Burun estetikası haqqında bilmədiyiniz FAKTLAR...

Burun estetikası haqqında bilmədiyiniz FAKTLAR...Qadınsaytı.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verirki,burun əməliyyatı sona çatdıqdan sonra ilk 24 saat ərzində mədə bulanması və ya qusma halları normaldır. Bununla belə ilk bir neçə gündə təxminən bir az yüksək qızdırmanız olması da normaldır.Əməliyyatdan sonrakı yaxşılaşma müddətində ağız yolu ilə nəfəs almanığınız nəticəsində dodaqlarınızda yüngül quruluq və çatlaqlıq əmələ gələ bilər. Dodaqlarınızı nəmləndirə bilərsiniz. Bununla birlikdə, bir neçə həftə boyunca hər hansı bir ağır işə qatlanmayın, çünki yaxşılaşarkən buruna gələ biləcək zərbələri önləmək çox əhəmiyyətlidir.
Burun əməliyyatdan sonra nələrə diqqət edilməli?
Hər xəstənin yaxşılaşma müddəti fərqlidir, ancaq bütün xəstələrin alması lazım olan tədbirlər ortaqdır. Bu vəziyyət soyuq compresses və həkim məsləhətilə lazımı həblərdən istifadə edərək nəzarət altına alınır. Ayrıca başınızı bir neçə gün ərzində yüksəkdə tutmağa diqqət göstərməlisiniz. Qabarıqlıq bir neçə həftə sonra azalmağa başlayır və izləyən həftələr və aylar ərzində azalmağa davam edir. Bəzi yüngül şişlərin bir ilə qədər davam edə biləcəyini unutmayın. Ayrıca, qanama riskinizi artırdığı üçün aspirin və ya anti-iltihab dərmanlardan qaçınmalısınız.Əgər şiddətli ağrılarınız varsa həkim rəyi ilə ağrı kəsici istifadə edə bilərsiniz.Bundan başqa, əməliyyat əsnasında boğaz ağrısı ola bilər. Bu kiçik narahatlığı aradan qaldırmaq üçün həkim tərəfindən məsləhət görülmüş sistem yaxşı gələ bilər. Burnunuz cox qurudusa burnunuzu nəmləndirmək üçün burun spreylərindən istifadə edə bilərsiniz.
Burun əməliyyat sonrası qidalanma:
Bu ərəfələrdə mədəniz həssas ola bilər. Bu müddət ərzində, qidanız maye,sulu yeməklər və yumşaq qidalardan ibarət olmalıdır. Bir müddət sonra özünüzü rahat hiss edəcəyiniz şəkildə yavaş-yavaş normal qidalanmanıza dönə bilərsiniz. Natrium baxımından yüksək qidalar qəbul etməyin və əməliyyatdan sonra üç həftə ərzində spirtdən uzaq durun.

Xəbərlər     Baxılıb: 1611   Tarix: 10 yanvar 2017
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

.

Yaranın üzərinə bir az tökün, MÖCÜZƏNİ GÖRÜN

Dəri yaraları həyatımızın hər mərhələsində qarşılaşa biləcəyimiz bir problemdir.   -a istinadən bildirir ki, bəzən kiçik kəsiklər, dərin yaralarla qarşılaşa bilərik. Mütəxəssislər dəridə yaralar yaranan kimi həkimə müraciə

.

Beyin sağlamlığı üçün ən yaxşı 5 balıq növü

Beyin insan bədəninin ən mürəkkəb və sirli orqanlarından biridir. Optimal qidalanma ilə qocalığa qədər tam gücü ilə işləyir. Ancaq təəssüf ki, bir çox yemək vərdişlərimiz onun sağlamlığına xələl gətirə bilər.   -a istinadən xəbə

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

.

Novruz bayramından sonra hansı xəstəliklər kəskinləşir?

Bayram günlərində hər evdə masalarda məcməyi dolu şirniyyat, qoz-fındıq, müxtəlif çərəzlər qoyuldu. Ailənin bütün üzvləri uşaqdan tutmuş yaşlıya kimi çayla paxlava, şəkərbura, qoğal yeyəcək, tez-tez də ağzına ləbləbi atacaq

.

Cavan dərinin bir nömrəli sirri

Nəmləndirmə dərinin cavan qalmasında böyük rol oynayır. Məhz nəmlilik dəriyə elastiklik, hamarlıq və təravət bəxş edir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, quru dəri həmişə qoca görünür. Dəriyə makiyaj edən də səliqəsizdi

.

Zeytun yağının içinə limon sıxıb içsəniz

Ən sağlam yağlar arasında yer alan zeytun yağı istehlakı ilə bir çox fayda təmin edir. Zeytun yağının tək başına faydaları ilə yanaşı, alternativ istifadəsi də var. Bu barədə -ə istinadən xəbər verir. Sağlam həyat vərdişlərini

.

Necə qidalansaq, mədəmiz də bayram edər?

Baharın gəlişinin rəmzi olan Novruz bayramının süfrəsini bol çeşidli yeməklərsiz, şirniyyatsız, çərəzlərsiz təsəvvür etmək mümkün deyil. Amma bu süfrəsini zənginləşdirməyə çalışarkən qidalanmada yol verdiyimiz bəzi səhvlə

.

Alma qabıqlarını belə istifadə edin: Faydaları bitmir - FOTO

Alma ən məşhur meyvələrdən biridir. Bəziləri qabığı ilə, bəziləri isə qabıqsız yeməyə üstünlük verir. Almanı qabığı olmadan istehlak etmək istəyənlər, alma ilə şirniyyat hazırlayanlar qabığını adətən soyandan sonra atırlar

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma geyim şəkilləri reseptler toylar saglamlig tut aragi haqqinda bilik haqqinda atalar sözləri kosmetika tərəzi bürcü vətənə aid bayatı seksler gəncə gözəllik