Portağalın bilmədiyiniz 10 FAYDASI - Kimlərə olmaz?

Portağalın bilmədiyiniz 10 FAYDASI - Kimlərə olmaz?Portağalın vətəni əslində Çin elan edilsə də, tarixi mənbələrdə Cənubi Amerika və Aralıq dənizi ölkələri ərazisində qədimdə belə ağacın olması barədə məqamlar var. 
Portağalın tərkibində: beta karotin, fol turşusu, B qrup vitaminləri, C, PP, H vitaminlər, maqnezium, sink, dəmir, fosfor, kalium, kalsium, pektinlərlə zəngindir. 
Portağal daha çox C vitamini mənbəyi, avitaminoza qarşı və immunitet möhkəmləndirici kimi tanınır, amma onun konkret xəstəliklərdə təsiri var ki, bir çoxlarınız bunu bilmir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən portağalın fərqli faydalarını təqdim edir.
1. Kalsiumla zəngin olduğu üçün sümükləri möhkəmləndirir, damar tutulmasını əngəlləyir, aterosklerozun qarşısını alır.
2.Orqanizmdə natrium-kalium balansını tənzimləyir, ona görə damarlarda xolesterin tıxanıqlığını əngəlləyir, ürək-damar sistemini sağlam tutur.
3.Revmatoid artrit xəstələri üçün vacibdir. 
4. Uşaq və böyüklərdə nevroloji xəstəlik və qüsurlar zamanı çox yeyilməlidir. Çünki B9 vitamini beyni aktivləşdirir.
5.Portağalda xoşbəxtlik maddəsi var. Depressiyada, nevroz, pis əhval ruhiyyədə yeyilsə, stresi azaldır
6.Katarakta, görmə zəifliyinə qarşı -  gözdə makulyar degenerasiyanın, yaşlanma ilə bağlı dəyişiklik və zəifliklərin qarşısını alır. Şəkər xəstələrinə vacibdir, göz membranını qoruyur
7. Ağciyər və bronxları təmizləyir, respirator xəstəliklər zamanı tənəffüsə yardım edir, bəlğəmi yumşaldıb çıxarır.
8.Astma xəstələri üçün yaxşıdır, çünki tutma simptomlarını yüngülləşdirir. 
9.Böyrəklərdə daş yaranmasının qarşısını alır, sidik yollarını təmizləyir, selikli qişasını bərpa edir
10.Cinsi aktivlik, hamiləlik üçün orqanizmə dəstək verir.  Kişilərdə spermanın keyfiyyətini yaxşılaşdırır, qadınlarda fol turşusu defisitini azaldır, dölün sağlam inkişafına lazımdır.
Kimlərə çox portağal yemək olmaz?
Mədə-bağırsağında xora, qastrit, yara, qanaxma riski olanlara olmaz. Şəkər xəstələri də gündə 1 ədəddən  çox yeməməlidir. 
Eləcə də azyaşlı uşaqlarda allergiyadan ehtiyatlı olun. Çox miqdarda yemək ciddi allergik reaksiya verə bilər
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1416   Tarix: 10 mart 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

34 ölkədə qadağan olunan məhsul Azərbaycanda çiçəklənmə dövrünü yaşayır: Sağlamlığımız təhlükədədir

Hazırda dünyada 34 ölkədə qadağan olunan bu məhsul, Azərbaycanda demək olar ki, çiçəklənmə dövrünü yaşayır. Söhbət elektron siqaretlərdən gedir. Uşaq, böyük, qadın, kişi - istənilən insanın əlində bu kiçik, rəngli alətlər

.

Qurbağa zəhəri gələcəyin antidepresantı ola bilər

Alimlər psixodelik təsir yaradan qurbağa zəhərindən depressiya və anksiyetenin müalicəsi üçün istifadə edilə biləcəyini düşünürlər.   -a istinadən xəbər verir ki, halüsinasiya təsirli göbələklərdəki LSD və psilosibin kim

.

Qəzəb sağlamlığa necə təsir edir?

Qəzəb, bir çox mənfi duyğular kimi, sağlamlığımıza təkcə emosional deyil, həm də fiziki təsir göstərir. .   -a istinadən xəbər verir ki, Nyu-York şəhərində 280 sağlam könüllü üzərində aparılan araşdırma nəticəsində məlu

.

Gecə növbəsində işləmək orqanizmə necə təsir edir?

Gecə növbəsində işləməyin insan orqanizminə necə təsir etdiyi məlum olub. -ə istinadən bildirir ki, tədqiqatın rəhbəri, professor Hans Van Dongen bədənin fəaliyyət və istirahət dövrlərini tənzimləyən daxili bioloji saat

.

Ədviyyatlı yemək zamanı orqanizmdə nə baş verir?

Ədviyyatlı qidaların tez-tez istifadəsi qida borusu xərçənginə səbəb ola bilər.   -a istinadən bildirir ki, ədviyyatlı qidalar bədəndə unikal reaksiyalar yaradır. Bibər və digər ədviyyatlı qidalarda olan kapsaisin sinir sistemindək

.

Onlara sağlamlığınızı əmanət ETMƏYİN: vicdansız həkimlərin 5 ƏLAMƏTİ

Hər hansı ciddi problem üçün həkimə müraciət etməkdən çəkinməməlisiniz, lakin bəzi əlamətlər həkiminizin yaxşı seçim olmadığını və alternativ axtarmağın lazım olduğunu göstərir.   -a istinadən bu əlamətləri sadalayır:. Həki

.

Çox bişmiş yumurta təhlükəlidir - XƏBƏRDARLIQ

Bir çox insan yumurtanın nə qədər sağlam olduğunu bilir. Yumurta zülal və əvəzolunmaz amin turşuları ilə zəngindir. Lakin yumurtanın uzun müddət bişirilməsi zamanı yaranan toksinlər bəzi insanlarda zəhərlənməyə və hətta boğulmalar

.

Bu dondurmalar zəhərləyir – Necə ayırd etmək olar?

Dondurma ən məşhur yay məhsullarından biridir. Lakin süddən hazırlanan bu məhsul həm də zəhərlənmə potensialı ən yüksək olan qidalar arasındadır. Sağlam qidalanmaqla bağlı yanlış fikirlər. Min dərdə dərman "ağ çiçəyim"

.

Mədəkiçiltmə erasının sonu gəlir: Cərrahi müdaxilə olmadan arıqlamağın yolu tapıldı

Elm adamları mədəyə cərrahi müdaxilə olmadan piylənmə ilə mübarizə aparmağın üsulunu tapıblar. Yeni metod mədənin yuxarı hissəsinin selikli qişasının yandırılmasını nəzərdə tutur. Bu üsul orqanizmdə qrelinin (aclıq hormonu

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri geyim necə seçməli hamilelikde qidalanma seksin növləri buga burcu sizanaqlar toy ucun dizayn kosmetika fitat hekaye janri azerbaycan cinsi əlaqə usaq seirleri