Şirvan qutabı (çudu)

Şirvan qutabı (çudu)Ərzaqlar: Şirvan qutabı (çudu)

Xəmir üçün:

1 kq un,

3 yumurta,

250 q kərə yağı,

1 st süd,

2 x.q xama,

1 ç.q quru maya,

1ç.q dolu duz

İçlik üçün:

Qiymə (Bax. Qiymənin hazırlanması) (Kartof püresi ya da ət ilə

kartof qarışıq içlik qoya bilərsiniz)

Yağlamaq üçün:

400 q kərə yağı

Qızartmaq üçün:

Bitki yağı

Üzünə səpmək üçün:

Sumax

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlayaq. Südü qaba töküb ilıq qızdırırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Yağı əridirik.

Şirvan qutabı (çudu)Mayanı su ya da süddə qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.

Şirvan qutabı (çudu)Unun ortasına yumurtanı, mayanı, südü, yağı, xamanı və duzu əlavə edirik.

Şirvan qutabı (çudu)Yumşaq xəmir yoğururuq.

Şirvan qutabı (çudu)Xəmir acısın deyə üstünə neylon çəkib, dəsmal qoyub, ədyalla bükürük.

Şirvan qutabı (çudu)2 saata xəmir acıyacaq.

Şirvan qutabı (çudu)Xəmiri 15 kündəyə bölürük.

Şirvan qutabı (çudu)Yuxa yayıb hər qatını yağlayırıq. İstəsəniz 7 bir 8 bir yağlayıb sonra kəsin ki, çox qalın olmasın.

Şirvan qutabı (çudu)Yuxaların hamısını yağladıqdan sonra xırda hissələrə bölürük.

Şirvan qutabı (çudu)Bükürük.

Şirvan qutabı (çudu)Hər birini 0,5 qalınlıqda yayırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Şirvan qutabı (çudu)İçlik qoyuruq.

Şirvan qutabı (çudu)Yanlarını şəkərbura kimi bağlayırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Tavaya yağ töküb hər tərəfli qızardırıq.

Şirvan qutabı (çudu)Hazır kökələrin üzərinə sumaq səpirik.

Şirvan qutabı (çudu)Nuş olsun!

Mətbəx   Baxılıb: 4200   Tarix: 07 oktyabr 2013  
f Paylaş




DİGƏR XƏBƏRLƏR

mp3 yukle
Mp3 yukle sayti