Balıq bişirməyi sevənlər bunları bilsələr...
Balıq bişirərkən evə heç də xoş olmayan qoxu yayılır. Bunu önləmək üçün tavanın içinə bir neçə dənə dəfnə yarpağı ata bilərsiniz. Beləcə qoxu azalacaq.
Bundan əlavə balıqlar da dəfnə yarpağının o aromatik qoxusuyla daha da ləzzətli olacaq.
Mətbəxə hətta evin içinə hopan balıq qoxusundan xilas olmaq istəyirsinizsə aşağıdakı üsullardan istifadə edə bilərsiniz.
İstiliyə dayanıqlı bir qabın içində 1 stəkan su və 2 xörək qaşığı sirkəni qaynadın. Qaynayan sirkəli su evin içinə yayılan qızartma qoxusunu alacaq.
Balıq alış-verişi ilə əlaqədar bunları bilsəniz uduzmazsınız.
Alış-veriş zamanı balıq almağı ən sona saxlayın. Unutmayın, hər cür dəniz məhsulu otaq temperaturunda ən çox 1-2 saat dözə bilər.
Qızartma balıqların daha ləzzətli olması üçün bunları edin.
Tavada və ya sobada qızardacağınız balıqların üzərinə duz, limon suyu və istəsəniz istiot səpin, 15 dəqiqə qədər gözlədin, çox daha ləzzətli olacaq.
Əlinizdən balıq iyi gəlirsə ondan bu üsulla xilas olun.
Əlinizi əvvəlcə soyuq su ilə yuyun, sonra sirkə və ya limon ilə ovun. Qablarda qalan balıq qoxusunu da yenə soyuq su ilə yuduqdan sonra sirkəli suya batıraraq yox edə bilərsiniz.
Kifayət qədər qızmamış və içi düz olmayan tavalarda yaxşı balıq bişirmək alınmayacaq.
Qızardılmış balıqların qurumaması üçün bunları edin.
Qızartma balıqlar bişərərkən üzərlərinə ara sıra bir fırça köməyiylə maye yağ sürtün, bu sayədə balıqlar parlaq və yumşaq olurlar. Belə etsəniz onların quru olmasını da önləmiş olarsınız.
f Paylaş