Qanda xolesterini salan əsas qidalar - AÇIQLANDI

Qanda xolesterini salan əsas qidalar - AÇIQLANDIDamarları tıxayan pis xolesterini qanda azaldan vacib ərzaqlar açıqlanıb.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, həkim dietoloqlar 4 əsas qidanı sadalayıb.
Onlar orqanizmdə zərərli xolesterini 25-30% azaldır.
Bunun üçün istər sağlam, istər xəstə insanlar rasiona paxlalılar, yulaf yarması, qoz,badam, balıq və balıq yağı daxil etməlidir.
Nəyə görə bu qidalar? Yulaf yarması və paxlalılar liflə zəngindir. Onlar kalorili deyil, insanı kökəltmir, amma toxluq yaradır. Lazımsız yağları əridir.
Yağlı balıq isə Omeqa 3 mənbəyidir. O, nəinki xolesterini, ürək damarlarını tıxayan triqliseridləri də azaldır və damarları sağlamlaşdırır.
Bundan başqa, xolesterini artıran yağlı məhsullar, ət, yarımfabrikat, kolbasa, sosis, pendir azaldılmalıdır.
Heyvani qidaları bitki qidalarına çevirin.
Daha çox Aralıq dənizi dietasına riayət edin. Həftədə 2 dəfə balıq yeyin.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 920   Tarix: 21 avqust 2022
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bədənin hansı hissəsindəki şişkinlik nə mənayə gəlir? – Bu halda həkimə müraciət edin

Bədənin müxtəlif yerlərində vaxtaşırı yaranan şişkinlik, çoxumuzun zaman-zaman yaşadığı problemdir. Bu, adətən mayenin müvəqqəti olaraq toplanmasından qaynaqlanır. Ancaq şişkinlik tez-tez baş verirsə, diqqət tələb edən məsələy

.

Bu şəxslər hər gün yumurta yeməlidir

a istinadən yumurtanın faydalarını təqdim edir:. Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?. Çoxlu qəhvə içmək varikoz yaradır. Cökə çayının bilmədiyimiz faydaları . - Uzun müddət tox tutur. - Güclü bir protein

.

Hava dəyişdikdə oynaqlar niyə ağrıyır?

"Dayaq-hərəkət aparatının xəstəlikləri, xüsusən də artroz olan xəstələrdə hava şəraiti dəyişdikdə ağrılar artır". Yatmazdan əvvəl bunu etmək sağlamlığınıza zərər verə bilər - Həkim AÇIQLADI . Mədə üçün ən faydal

.

Xiyar bitkisinin kifdən təmizlənməsi ÜSULLARI

Xiyar bitkisinin kiflənməyi bir çoxları üçün problemdir. .   -a istinadən xəbər verir ki, kiflənmə məhsula ziyan verməklə yanaşı, sağlamlıq baxımından da təhlükəlidir. Kiflənmənin yaranması hava şəraiti ilə bağlıdır. . Bun

.

Mətbəxin ən çirkli əşyası – Təhlükələr nələrdir?

Mətbəxdə ən çirkli əşya müəyyən edilib.   -a istinadən xəbər verir ki, masaların üstünü silmək üçün istifadə olunan əskidir. . Bildirilir ki, o daim qida və yağ ilə təmasda olur. Bu da böyrək problemlərinə və hətta pnevmoniyay

.

Mikrodalğalı sobada yeməyin zəhərə çevrilməməsi üçün nə etməliyik?

"Mikrodalğalı sobada yeməkləri plastik qablarda qızdırmaq məsləhət deyil. Çünki materialdan benzol ayrılır, bu da DNT-nin mutasiyasına və zədələnməsinə səbəb olur". -a istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiyanı

.

Qaraciyəri təmizləyən qidaların SİYAHISI

Qaraciyəri təmizləməyə kömək edəcək və bu orqanın fəaliyyətini dəstəkləyəcək məhsulların siyahısı tərtib edilib.   -a istinadən bildirir ki, siyahını kardioloq Olqa Bokeriya tərtib edib. Onun sözlərinə görə, sağlam qaraciyə

.

Nəyə görə 40 yaşdan sonra təzyiq "oynayır"?

40 yaşdan sonra ömrü boyu təzyiq problemi olmayan insanda da təzyiq problemləri başlaya bilər. -a istinadən xəbər verir ki, məşhur ginekoloq, tibb elmləri namizədi Kamil Bəxtiyarov 40 yaşdan sonra təzyiq probleminin səbəbin

.

Avropada hər gün minlərlə insan bu səbəbdən ölür

Avropada hər gün 10 min insanın ürək-damar xəstəliklərindən ölümünün əsas səbəbi həddindən artıq duz istehlakıdır. -a istinadən bildirir ki, bu barədə Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının Avropa Bürosunun hesabatında deyilir. Bildirili

turlar.az

sonxeber.az kosmetik vasiteler qadin sayti geyim dəbləri sizanaqlara qarsi xallarin menasi 2024 geyimi xiyar turşusunun hazırlanması kosmetika bedii edebiyyat eqreb seksi baldiza aid haxisda novruz hakışdaları