Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Ərzaqlar:

Xəmir üçün:Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)

4 st un

1 ç.q duz

ilıq su (aparanadək)

İçlik:

500-600 q şor ya da kəsmik (Kəsmik quru olmalıdır)

1 ədəd baş soğan

Duz

zövqə görə sumaq ya da nar dənələri

Yuxaları yaymaq üçün: un

Süfrəyə verilərkən qızdırmaq üçün: kərə yağı (ya da quyruq və ya bitki yağı)

Hazırlanması:

Un duz və ilıq suyu qarışdırıb yumşaq xəmir yoğururuq. Xəmirin qurumaması üçün üstünü salafan ilə örtürük.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)İçliyi hazırlayırıq. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Doğranmış soğanın üstünə az duz səpib əlimiz ilə sıxıb əzirik acı suyu çıxır.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)İstəsəniz kətəyə kəsmiyi, narı(sumağı) və soğanı bir yerə duz töküb qarışdırıb qoya bilərsiniz ya da ayrı-ayrı tökə bilərsiniz.

Xəmirdən 10-11 kündə düzəldirik.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Kündənin birini götürüb un səpib nazik yuxa yayırıq.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Yayılmış yuxanın bir tərəfinə içlik qoyuruq.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Qatlayıb yanlarını əlimiz ilə bərkidirik ki, açılmasın.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Hazır kətənin normal odda qızmış sacın üstündə hər iki tərəfini qızardırıq.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Bu qayda ilə bütün kətələri düzəldirik. Kətənin üstünə bişirib götürəndə kərə yağı cəkəndə yumşaq olur. Kətəni süfrəyə verəndə yağda (kərə, bitki və quyruq) qızdırırıq. Zövqə görə üstünə sumaq səpirik.  

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Nuş olsun!

Mətbəx   Baxılıb: 1520   Tarix: 07 oktyabr 2013  
f Paylaş

DİGƏR XƏBƏRLƏR

Balqabaq qutabı

7 oktyabr 2013 2205

Kartoflu börək

7 oktyabr 2013 1677

Pomidorlu pizza (Marqarita)

7 oktyabr 2013 1369

Kolbasalı pizza

7 oktyabr 2013 3151
mp3 yukle
Mp3 yukle sayti