Səhhətimiz üçün ən təhlükəli şirniyyatlar açıqlanıb

Səhhətimiz üçün ən təhlükəli şirniyyatlar açıqlanıbƏn təhlükəli şirniyyatlar tərkibində çoxlu miqdarda şəkər və trans yağları olanlardır.
Milli.Az faktxeber.com-a istinadən bildirir ki, bu barədə həkim dietoloq Elena Solomatina "Veçernaya Moskva"ya müsahibəsində bəyan edib.
Məlumata görə, trans yağları şirniyyatda marqarinin əvəzedicisi olaraq istifadə olunur.
Ümumiyyətlə, parlaq rəngləri olan şirniyyat almaq tövsiyə olunmur. Bu ilk növbədə "ponçik"lərə aiddir. Həkimin sözlərinə görə, bu yemək "mədə üçün bir bomba" dır: "Təəssüf ki, bu məhsullar istehsalda çox ucuz olduğu üçün çox satın alınır".
Bundan başqa elastik rezini xatırladan marmeladdan da çəkinməyə çağrılıb. Həqiqi marmeladda - agar-agar, sünilərində isə kimyəvi qatılaşdırıcılardan istifadə olunur.
Şirin qazlı içkilər də ciddi bir təhlükədir. Bu, əslində çox sayda boya, şəkər və karbon qazı olan sudur, bu qarışığın bədən tərəfindən udulmasını sürətləndirir. Qazlı sularda kalsiumu bədəndən çıxaran fosfor turşusu var.
"Bütün dünyada məşhur olan amerika içkisi unitazları təmizləmək üçün yaxşıdır - o, kalsium ərpini həll edir", - deyə dietoloq vurğulayıb.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1124   Tarix: 28 may 2020
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bu ədviyyatı zeytun yağı ilə qarışdırın – Orqanizmi qalxan kimi qoruyur

Sarıkök və zeytun yağı ayrı-ayrılıqda sonsuz faydaları olan iki qida olsa da, bir araya gəldikdə gücünü ikiqat artırır. Ekspertlər bir qaşıq zeytun yağına bir çimdik sarıkök əlavə edəndə möcüzəvi təsirlərin üzə çıxdığın

.

İmtahandan əvvəl bunları YEYİN

Son elmi araşdırmalara görə, tərkibində yüksək şəkər olan şirniyyatlar müvəqqəti olaraq enerjini artırsa da, yekun nəticədə konsentrasiyanı azalda bilər. -a istinadən bildirir ki, yaddaş və konsentrasiyanı yaxşılaşdırma

.

Bu yağlar qanı laxtalandırır

Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.   -a istinadən xəbər verir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur. Həkimlər omeqa-6-da yüksək olan yağların istehlakının mümkün təhlükələr

.

Bu vərdiş diabet riskini azaldır

Alimlər deyirlər ki, sadə yemək vərdişi diabet riskini azaltmağa kömək edir.   -a istinadən bildirir ki, düzgün pəhriz şəkər səviyyənizi nəzarət altına almağa kömək edəcək. Son elmi araşdırmalar müəyyən bir pəhrizin diabe

.

İllərə meydan oxuyacaqsınız: Cinsi gücü artıran, orqanizmi gənc saxlayan qidalar

Sağlam cinsi həyat psixi və fiziki sağlamlıq baxımından mühüm rol oynayır. Cinsi həyat stress kimi səbəblərdən təsirlənsə də, istehlak edilən qidalar da böyük əhəmiyyət kəsb edir. Tərəvəzlər və yağsız zülallarla zəngin, həmçini

.

Yaxşı yatmaq üçün YOLLAR: Minnətdar olacağınız məsləhətlər

Kifayət qədər yuxunuzu alıb, səhər rahat oyanmaq istəyirsinizsə, bəzi addımları yerinə yetirməlisiniz. .   -a istinadən xəbər verir ki, qadgetlarınızı bir kənara qoyub yatmazdan bir saat əvvəl kitab götürsəniz, yəqin ki

.

Yaz çillərindən bu yolla xilas olun

Çillər xüsusilə yaz aylarında, günəş şüalarının təsiri ilə yaranır. Adətən, saçları kürən və açıq rəngdə olan insanlarda daha tez-tez təsadüf edilir. axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, dəridə melanin ifraz edən melanosi

.

Səhər saatlarında şirin sıyıq yeməyin zərərləri

Səhər saatlarında yeyilən şirin sıyıq orqanizmə zərərli təsir göstərir.   -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin gəldiyi qənaətə əsasən, xüsusən səhər saatlarında karbohidratlardan uzaq durmaq daha yaxşıdır. Eyni zamand

.

Orqanizmi qalxan kimi qoruyan RESEPT

Sarıkök və zeytun yağı ayrı-ayrılıqda sonsuz faydaları olan iki qida olsa da, bir araya gəldikdə gücünü ikiqat artırır. . -a istinadən bildirir ki, ekspertlər bir qaşıq zeytun yağına bir çimdik sarıkök əlavə edəndə möcüzəv

turlar.az

sonxeber.az gözəllik məhsulları qadin dunyasi donlar 2024 kişi üzükləri maqazin qadın geyimi masin sou kosmetika hamilelik bedii edebiyyat baldiz eqreb ginekoloq