Bədəndəki yağları əridən qidalar...
Yağ yandırmanı sürətləndirən meyvələr...
Bir çox meyvə bol miqdarda təbii şəkər ehtiva etdiyindən çox istehlak edildiyində yağ yığılmasını artırar. Ancaq bəzi meyvələr yağ yandırmanı sürətləndirici xüsusiyyət göstərər.
AVOKADO
Omeqa 9 yağ turşuları baxımından zəngin olan avokado, maddələr mübadiləsini sürətləndirər və yağların enerjiyə çevrilməsini dəstəkləyər.
KOKOS
KOKOS bol miqdarda olan zəncir trigliseritler, qaraciyərin maddələr mübadiləsi sürətini 30% artırar. Ayrıca tox qalmanızı təmin edər.
LIMON
Qaraciyəri təmizləyən limon bədəni alkalize etmədə də təsirlidir. Qaraciyər sağlamlığına yaxşı gəlməsi səbəbiylə bədənin yağları həzm etmə və yandırma sürətini dəstəklər.
Bir çox araşdırmada görüldüyü kimi yağların yox edilməsində böyük təsir yaradar. Johns Hopkins Universitetindən mütəxəssislərə görə gündə 1 ədəd yeyən qadınlar, həyatlarına başqa heç bir dəyişiklik etmədən 13 həftə sonunda 1 kilo vermişdir.
POMIDOR
C vitamini anbarı olan pomidor, amin turşusu istehsalını dəstəklər. Araşdırmalar bu amin turşularıdan bəzilərinin yağ yandırma tutumunu artırdığını göstərməkdədir.