MƏLUMATLANDIRMAQ ÜÇÜN BÖLÜŞƏK! Xərçəngə və xroniki xəstəliklərə dəvətnamə çıxarır! ÖLÜM SAÇIR! Təfərrüatlar...
MƏLUMATLANDIRMAQ ÜÇÜN BÖLÜŞƏK! Xərçəngə və xroniki xəstəliklərə dəvətnamə çıxarır!
ÖLÜM SAÇIR! Təfərrüatlar...
Qarğıdalı Siropu xərçəngə və xroniki xəstəliklərə dəvətnamə çıxarır!
Qadinsayti.az xəbər verir ki, hazırda xaricə satılan qida və içkilərin demək olar ki, hamısının içərisində dadlandırıcı olaraq, qlükoza siropu yəni qarğıdalı siropu var. Adi şəkər əvəzinə istifadə edilən qarğıdalı siropu maya dəyərinin aşağı olması və adi şəkərə nisbətən daha çox şirin xüsusiyyəti olması səbəbiylə istehsalçılar tərəfindən təəssüf ki, tez-tez üstünlük verilir.
Qarğıdalı siropu ilk olaraq orqanizmə daxil olduqda bədənin şəkər nisbətini alt- üst edər və hormonal nizamı pozar. Uzun perspektivdə isə xərçəngə tutulma riskini artırır. Uzun illərdir aparılan tədqiqatlara əsasən, qarğıdalı siropunun xərçəng xəstəlikli hüceyrələri bəslədiyi qənaətinə gəlinib.
Qarğıdalı Siropunun Zərərləri
Başda mədəaltı vəzi xərçəngi olmaqla bir çox xərçəng növünə tutulma riskini artırdığı sübut olunmuşdur.
Şəkər xəstəliyinə yaxalanma riskini artırır.
Yüksək xolesterinə səbəb olur.
Qanazlığı problemi yaradır.
Ürək və qaraciyər böyüməsinə səbəb olur.
Kökəlməyə əhəmiyyətli dərəcədə təkan verir.
Xaricdən alınan yemək və içkilərin içərisində qlükoza siropu olub, olmadığı dadına baxaraq anlaşılmaz. İçərisində qlükoza siropu olduğu yalnız içindəkilər qisminə baxılaraq aydın etmək olar. Adətən, paxlava, kadayıf, şekerpare kimi şirəli şirniyyatlar,dondurma, meyvə şirəsi, limonad, kola və mədən sularında və vafli, şokolad, biskvit, keks kimi ərzaqlarda Qarğıdalı siropu tez-tez olur. Bir sözlə xaricdən aldığınız hər bir qablaşdırılmış ərzaqların içərisində Qarğıdalı siropu, yəni qlükoza siropu olur. Uzun dövrdə ciddi problemlərə yol açacaq bu maddənin işlədilməsini mümkünsə, ən aza endirmək, hətta tamamilə həyatınızdan çıxarmaq, sağlamlığınız baxımından faydalı olacaqdır.SaqlamHeyat.az
f Paylaşxidmetler