Çiyələk mürəbbəsinin hazırlanma qaydası

Çiyələk mürəbbəsinin hazırlanma qaydasıMövsümün başlanması ilə artıq evdar xanımların mətbəxində canlama başlayıb , qış tədərükünə hazırlıq gedir .Bu məqsədlə bu gün sizə hamımızın sevdiyi çiyələk mürəbbəsi təqdim edəcəyik.Bunun üçün çiyələyi orta olçüdə olanları seçirik ,yuyub suyun süzülməyə qoyuruq . Əgər çiyələklər böyük ölçüdə olsa onu ortadan iki yerə bölə bilərsiniz
Çiyələk mürəbbəsinin hazırlanma qaydasıSonra çiyələkləri şəkər tozu ilə 1 kq çiyələyi 1 kq şəkər tozun hissə -hissə qatıb 4-6 saat saxlayın şirəsi buraxsın.
Çiyələk mürəbbəsinin hazırlanma qaydasıArtıq şirəsin buraxmış çiyələyi qazın üstündə 5 dəq qaynadıb fasilə verməklə 1 saat bişirirk.Yəni 5 dəq qazda qaynadın sonra götürük soyuyandan sonra birde 5 dəq qaynadırıq ən azı 3 dəfə belə etdikdən sonra artıq mürəbəmiz hazırdır onu belə ona görə edirik ki, meyvələr diri qalsın süfrədə qəşəng görsənsin

Çiyələk mürəbbəsinin hazırlanma qaydasıBeləliklə artıq mürəbbmiz hazırdı ,bankalara yığın və ağzını steril qapaqlarla bağlayın,sərin yerdə saxlayın.

Çiyələk mürəbbəsinin hazırlanma qaydası

    Baxılıb: 2443   Tarix: 20 avqust 2015
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler