Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi? Özünüz qərar verin!

Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi? Özünüz qərar verin!Son illərdə yalnız ölkəmizdə deyil, bütün dünyada müzakirə olduqca mübahisəli bir mövzu var. Toyuq yesəkmi, yeməsəkmi?

Məşhur dietoloq Didem Kanca Üstay bu haqda fikirlərini bölüşüb:

"Açıqcası mən son 10 ildir ki, təbii olmayan toyuqları yemirəm. Marketlərdə satılan orqanik, ya da təbii toyuqları da sevmirəm, çünki bir çox təbii toyuq bəslədiyini iddia edən firmayla bir neçə dəfə əlaqə saxlamışam. Amma onlara firmalarına gəlmək, toyuqlarının bəsləndiyi şəraiti görmək istədiyimi bildirəndə səmimi olaraq bu tələbimi rədd etdilər. Əgər işlərini layiqincə yerinə yetirsəydilər, belə etməzdilər. Bir də ki təbii toyuq 20-30 dəqiqədə bişə bilməz!

Bu yaxınlarda sosial mediada yazdığım bir mesajdan sonra məşhur markalarından biri yazdıqlarıma cavab olaraq onların fermasını görməyimi və toyuqlar haqqında yazdıqlarımın doğru olmadığını söylədi. Mən də dərhal sabahısı günü oranı ziyarət etmək istədiyim zaman yenə tələbim səmimi olaraq rədd edildi və bir həftə sonraya təxirə salındı. Bəhanə olaraq da baytarların məşğul olduqlarını dilə gətirdilər. Halbuki mən baytarla danışmaq istəmirdim. Yalnız toyuqların bəslənmə şərtlərini görmək istəyirdim.

Başqa bir firmaya getdik:

Baytardan soruşuram: "Ölü toyuqların bəzi parçalarını ziyan olmasın deyə toyuqlara yedizdirdiyiniz doğrudurmu?"

Baytarın verdiyi cavab: "Bu, 2016-cı ildə onsuz da qadağan olundu da." Sualım: "Niyə qadağan edildi?" Baytarın cavabı: "Avropa standartlarına uyğun gəlmədiyi üçün." Sual: "Yaxşı, bəs Avropa niyə qadağan edib?" Cavab: "Biz onsuz da 180 dərəcəyə qədər qaynadıb verirdik də"

Toyuğun 180 dərəcədə qaynadılmış olması toyuğa öz ölüsünün yedirilməsinin sağlam olduğunun göstəricisi deyil.

Antibiotik mövzusuna gəlincə isə müəyyən miqdarda verirlərmiş. Onu da qeyd edim ki, orada toyuqları öldürmədiklərini söylədilər, amma biz yenə də tavandan toyuqları ayaqlarından asıb kəsdikləri vəhşi sistemi gördük. Bir çox toyuq digər toyuğun ölümünü görür. Məncə toyuqların ölüm anında o mənfi hormonları belə yeməməyimiz üçün kafi bir səbəbdir".

Mətbəx     Baxılıb: 3314   Tarix: 30 yanvar 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli makiyaj etmek qaydalari geymler 2024 bagirsaqlari temizlemek ucun üzdə sızanaqlar cizgi filmləri intim hekayələr kosmetika masturbasiya nedir vetene aid atalar sozu veten seirleri lakonizm baldiza aid