Yaşıl çayın zərərləri

Yaşıl çayın zərərləriYaşıl çayın faydaları artıq dillər əzbəridir. Lakin çox az adama bəllidir ki, bu içki orqanizmə zərər də verə bilər. Yaşıl çayın mənfi təsiri əsasən içilmə qaydası ilə əlaqədardır. Bu çayı çox tünd dəmləyib, həddindən artıq çox içsəniz, zərərli olacaq.
Mili.Az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Nərgiz Nəzirova danışıb. Həkim bildirib ki, bu halda yaşıl çay qanı durulda bilər. Bundan əlavə, qan laxtalanması problemi varsa, o zaman həddindən artıq yaşıl çay qəbulu qanaxma riskinin artmasına səbəb olur:
"Yaşıl çay dəmirin təsirini öldürür. Buna görə onu yeməklə içməyi məsləhət görmürlər və onunla birlikdə dəmir tərkibli preparatlar qəbul edirlər. Bir insanın anemiyası varsa, yaşıl çayın həddindən artıq qəbulu vəziyyəti daha da ağırlaşdıracaq.
Hamilə və laktasiya dövründəki qadınlar üçün yaşıl çayın norması iki stəkandan çox olmamalıdır. Bu qayda qorunmazsa, doğuş təhlükəsi və doğuş qüsurları riski artır".
Həkimin yaşıl çayın zərərləri barədə fikirlərini təqdim edirik:
Ürək və təzyiq problemi
Yaşıl çayın tərkibində kofein var, buna görə bu maddənin normadan artıq dozası ürək döyüntüsünün ritmini pozur, qan təzyiqini yüksəldir.
Göz təzyiqinin artması
Yaşıl çay çeşidləri gözdaxili təzyiqi artıra bilər. Bu proses tədricən, 30 dəqiqə ərzində baş verir, 1,5 saata qədər müddətdə davam edir.
Həzm problemləri
Yaşıl çayı uzun müddət və qaynar suda dəmləsəniz, o zaman acqarına qəbul edin, əks təqdirdə bu, həzm problemlərinə - ürəkbulanma, qusma, həzmsizliyə səbəb ola bilər. Çayın çox qəbulu ishala səbəb olur, bağırsaq simptomlarını qıcıqlandırır.
Dərmanların mənfi təsiri
Çay kofeininin həddindən artıq olmasına görə orqanizm onu parçalamağa və çıxarmağa çalışır. Lakin bəzi dərmanlar (antibiotiklər, doğuş idarəsi, estrogenlər və s.) kofein parçalanma dərəcəsini azaldır, buna görə bədəndə daha uzun müddət qalır. Bu baxımdan yan təsirlərin - əsəbilik, baş ağrısı və ürək çırpıntılarının inkişaf riski artır.
Baş ağrısı, narahatlıq, yuxu problemi
Kofeinə həssas olan insanlarda çayın davamlı istifadəsi baş ağrısına səbəb ola, miqreni ağırlaşdıra bilər. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1025   Tarix: 27 aprel 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Xərçəng əmələ gətirməyə qadir - 5 ət məhsulu

Xərçəng tətikləyən qidalar içində ilk pillədə kanserogenlərlə zəngin ət məhsulları gəlir. -a istinadən xəbər verir ki, əslində həyatımız boyu müəyyən qədər kanserogenli qida qəbul etməyimiz mümkündür. Amma əgər rasionda

.

Qara sarımsağın faydaları

Uzaq Şərq mətbəxində tez-tez rast gəlinən və faydalarına görə Avropada geniş istifadə edilən qara sarımsağın faydalarını bilirsinizmi?. unikal-a istinadən xəbər verir ki, bir çox faydası olan bu qida Koreya və Çində uzu

.

Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

Soğan immuniteti möhkəmlədir, dərini cavanlaşdırır, virusları öldürür, damarları təmizləyir. Amma hansı soğanı daha çox yeməliyik- yaşıl, ağ, yoxsa qırmızı?. Eləcə də porey soğanı unutmamalıyıq. İmtahandan əvvəl bunları YEYİN

.

Kəklikotunun çoxsaylı faydaları

Kəskin qoxusu ilə diqqət çəkən bir bitki olan kəklikotu daha çox yeməklərdə istifadə olunur. Kəklikotu bir çox xəstəliklərin təbii müalicəsində də istifadə olunur. Müntəzəm olaraq kəklikotu istehlak edən insanlar bədənlər

.

Yaponlar qara ənciri niyə çox yeyirlər? – İnanılmaz faydaları

Sağlamlıq və uzun ömür dedikdə ağla ilk gələn ölkə olan Yaponiyada meyvə və tərəvəz istehlakına çox əhəmiyyət verilir. Yaponların ən sevdikləri meyvələrdən biri də qara əncirdir. Hətta Yaponiya 2025-ci ildə Türkiyənin Burs

.

Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər

Nyukasl Universitetinin alimləri yerkökünün xərçəngin qarşısını almağa kömək etdiyini aşkar ediblər.   -a istinadən bildirir ki, bu nəticəyə gəlmək üçün onlar 4 milyondan çox insanı əhatə edən 200-ə yaxın tədqiqatın meta-analizin

.

Nəyə görə 40 yaşdan sonra təzyiq "oynayır"?

40 yaşdan sonra ömrü boyu təzyiq problemi olmayan insanda da təzyiq problemləri başlaya bilər. -a istinadən xəbər verir ki, məşhur ginekoloq, tibb elmləri namizədi Kamil Bəxtiyarov 40 yaşdan sonra təzyiq probleminin səbəbin

.

Kolon xərçənginə səbəb olan iki əsas amil

Elm adamları kolon xərçəngi riskinin artması ilə əlaqəli iki anatomik quruluşa diqqət yetiriblər. -a istinadən xəbər verir ki, bu tapıntılar müxtəlif ölkələrdən, o cümlədən Avropa və ABŞ-dan olan tibb mütəxəssisləri tərəfində

.

Mədə üçün ən faydalı ədviyyat: qastritin dərmanı

Ədviyyatlar arasında mədə üçün ən faydalısı hildir. -a istinadən xəbər verir ki, dünyanın ən bahalı ədviyyatlarından biri olan hil Cənubi Asiyanın məhdud bölgələrində bitir. Bu səbəbdən nadir və qiymətli ədviyyatdır. - Hi

turlar.az

sonxeber.az reseptler qadin dunyasi makiyaj etmek qaydalari sacin horulmesi hakişta hikmətli hekayələr toyluq donlar 2024 kosmetika banan qız bürcü oyunlar rus dilini oyrenek 2ci ders laylalar