çox miqdarda faydalı yağ turşusu, B, E, K, A qrupunun vitaminləri, lif, dəmir, kalium, mis, fosfor, natrium, sink, selen, manqan, maqnezium və digər faydalı maddələr var.
Tez-tez pəhriz qidalanmasında istifadə olunur. Qan dövranı, həzm, immun, sinir və s. sistemlər üçün faydalıdırlar. Qəlyanaltı kimi istifadəsi ürək-damar sisteminin aşağıdakı patologiyalarında faydalıdır: yüksək təzyiq; varikoz damarları; tromboflebit; ateroskleroz; İşemik ürək xəstəliyi; ürək ritminin pozulması. Bundan əlavə, bu meyvə aşağıdakı faydalı xüsusiyyətlərə malikdir:
həzm sisteminin normal işləməsinə kömək edir;
bədənin viral xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırır;
hüceyrələrin yaşlanma prosesini ləngidir;
hemoroidə kömək edir;
həzm sistemini toksinlərdən və toksinlərdən təmizləyir;
öd kisəsində daş meydana gəlməsinin qarşısını alır;
qaraciyər sağlamlığına dəstək;
diabetə faydalıdır;
saç və dırnaqları gücləndirir;
apatiya, depressiya və xroniki yorğunluqla mübarizə;
beyin fəaliyyətini gücləndirir;
yaddaşı bərpa edir;
anemiyanın qarşısını alır;
dərinin sağlamlığına müsbət təsir göstərir;
xərçəngin başlanmasının və inkişafının qarşısını alır;
iştahanı artırır;
beyin dövranını yaxşılaşdırır;
insult və infarkt riskini minimuma endirir.
Unutmayın ki, konservləşdirilmiş zeytun çox miqdarda duz ehtiva edir. Bədəndə mayenin tutulmasına kömək edir. Bu baxımdan bu məhsul sistitdə kontrendikedir. Bundan əlavə, bu giləmeyvə aşağıdakı xəstəliklərdən əziyyət çəkən insanların sağlamlığına zərər verə bilər: allergiya; qastrit; mədə və bağırsaqların peptik yarası; pankreatit və xolesistitin kəskin mərhələsi; böyrək daşları. Bundan əlavə, konservləşdirilmiş məhsul süd verən analara, erkən hamiləlik və 3 yaşa qədər uşaqlar üçün tövsiyə edilmir. Yüksək təzyiqdən əziyyət çəkən insanlar bu konservi yalnız az miqdarda yeyə bilər. Konservləşdirilmiş zeytun alarkən onların tərkibinə diqqət yetirməlisiniz.
Tərkibinə dadlandırıcılar, monosodyum glutamat, konservantlar və ya oxşar zərərli aşqarlar daxil edilməməlidir. Normal miqdarda konservləşdirilmiş zeytun qəbul etmək sağlamlıq üçün son dərəcə faydalıdırsa, bununla birlikdə bir sıra əks göstərişlərə malikdir. Zeytunun həddindən artıq istifadəsi zəhərlənməyə və digər problemlərə səbəb ola bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1217   Tarix: 03 avqust 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kişilər üçün ən sağlam pəhriz

Çox vaxt pəhriz sözü artıq çəki ilə mübarizə aparmaq kimi qəbul edilir. Əslində, pəhrizə riayət etmək bir sıra xəstəliklərdən, o cümlədən xroniki xəstəliklərdən qaçmağa imkan verir.   -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislə

.

Ən güclü maqnit qasırğasının nə qədər davam edəcəyi açıqlandı

Mayın 10-da başlayan güclü maqnit qasırğasının gözlənilən müddəti ən azı iki gün olacaq. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademniyasının Günəş-Yer Fizikası İnstitutunun baş elmi işçisi Sergey Yazev məluma

.

Meteohəssas insanlara XƏBƏRDARLIQ: mayın 13-də

Güclü külək meteohəssas insanlar üçün əlverişsiz olacaq. Bu barədə -a Milli Hidrometeorologiya Xidmətindən məlumat verilib. Mayın 13-də Abşeron yarımadasında xəzri küləyinin arabir güclənəcəyi gözlənilir ki, bu da bəzi meteohəssa

.

Yumurta ilə hansı qidaları yemək olmaz?

Yumurtanın müəyyən qidalarla birləşdirilməsi mədə problemlərinə səbəb ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, qidalanma mütəxəssisləri yumurtaları ət, vetçina, pendir və yüksək kalorili souslarla (mayonez, tartar və s.

.

Belə nəfəs almaq ağciyərlərə ZƏRƏR VURUR

"Dayaz nəfəs almaq, siqaret çəkmək, oturaq həyat tərzi və əyilmək ağciyər tutumunu azalda bilər". -a istinadən bildirir ki, bu barədə Nijni Novqorod Regional Səhiyyə və Tibbi Profilaktika Mərkəzinin baş həkimi Nataly

.

Bu üsul bağırsaq xərçəngi riskini azalda bilər

Fukusima Tibb Universiteti və Harvard İctimai Sağlamlıq Məktəbinin alimləri müəyyən ediblər ki, appendiksin çıxarılması "Fusobacterium nucleatum" bakteriyasının səbəb olduğu bağırsaq xərçənginin bir növünün qarşısın

.

Gec yemək yemək xərçəng riskini 25 faiz artıra bilər

Yatmazdan əvvəl yemək təkcə fiquranıza zərər vermir, həm də sağlamlığınızı riskə atır.   -a istinadən xəbər verir ki, axşam saat 9-dan sonra yemək sağlamlığımıza ciddi təsir edə bilər. . Barselona Qlobal Sağlamlıq İnstitutunu

.

Banan, pomidor, xiyar... – Səhərlər bunları yeməyin

Müxtəlif qidaların düzüldüyü zəngin səhər yeməyi süfrəsini bir çox insan sevir. Ancaq səhərlər hər qidanı yemək olmaz. Həkimlər səhərlər istehlak edildikdə sağlamlığa mənfi təsir edə biləcək 10 qidanın adını açıqlayıblar

.

Musiqi yaşlı insanların beyninə necə təsir edir?

Simon Fraser Universiteti və Health Research BC tədqiqatçılarının apardığı araşdırmada qeyd edilir ki, musiqi dinləmək yaşlı yetkinlərin beyin sağlamlığı üçün yaxşıdır, hətta onlar bunu əvvəllər eşitməsə və ya həqiqətən sevməsələ

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma yaz geyimleri 2024 maskalar hamiləliyə hazırlıq daban agrilari kicik biznes qurmagin yollari kosmetika novruza aid irem derici oğlaq vətən haqqında bayatı haxisda