Şirvan qutabı (çudu)

Şirvan qutabı (çudu)Ərzaqlar: Şirvan qutabı (çudu)

Xəmir üçün:

1 kq un,

3 yumurta,

250 q kərə yağı,

1 st süd,

2 x.q xama,

1 ç.q quru maya,

1ç.q dolu duz

İçlik üçün:

Qiymə (Bax. Qiymənin hazırlanması) (Kartof püresi ya da ət ilə

kartof qarışıq içlik qoya bilərsiniz)

Yağlamaq üçün:

400 q kərə yağı

Qızartmaq üçün:

Bitki yağı

Üzünə səpmək üçün:

Sumax

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlayaq. Südü qaba töküb ilıq qızdırırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Yağı əridirik.

Şirvan qutabı (çudu)Mayanı su ya da süddə qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.

Şirvan qutabı (çudu)Unun ortasına yumurtanı, mayanı, südü, yağı, xamanı və duzu əlavə edirik.

Şirvan qutabı (çudu)Yumşaq xəmir yoğururuq.

Şirvan qutabı (çudu)Xəmir acısın deyə üstünə neylon çəkib, dəsmal qoyub, ədyalla bükürük.

Şirvan qutabı (çudu)2 saata xəmir acıyacaq.

Şirvan qutabı (çudu)Xəmiri 15 kündəyə bölürük.

Şirvan qutabı (çudu)Yuxa yayıb hər qatını yağlayırıq. İstəsəniz 7 bir 8 bir yağlayıb sonra kəsin ki, çox qalın olmasın.

Şirvan qutabı (çudu)Yuxaların hamısını yağladıqdan sonra xırda hissələrə bölürük.

Şirvan qutabı (çudu)Bükürük.

Şirvan qutabı (çudu)Hər birini 0,5 qalınlıqda yayırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Şirvan qutabı (çudu)İçlik qoyuruq.

Şirvan qutabı (çudu)Yanlarını şəkərbura kimi bağlayırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Tavaya yağ töküb hər tərəfli qızardırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Hazır kökələrin üzərinə sumaq səpirik.

Şirvan qutabı (çudu)Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 7818   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

sonxeber.az kosmetika mehsullari sade makiyaj sekilleri yay geyimləri 2024 parfümeriya ulduz falı sineye qulluq intim məktəb kosmetika bayatilar aysel klitor oyunlar uzeyir hacibeyli