Üz dərisinin badam yağı ilə gəncləşdirilməsi

Üz dərisinin badam yağı ilə gəncləşdirilməsiBadam yağı ilə üzgərdirmə üsulundan qədim dövrlərdən istifadə edilib.Bu barədə qədim dövlərin ən gözəl qadınlarının gözəllik sirləri haqqındda yazılan kitablarda da qeyd edilib.Belə ki,əsil süzmə badam yağı aşağıdakı təsirlərə malikdir:
* dərinin təmizlyir
* dərini cavanlaşdırır
* dəridəki məsamələri açır
* çatları və yaraları sağaldır
* dərini sağlamlaşdırır
* dərinin elastikliyini artırır
* piqment ləkələrini aradan qaldırır
Badam yağı vasitəsilə kosmetoloji mərkəzlərdə də üzgəncləşdirmə əməliyyatları aparılır. Badam yağının tərkibində olan kimyəvi birləşmələr üzün dərisini elastikləşdirərək gəncləşdirir. Badam yağının tərkibindəki turşular dəridə olan iltihabi sızanaqları, səpgiləri, qara noqtələri, səpgidən qalma ləkələri təmizləyir. Yağın tərkibi dəridə olan bütün iltihabi xəstəlikləri sağaltmaq qabiliyyətinə malikdir. Bu səbəblərdən də badam yağı ilə aparılan üzgəncləşdirmə əməliyyatı kosmetoloqların ən çox istifadə etdikləri prosedurdur. Buna səbəb badam yağının göz və ağız ətrafında əmələ gələn mimik qırışları aradan qaldırmasıdır.Badam yağı dərinin möhkəm və elastik olmasına səbəb olur. Tərkibində kollagenlırin olması dərini daha da cavanlaşdırmaqla parlaqlıq verir. Badam yağı dərinin yağ blansının da normallaşdırır və dərialtı toxumanı qidalandırır.
Badam yağı ilə üzgəncləşdirmə proseduru necə aparılır?
1. Üzdəki makiyaj təmizlənir.
2. Üzün dərisi buğa verilir.
3. Dəri 5%-li badam turşusu ilə silinir.
4. Dəri 10%-li badam turşusu ilə silinir.
5. Dərinin zədə olmaya hissəsi 30%-li badam turşusu ilə silinir.
6. Turşunun dərini yandırmamasi üçün neytrallaşdırıcıdan istifadə edilir.
7. Üzə sakitləşdirici maska qoyulur.
Prosedurdan sonra kimyəvi preparatların təsirindən dərinin quruluğu arta bilər.Bu zaman pilinqdən sonra istifadə etmək üçün satılan xüsusi kremlərdən sürtmək lazımdır. Bu prosedur kosmetoloqun məsləhəti ilə ev şəraitində də aparıla bilər. Prosedurun 10 dəfədən artıq edilməsi məsləhət deyil.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1004   Tarix: 11 oktyabr 2022
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Kivini qabığı ilə yesək nə olar?

Kivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib. Lakin az adam bilir ki, bu meyvəni qabığı ilə yemək daha faydalıdır.   -a istinadən bildirir ki, kivi qabığı çox sağlamdır. Tərkibində çoxlu lif, fol turşusu, kalium, C və E vitaminlər

.

Uşağınızda öz fikrini formalaşdırmağın YOLLARI

Bəzən yetkin insanların bir çox məsələlərdə şəxsi rəyi olmur və özünü müdafiə edə bilmir. Məsələ burasındadır ki, bu xüsusiyyət gənc yaşda formalaşır.   -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, valideynlər müstəqi

.

Çay diabet riskini azalda bilər: Belə içsəniz

Alimlər sübut ediblər ki, çayın müntəzəm istehlakı insan sağlamlığına müsbət təsir göstərir.   -a istinadən bildirir ki, tədqiqatçılar çayın insan sağlamlığına təsiri ilə bağlı 20 elmi araşdırmanı araşdırıblar. Nəticələ

.

Yaxşı yatmaq üçün YOLLAR: Minnətdar olacağınız məsləhətlər

Kifayət qədər yuxunuzu alıb, səhər rahat oyanmaq istəyirsinizsə, bəzi addımları yerinə yetirməlisiniz. .   -a istinadən xəbər verir ki, qadgetlarınızı bir kənara qoyub yatmazdan bir saat əvvəl kitab götürsəniz, yəqin ki

.

Mütləq səhər yeməyi yeyin

Həkimlərin əksər hissəsi səhər yeməyini əsas qida qəbulu kimi qiymətləndirir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, səhər yeməyi orqanizmi "işə salır", ona lazım olan enerji ilə təmin edir. Təəssüf ki, insanların əksə

.

Orqanizmə faydalı 5 balıq növü

Həkimlər ən sağlam 5 balıq növünü müəyyənləşdiriblər.   -a istinadən xəbər verir ki, balıq aşağı kalorili, yüksək proteinli qidadır. Həkimlər həm böyüklərə, həm də uşaqlara bu məhsulu mütəmadi olaraq pəhrizlərinə daxil etməy

.

Xoşbəxt cütlüklərin heç vaxt etmədiyi 6 ADDIM

Xoşbəxt münasibətlər harmoniyanı qorumağa və ümumi səhvlərdən qaçmağa kömək edən müəyyən prinsiplərə malikdir.   -a istinadən xəbər verir ki, psixoloqlar əlaqənizi yaxşı vəziyyətdə saxlamağınıza kömək edəcək əsas aspektlər

.

Səhər saatlarında şirin sıyıq yeməyin zərərləri

Səhər saatlarında yeyilən şirin sıyıq orqanizmə zərərli təsir göstərir.   -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin gəldiyi qənaətə əsasən, xüsusən səhər saatlarında karbohidratlardan uzaq durmaq daha yaxşıdır. Eyni zamand

.

Bu yağlar qanı laxtalandırır

Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.   -a istinadən xəbər verir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur. Həkimlər omeqa-6-da yüksək olan yağların istehlakının mümkün təhlükələr

turlar.az

sonxeber.az aksessuarlar qaşların formalari hamiləlik enli koftalar tərəvəzlər qısa saç düzümləri qarazire faydalari kosmetika ziyafet geyimleri cinsi xerçeng olumu qadin.az