Ürək sağlamlığı üçün çox faydalı ÇƏRƏZ

Ürək sağlamlığı üçün çox faydalı ÇƏRƏZÜrək xəstəliyi dünyada bir nömrəli ölüm səbəbidir və bu problem son illərdə daha çox artıb. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, belə xəstəliklərin əsas günahkarları yüksək qan təzyiqi, normadan yüksək xolesterin səviyyəsi və siqaretdir. Bununla belə, meyvə, tərəvəz, tam taxıl, az yağlı ət və sağlam yağlarla zəngin pəhriz yemək ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edir.
Bildirilir ki, xüsusilə qoz-fındıq ürək üçün sağlam yağların və zülalların aparıcı mənbəyi kimi tanınır. Onlar ürəyə faydalı yağlar, bitki mənşəli zülallar, lif və əsas mikroelementlərlə zəngindir.
Digərləri arasında qoz omeqa-3 yağ turşuları ilə zənginliyi ilə seçilir və bu baxımdan digər qoz-fındıqları geridə qoyur. Bu qoz-fındıq bir çox sağlamlıq faydası təmin edir.
Qoz və onların ürək üçün faydaları:
Onlar bədəndəki iltihabı azaltmaqda rol oynayan omeqa-3 yağ turşuları ilə yüklənir. 
Xroniki iltihabın ürək-damar xəstəliklərinin inkişafına kömək edə biləcəyini nəzərə alsaq, omeqa-3 əhəmiyyətli dərəcədə kömək edir.
Tədqiqatlar göstərir ki, bir ay ərzində gündə təxminən iki unsiya qoz yemək bədəndə omeqa-3 yağ turşularının səviyyəsini artırır.
Qoz ürək üçün faydalı yağların əla mənbəyidir. Bir unsiya qoz-fındıqda 18,5 qram yağ var, bunun 90%-i doymamış yağdır. Onların tərkibində 13,4 q çox doymamış və 2,5 q mono doymamış yağ var ki, bu da xolesterini aşağı sala və ürək xəstəliklərinin inkişafının qarşısını ala bilər.
Onlar lif və mikroelementlərlə zənginləşdirilmişdir. Qozun hər unsiyasında gündəlik tələbatınızın 7%-ni təşkil edən iki qram lif, həmçinin oksidləşdirici stress, iltihab və yüksək qan təzyiqi ilə mübarizə aparan fitosterollar və polifenollar da daxil olmaqla antioksidantlar var.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 610   Tarix: 11 mart 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Günəş əleyhinə kremlər dəri xərçəngi yaradır- XƏBƏRDARLIQ

"Həkimlər xüsusi kremlərdən istifadə edərək özünüzü Günəşin mənfi təsirinə məruz qalmadan qorumağı tövsiyə edirlər. Amma burada bir nüans var: Bu zaman orqanizmdə D vitamini ifraz olunmur. Bu vitamin çox az olarsa, dər

.

Keyfiyyətli kolbasanı necə seçmək olar? – DİQQƏTLİ OLUN

Kolbasaları çoxlarının sevdiyi məşhur qidalardan biricif. Bəs, doğru kolbasaları necə seçmək olar? .   -a istinadən xəbər verir ki, hər zaman tərkibinə diqqət etməlisiniz. Buna görə də, tərkibindəki maddələri təhlil etməy

.

Çox tərləyənlər bu yazını oxusun

Tər qoxusunu aradan qaldırmaq üçün müxtəlif antipersperantlardan istifadə edilir. -a istinadən xəbər verir ki, bu vasitələr orqanizm üçün zərərlidir. Həddən artılq istifadəsi müxtəlif dəri xəstəliklərinə o cümlədən, qadınlard

.

Çox tərləyənlər bu yazını oxuyun

Tər qoxusunu aradan qaldırmaq üçün müxtəlif antipersperantlardan istifadə edilir. axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, bu vasitələr orqanizm üçün zərərlidir. Həddən artılq istifadəsi müxtəlif dəri xəstəliklərinə o cümlədən

.

Kompüterdə saatlarla işləməyin FƏSADLARI

Alimlər kompüterdə saatlarla işləməyin fəsadlarını aşkar ediblər.   -a istinadən bildirir ki, insanlar adətən dəqiqədə 20 dəfə göz qırpırlar, lakin diqqəti ekrana cəmləyərkən bu nisbət bir və ya üç dəfə azalır. Daha az qırpm

.

Qaynadılmış yumurtanı axşam yeməyin FAYDALARI

Qaynadılmış yumurtanı səhər yeməyindən daha çox axşam yemək daha faydalıdır.   -a istinadən xəbər verir ki, yumurtanın tərkibində çox miqdarda protein var. Axşam yumurta yemək yuxu zamanı yağ yandırma prosesini stimullaşdırır

.

Konservləşdirilmiş balıqdan imtina etməyin, amma belə yeyin

Konservləşdirilmiş məhsullar sağlam hesab edilmir.   -a istinadən bildirir ki, şəkərlə doldurulmuş konservləşdirilmiş tərəvəz və meyvələrdən imtina etmək daha yaxşıdır. . Qızılca ilə bağlı XƏBƏRDARLIQ - Yenidən. Hazır qəhvəd

.

Bədii ədəbiyyat oxumaq beyinə necə təsir edir?

Almaniyanın Vürzburq Universitetindən olan alimlər müəyyən ediblər ki, bədii ədəbiyyat oxumağın koqnitiv bacarıqlara kiçik, lakin əhəmiyyətli təsiri var. -a istinadən bildirir ki, tədqiqat "Journal of Experimental Psychology

.

Xərçəng əmələ gətirən ət məhsulları bunlardır

Xərçəngi tətikləyən qidalar içində ilk pillədə kanserogenlərlə zəngin ət məhsulları gəlir. -a istinadən xəbər verir ki, britaniyalı diyetoloqlar Dueyna Mellora və Metyu Lamberta 5 ət məhsulunun adını açıqlayıb:. "Əslind

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri hamilelikde qidalanma reseptler hicab baglamaq usullari şirniyyat reseptləri ekzema xəstəliyi yay kolleksiyasi kosmetika bayati eqreb maraqlı burcler haqqinda insan