Xərçəngin və bütün xəstəliklərin səbəbi içməli suyun xlorlaşdırılmasıdır

Xərçəngin və bütün xəstəliklərin səbəbi içməli suyun xlorlaşdırılmasıdırHər kəs xərçəng, şiş, müxtəlif psixoloji, nevroloji xəstəliklərin bu qədər kütləvi olmasının səbəbi ilə maraqlanır. Necə olur ki, sağlam qidalanan da, zərərli qidalanan da, yaşlı, uşaq, gənc birdən xəstələnir?
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, Amerikanın məşhur ailə həkimi, yazıçı psixoloqu Con Qrey bunun səbəbini təkcə fərdlərdə yox, ümumi bir mənbədə axtarmağı tövsiyyə edir. O, dövlətləri və rəhbərləri içməli su məsələsinə yenidən baxmağa çağırır.
Belə ki, Con Qrey bütün dünyada şəhərləri təmin edən içməli su mənbələrində suyun xlorlaşdırılıb, sonradan şəbəkəyə verilməsinə diqqət çəkib.
Belə ki, ilk dəfə 1850-ci ildə İngiltərədə bir çox xəstəliklərin yayılmasının qarşısını almaq, içməli su ilə yoluxmaları azaltmaq üçün guya insanların sağlığının qeydinə qalmaq məqsədilə suyun xlorlaşdırılması aparılıb. 1950-ci ildən kimi artıq bütün inkişaf etmiş ölkələrdə su təminatı şəbəkələri qazabənzər xlordan suyun zərərsizləşdirilməsi üçün istifadə edir.
Xlor bir çox mikrob virus, patogen mikroorqanizmlərin öldürülməsi üçün effektiv maddədir. Amma eyni zamanda suyun tərkibi ilə insan orqanizminə düşərək, onun sistemlərini pozur, qanın keyfiyyətini dəyişir.
Su şəbəkəsində xlor ürək xəstəlikləri, damar tutulması, qalxanvari vəz problemlərinə səbəb olur.
Xlor orqanizmdə yodu azaldır, yod olmadıqda isə qalxanvari vəz, böyrəküstü vəz tormozlanır, qaraciyər düzgün işləmir, beyin kütləşir. Burdan da sıra ilə digər xəstəliklər başlayır.
Xlorlu su içən insanlarda düşünmə qabiliyyəti kəskin azalır, daim yuxulu olurlar. Orqanizm daim stress vəziyyətində işləyir. Qaraciyər və böyrəklər ekstren güclənmiş rejimdə çalışır və sonda immunitet çökür. İmmunitet düşən kimi şiş hüceyrələri aktivləşir.
Uşaqlarda, insanlarda olan allergiyanın əsas səbəbi də elə xlordur. Bunu analizlə asanlıqla təyin etmək olar. Amma həkim xəstəyə sən ki, xlor qəbul etmirsən deyə soruşacaq. İçdiyi su isə ağlına gəlməyəcək.
Qadınlar və kişilər arasında qalxanvari vəz kistləri, şişləri, hormonal disfunksiyanın səbəbi də xlorlaşmış sudur. İnsanlar yodsuz yaşayır və olan-qalan yodu da içdikləri su yuyub aparır.
Eyni vəziyyət insan hovuzda xlorlu suda çox qalanda, o suyu udanda və orda nəfəs alanda da baş verir. Bütün hofuzlar təhlükəsizlik məqsədilə güclü dozada xlorlanır. Siz üzmə hovuzuna yaxınlaşanda artıq o xlor qoxusunu hiss edirsiz. Burunla xlor havadan, sudan nəfəs yollarınıza çökür.
Nəyə görə dövlətlər daha təhlükəsiz metod tapmır?
Alimlər, iqtisadçılar, ekoloqlar, dövlət rəhbərləri bu illər ərzində bu təhlükəni görməli idilər. Hələ də xloru əvəz edəcək daha neytral su təmizləmə metodu tətbiq olunmur.
Qeyd edək ki, bütün su mənbələri şəhər və qəsəbələrə paylanmadan öncə xlorlaşdırılır. Təkcə krandan gələn su yox, marketlərdə satılan içməli sular da xlorlaşdırılıb.
Bununla istehsalçılar suyu guya daha da təmizlədiklərini düşünür.
Yeganə yol daha yaxşı su tapmaq, suyu xlordan təmizləmək və xlorun yuyub apardığı yodu hansı yolla olsun orqanizmə qaytarmaq, əlavə yod qəbul etməkdir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1269   Tarix: 08 yanvar 2020
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Hamilə qadınlar bu qidaları qəbul etməməlidir

Hamiləlik hər bir qadının həyatında vacib bir mərhələdir, bunun üçün düzgün hazırlanmaq lazımdır. .   -a istinadən bildirir ki, əsas aspektlərdən biri düzgün qidalanmadır. . Ana olmağa hazırlaşan qadın, kifayət qədər miqdard

.

Zeytun yağının daha bir faydası ortaya çıxdı

Son araşdırmalar göstərib ki, gündə təxminən yarım xörək qaşığı zeytun yağı demensiyadan ölmə ehtimalını azalda bilər. Ürək damarlarını qoruyan, stressi azaldan çay. Min dərdə dərman "ağ çiçəyim"- Ağacda bitən ca

.

Kompüterdə saatlarla işləməyin FƏSADLARI

Alimlər kompüterdə saatlarla işləməyin fəsadlarını aşkar ediblər.   -a istinadən xəbər verir ki, insanlar adətən dəqiqədə 20 dəfə göz qırpırlar, lakin diqqəti ekrana cəmləyərkən bu nisbət bir və ya üç dəfə azalır. Daha a

.

Gündə 50 qram püstə yeyin - FAYDALARI

Püstə zəngin qida mənbəyidir. Xüsusilə zülal, sağlam yağlar, lif, maqnezium, fosfor və B vitamini ilə zəngindir. Antioksidantlar, digər minerallar və vitaminlər baxımından da əhəmiyyətli bir tərkibə malikdir. -ə istinadə

.

Xərçəngdən qoruyan yeni üsul açıqlandı

Vaxtaşırı aclıq qaraciyər iltihabından və xərçəngindən qoruyur. -ə istinadən bildirir ki, bu barədə alimlər araşdırma aparıblar. Almaniya Xərçəng Tədqiqatları Mərkəzinin (DKFZ) və Tübingen Universitetinin alimləri müəyyə

.

Çox tərləyənlər bu yazını oxusun

Tər qoxusunu aradan qaldırmaq üçün müxtəlif antipersperantlardan istifadə edilir. -a istinadən xəbər verir ki, bu vasitələr orqanizm üçün zərərlidir. Həddən artılq istifadəsi müxtəlif dəri xəstəliklərinə o cümlədən, qadınlard

.

Bu vərdişləri tərgidin, yoxsa

Psixoloqlar hər kəsin aradan qaldırmalı olduğu 6 jest və pozanın adını çəkib.   -a istinadən xəbər verir ki, insanlar çox vaxt müəyyən vərdişlərin onları poza biləcəyini dərk etmirlər. . Bədən dili xarakteriniz və əhvalını

.

Çox tərləyənlər bu yazını oxuyun

Tər qoxusunu aradan qaldırmaq üçün müxtəlif antipersperantlardan istifadə edilir. axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, bu vasitələr orqanizm üçün zərərlidir. Həddən artılq istifadəsi müxtəlif dəri xəstəliklərinə o cümlədən

.

Ürəyi xəstə olanların nəzərinə - Bu qida ömrü azaldır

Ürək xəstəlikləri ən önəmli sağlamlıq problemlərindən biridir. Ona görə də, bu problemi yaşayan insanlar üçün qidalanmanın təsiri böyükdür. -a istinadən ürək xəstəliyi olan insanların uzaq durmalı olduğu qidaları təqdim edir:

turlar.az

sonxeber.az qaşların formalari toy gecesi qadin dunyasi gavalının faydaları çimərlik dəbi uşaq geyimləri imtahan həyəcanı kosmetika gözəllik novruza aid veten haqqinda atalar sozleri faydalı maskalar novruza aid hakista