Bulka

BulkaƏrzaqlar:

Xəmir üçün:Bulka

5 st un

2 ədəd yumurta

1 st süd

1/2 st şəkər tozu

100 q kərə yağı

1 dolu ç.q quru maya

1/2 ç.q duz

1 paket vanil

Üzü  üçün:

1 ədəd yumurta

2 x.q. duru yağ

Hazırlanması:

Mayanı ilıq südlə qarışdırırıq. 10-15 dəqiqə qalır köpür.

BulkaYağı əridirik.

BulkaSüdü də ilıq qızdırıb yağ ilə qarışdırırıq.

BulkaUnu dərin bir qaba ələyib ortasını aralayıb yumurtanı sındırıb tökürük. Duzu, şəkər tozunu, vanili, mayanı, sud ilə yağ qarışığını da əlavə edib əvvəl qaşıqla sonra əlimizlə kütləni qarışdırırıq.

BulkaBulkaYumşaq xəmir yoğururuq.

BulkaXəmirin üstünə sellofan qoyub parça ilə örtüb isti yerdə 3 saat acımağa qoyuruq.

BulkaXəmir acıdıqdan sonra onu eyni ölçülü hissələrə bölüb kündələyirik.

Kündələri kağız sərilmiş sobanın qabına aralı düzürük.

BulkaÜstünə duru yağ çəkirik. 1 saat qalır kündələr özünə gəlir.

Sonra üzərinə yumurta çəkib bişməyə qoyuruq.

210 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqəyə bişiririk.

BulkaNuş olsun![/b]

Mətbəx     Baxılıb: 10036   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi makiyaj etmek qaydalari qaşların formalari xina haqqinda melumat otaq dizaynlari ehtiraslı şəkillər zaur ve gunay kosmetika namiq qaraçuxurlu vetene aid bayati dostluq google yumurta