ŞOKOLADLI PEÇENYE
ƏRZAQLAR:
2.5 qutu peçenye
1 litr süd
1 stəkan şəkər tozu
2 x/q un
2 x/q nişasta
1 paket vanil
1 paket "Labne" pendiri
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 st krem
160 qram şokolad
HAZIRLANMASI:
Qazana süd tökürük. Şəkər tozu, un, nişasta və vanil əlavə edirik. Bütün bunları qarışdıraraq bişiririk. Alınan kütlənin altını tünd rəng alıb qatılaşan kimi söndürürük. Kremin altını söndürən kimi "Labne" pendiri əlavə edib tez-tez qarışdırırıq. Şüşədən düzbucaq formalı soba qabına 1 qat peçenye düzüb üzərinə alınmış kremin bir hissəsini əlavə edirik. Yenidən bir qat da peçenye düzüb kremin qalanını əlavə edirik. Ən üst qata qalan peçenyeləri düzüb soyumağa qoyuruq. Balaca qazanda kremi qaynadırıq. Şokolad parçaları əlavə edib qaynadırıq. Soyumuş desertin üzərinə soyumuş şokolad sousunu gəzdirərək tökürük. Bir qədər soyuducuda dinləndirikdən sonra servis edirik.
Nuş Olsun!
f Paylaş