Qaraciyər xərçəngindən qorunmağın qeyri-adi üsulu
Alman Xərçəng Araşdırma Mərkəzinin və Tübingen Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, 5:2 nisbətində pəhriz əsasında fasiləli aclıqla siçanlarda iltihabın və qaraciyər xərçənginin qarşısını almaq mümkün olur. Alçanı
Ömrü uzadan ən vacib 5 qida
Hamımız 100 il sağlam yaşamaq istərdik, lakin buna necə nail olacağımızı tapmaq çətin ola bilər. qaynarinfo-ya istinadən xəbər verir ki, "SheFinds" portalı pəhrizinizə canlı maddələrlə zəngin bir sıra qidalar əlav
Broyler toyuqlarının bu hissələrini yeməyin
Məlumdur ki, toyuq əti qiymətli kalium, flüor, kalsium, maqnezium, natrium, yod, dəmir, həmçinin bir çox vitamin, mikro və makroelementlər mənbəyidir. . Bununla belə dünya alimləri qeyd edirlər ki, quşun bəzi hissələri insa
Meteohəssas insanlara XƏBƏRDARLIQ: mayın 13-də
Güclü külək meteohəssas insanlar üçün əlverişsiz olacaq. Bu barədə -a Milli Hidrometeorologiya Xidmətindən məlumat verilib. Mayın 13-də Abşeron yarımadasında xəzri küləyinin arabir güclənəcəyi gözlənilir ki, bu da bəzi meteohəssa
Energetik içkilər yuxunu qaçırmır - Sürücülərə təhlükə
Gecə yolda yatmamaq üçün sükan arxasında energetik içki içmək təhlükəlidir. -a istinadən xəbər verir ki, həkim Tatyana Romanenko yuxulamağa qarşı qəhvə və ya çayla mübarizə aparmağı tövsiyə edir. Onlar da kofein tərkiblidir
Nəyə görə 40 yaşdan sonra təzyiq "oynayır"?
40 yaşdan sonra ömrü boyu təzyiq problemi olmayan insanda da təzyiq problemləri başlaya bilər. -a istinadən xəbər verir ki, məşhur ginekoloq, tibb elmləri namizədi Kamil Bəxtiyarov 40 yaşdan sonra təzyiq probleminin səbəbin
Ürəyə zərərli olan arıqlama əlavələri
Arıqlamaq üçün nəzərdə tutulmuş əlavələr qida boşluqlarını doldurmaq və sağlamlığı qorumaq üçün məşhurdur, lakin onlardan bəziləri təhlükəli ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, kofein əsaslı arıqlama məhsulları, efedri
Ədviyyatlı yemək zamanı orqanizmdə nə baş verir?
Ədviyyatlı qidaların tez-tez istifadəsi qida borusu xərçənginə səbəb ola bilər. -a istinadən bildirir ki, ədviyyatlı qidalar bədəndə unikal reaksiyalar yaradır. Bibər və digər ədviyyatlı qidalarda olan kapsaisin sinir sistemindək