Xəmirdə bişən sosislər

Xəmirdə bişən sosislər6 ədəd üçün

Tərkibi:

200 qr un

10 qr şəkər

½ çay qaşığı duz

1 xörək qaşığı (20 qr) kərə yağı

3 qr quru maya

6 sosis

Mayonez, ketçup, göyərti – bəzək üçün

Hazırlanması:

Un, kərə yağı, şəkər, duz və mayadan xəmir yoğurun. Onu 6 hissəyə ayırıb üzərini dəsmalla örtün və 10 dəqiqə saxlayın.
Xəmiri kiçik kündələrə yayın və içərisinə qoyun. Sonra yaydığınız xəmirin hər iki hərəfindən ortasını kəsməmək şərti ilə bərabər enlilikdə 5 hissəyə kəsin.
Sonra kəsdiyiniz hissələri sosin üzərinə hörük formasında sarıyın. Yarım saat istidə saxlayın.Xəmir gəlməlidi və 1,5-2 dəfə genişlənməlidir. Sonra onları mayonez, ketçup və göyərti ilə bəzəyin. Daha sonra yaxşı qızdırılmış sobada 180 dərəcə temperaturda 15 dəqiqə bişirin. Bulkalar qızarmağa başlayanda sobadan götürüb süfrəyə vermək olar.

Nuş olsun!

Mətbəx   Baxılıb: 1006   Tarix: 06 may 2015  
f Paylaş

DİGƏR XƏBƏRLƏR

mp3 yukle
Mp3 yukle sayti