Dəhşətli ağrıların bir səbəbi - Boyun miqreni necə yaranır?

Dəhşətli ağrıların bir səbəbi - Boyun miqreni necə yaranır?Onurğanın boyun hissəsinin ətrafında yerləşən sinirlərin sıxılması ilə meydana çıxan xəstəlik Barre Leu sindromu adlanır.
Milli.Az xəbər verir ki, bu patologiya ilk dəfə keçən əsrdə aşkarlanıb və "boyun miqreni" adlandırılıb. Səbəbi isə ağrının miqren ağrısı kimi birtərəfli olmasıdır.
Boyun miqreni 1, 2 və 3-cü boyun fəqərələrinin zədələnməsi nəticəsində onurğa beyninin onurğa arteriyalarını sıxması nəticəsində inkişaf edir. Bu zaman arteriya damarlar sıxıldığına görə, boyun hissənin qan təhcizatı pozulur.
Boyun miqrenininin səbəbləri:
1.Boyun fəqərələrinin osteaxandrozu, yəni boyun fəqərələri arasında yerləşən qığırdaq toxumasının zədələnməsi.
2.Anadangəlmə boyun patologiyası.
3.Boyun fəqərələrinin zədələnməsi.
4.Boyun fəqərəsi arteriyalarının aterosklerozu.
5.Əzələ spazmı.
6.Boyun limfa düyünlərinin iltihabı.
Əlamətlər
Boyun miqreni fasilələrlə meydana çıxır. Əgər heç bir tədbir görülməzsə, o zaman fasilələr arasındakı müddət azalmağa başlayır. Xəstəliyin başlıca əlamətlərindən biri ənsə nahiyyəsində müşahidə olunan güclü ağrı hissidir. Vaxt keçdikcə ağrı boyunun digər hissələrinə və hətta başa da yayıla bilər.
Boyun miqreni eşitmənin və görmənin zəifləməsinə, başgicəllənmə, ürək bulanma, qulaqlarda küyə səbəb olur.
Boyun miqreni zamanı hündür yastıqda yatmaq olmaz. Problemli zonanı isti saxlamaq lazımdır. Bunun üçün parça kisənin içinə isti qum və ya duz tökərək boyuna bağlamaq kifayət edir.
Boyun miqreni zamanı pəhriz saxlayaraq rasiona zülal tərkibli və liflərlə zəngin qidalar, meyvə, tərəvəz əlavə etmək lazımdır. Rasiondan kofeinli içkiləri, karbohidratları, yağlı qidaları çıxarmaq məsləhətdir. Bundan əlavə, orqanizmdə duz saxlayan üzüm, əvəlik, süd və kartof kimi qidalardan uzaq durmaq məsləhətdir.
Boyun miqrenini müalicə etmək üçün mütəxəssisə müraciət etmək lazımdır. Bu xəstəliklə nevroloq, fizioterapevtlər məşğul olur. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1366   Tarix: 07 iyun 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

turlar.az

kosmetika mehsullari toy gecesi geymler 2025 makiyaj formalari hamilelikde qidalanma evim interyer qatiqli sirniyyat kosmetika baldiz burclerin uygunlugu azərbaycan arxadan olmag vicdan