Alekseyevadan XƏBƏRDARLIQ: içkiləri qaynar halda içsəniz

Alekseyevadan XƏBƏRDARLIQ: içkiləri qaynar halda içsənizÜmumi təcrübə həkimi, terapevt Larisa Alekseyeva qışda qaynar içkilərin ehtiyatla içilməli olduğunu qeyd edib.
Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə Rusiya beynəlxalq çoxdilli informasiya telekanalları şəbəkəsi "RT" xəbər verib.
Həkimin sözlərinə görə, çox qaynar içki dilə, selikli ağız boşluğuna və qida borusuna zərər verə bilər.
"Çox qaynar maye mədə-bağırsaq traktının müxtəlif xəstəliklərinə səbəb ola bilər ki, bu da onkoloji, eroziya, qastrit və xora kimi xəstəliklərin yaranmasına gətirib çixarır", - deyə Alekseyeva vurğulayıb.
Terapevt əlavə edib ki, isti içkilərin optimal temperaturu təxminən 60° C olmalıdır.
Öz növbəsində stomatoloq-ortodont Mariya Balakireva əvvəlcə soyuq ardınca da isti suyun və ya əksinə içilməsinin məsləhət olmadığını bildirib. Bu, diş minasının zədələnməsinə səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, nadir hallarda, qaynar içkilər ağız boşluğunda qıcıqlanma olduqda stomatitin yaranmasına gətirib çıxara bilər. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1095   Tarix: 03 yanvar 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yumurta ilə hansı qidaları yemək olmaz?

Yumurtanın müəyyən qidalarla birləşdirilməsi mədə problemlərinə səbəb ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, qidalanma mütəxəssisləri yumurtaları ət, vetçina, pendir və yüksək kalorili souslarla (mayonez, tartar və s.

.

Oturaq həyat tərzinin daha bir ZƏRƏRİ

Oturaq həyat tərzinin daha bir təhlükəli nəticəsi məlum olub.   -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, hərəkətliliyin olmaması metabolik sindromun, piylənmənin, xərçəngin və ürək-damar xəstəliklərinin inkişafın

.

Ürəyə zərərli olan arıqlama əlavələri

Arıqlamaq üçün nəzərdə tutulmuş əlavələr qida boşluqlarını doldurmaq və sağlamlığı qorumaq üçün məşhurdur, lakin onlardan bəziləri təhlükəli ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, kofein əsaslı arıqlama məhsulları, efedri

.

Duzlu qida sevənlərə xəbərdarlıq: Dəhşətli xəstəliyə

Vyana Tibb Universitetinin (Avstriya) alimləri qidaya duz əlavə etmək, həmçinin duzlu qidaların həddindən artıq istehlakı ilə mədə xərçənginə tutulma riskinin 39% artması arasında əlaqəni müəyyən ediblər. Xərçəng əmələ gətirə

.

Fiziki fəaliyyət xərçəng riskini azaldır?

"Fiziki fəaliyyət hüceyrə funksiyasını yaxşılaşdırır və orqanizmdə xərçənglə bağlı xroniki iltihabı aradan qaldırır". -a istinadən bildirir ki, bu barədə xərçəngin reabilitasiyası sahəsindəki mütəxəssisi, Hull Universitetində

.

Ədviyyatlı yemək zamanı orqanizmdə nə baş verir?

Ədviyyatlı qidaların tez-tez istifadəsi qida borusu xərçənginə səbəb ola bilər.   -a istinadən bildirir ki, ədviyyatlı qidalar bədəndə unikal reaksiyalar yaradır. Bibər və digər ədviyyatlı qidalarda olan kapsaisin sinir sistemindək

.

Hıçqırıqdan necə qurtulmaq olar? - 6 sadə üsul

Mütəxəssislər hıçqırıqdan qurtulmağın yollarını açıqlayıblar.   -a istinadən xəbər verir ki, hıçqırıqdan qurtulmağın 6 sadə üsulu var. 1. Əgər su içirsinizsə, onda yalnız buzlu su və yalnız kiçik qurtumlarla için və ya sadəc

.

Səhər yeməyində xama ilə kəsmik yemək olar?

Dietoloqların fikrincə, xama ilə kəsmik səhər yeməyi üçün əla seçimdir.   -a istinadən xəbər verir ki, belə bir səhər yeməyi yeyərkən bəzi nüansları nəzərə almaq lazımdır. Xama ilə kəsmiyin həddindən artıq istehlakı şişkinli

.

Banan, pomidor, xiyar... – Səhərlər bunları yeməyin

Müxtəlif qidaların düzüldüyü zəngin səhər yeməyi süfrəsini bir çox insan sevir. Ancaq səhərlər hər qidanı yemək olmaz. Həkimlər səhərlər istehlak edildikdə sağlamlığa mənfi təsir edə biləcək 10 qidanın adını açıqlayıblar

turlar.az

sonxeber.az qadın geyimi geyim və ayaqqabılar makiyaj instagram hakistalar burcler 2024 xamali piroq firni hazirlanmasi kosmetika vətən haqqında bayatı fitat sirin qogal vetene aid bayati novruz bayramı