Çiyələk mürəbbəsinin hazırlanma qaydası
Mövsümün başlanması ilə artıq evdar xanımların mətbəxində canlama başlayıb , qış tədərükünə hazırlıq gedir .Bu məqsədlə bu gün sizə hamımızın sevdiyi çiyələk mürəbbəsi təqdim edəcəyik.Bunun üçün çiyələyi orta olçüdə olanları seçirik ,yuyub suyun süzülməyə qoyuruq . Əgər çiyələklər böyük ölçüdə olsa onu ortadan iki yerə bölə bilərsiniz
Sonra çiyələkləri şəkər tozu ilə 1 kq çiyələyi 1 kq şəkər tozun hissə -hissə qatıb 4-6 saat saxlayın şirəsi buraxsın.
Artıq şirəsin buraxmış çiyələyi qazın üstündə 5 dəq qaynadıb fasilə verməklə 1 saat bişirirk.Yəni 5 dəq qazda qaynadın sonra götürük soyuyandan sonra birde 5 dəq qaynadırıq ən azı 3 dəfə belə etdikdən sonra artıq mürəbəmiz hazırdır onu belə ona görə edirik ki, meyvələr diri qalsın süfrədə qəşəng görsənsin
Beləliklə artıq mürəbbmiz hazırdı ,bankalara yığın və ağzını steril qapaqlarla bağlayın,sərin yerdə saxlayın.
xidmetler