Doğum tarixinizə görə immunitetin gücü

Doğum tarixinizə görə immunitetin gücüAlimlər insanın doğum tarixinin xəstəliklərlə əlaqəsini araşdırıb.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, amerikalı alimlər hesab edir ki, immunitetin zəif və ya güclü olması doğum tarixindən asılıdır. Araşdırmanın nəticələrinə görə, doğum tarixi xəstəliklərə tutulma riskinə ciddi təsir edir.
Doğum tarixinə əsaslanaraq gələcəkdə rastlaşa biləcəyiniz xəstəlik riskləri aşağıdakı kimidir:
Kolumbiya Universitetinin 1985-2013-cü il təvəllüdlülər arasında apardığı araşdırmalara görə, may ayında doğulan insanların xroniki xəstəliklərə yaxalanma riski daha çoxdur.
Mart və aprel aylarında doğulan insanlarda isə ürək və damar xəstəliklərinə tutulma riski yüksəkdir.
Oktyabr və Noyabr aylarında anadan olanlar tənəffüs və nevroloji xəstəliklərdə daha diqqətli olmalıdır.
İyul və Oktyabr ayında anadan olan adamlarda astma xəstəliyinə tutulma riski də olduqca çoxdur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 867   Tarix: 15 fevral 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gündə nə qədər kolbasa yemək olar?

"Ürək xəstəliyi riskini azaltmaq üçün heyvani mənşəli məhsullarda olan doymuş yağlar məhdudlaşdırılmalıdır". -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloq və diyetoloq Olqa Çuxaçeva məlumat verib. "Doymu

.

Konservləşdirilmiş balıqdan imtina etməyin, amma belə yeyin

Konservləşdirilmiş məhsullar sağlam hesab edilmir.   -a istinadən bildirir ki, şəkərlə doldurulmuş konservləşdirilmiş tərəvəz və meyvələrdən imtina etmək daha yaxşıdır. . Qızılca ilə bağlı XƏBƏRDARLIQ - Yenidən. Hazır qəhvəd

.

Min dərdə dərman "ağ çiçəyim"- Ağacda bitən can dərmanı

a istinadən "Şəfalı bitkilər" rubrikasında akasiya çiçəkləri barədə məlumat verir. Bahar gələndə salxım-salxım ağ çiçəklərinin qoxusu insanı məst edən akasiya əslində yüz dərdin dərmanıdır. Bu bitkinin çiçəklərində

.

Duzlu qida sevənlərə xəbərdarlıq: Dəhşətli xəstəliyə

Vyana Tibb Universitetinin (Avstriya) alimləri qidaya duz əlavə etmək, həmçinin duzlu qidaların həddindən artıq istehlakı ilə mədə xərçənginə tutulma riskinin 39% artması arasında əlaqəni müəyyən ediblər. Xərçəng əmələ gətirə

.

Yemək bişirəndə duzu nə zaman əlavə etməliyik?

Duz yeməyin dadının dəyişməsinə kömək edir. Məhz bu səbəbdən duz olmadan yemək yemək son dərəcə çətindir. .   -a istinadən xəbər verir ki, bəzi yeməkləri başlanğıcda duzlamaq lazımdır. Söhbət istənilən növ dənli bitkilərdə

.

Bu problemləri yaşamaq istəmirsinizsə, stressdən uzaq olun

Dərimiz gündəlik həyatımızın qaçılmaz hissəsi sayılan stressin ən ağır yükünü daşıyır. Buna görə də bir çox dəri xəstəlikləri yaranır. . -a istinadən xəbər verir ki, dərimiz bədənimizin ən böyük orqanıdır və ətraf mühit faktorların

.

Kəklikotunun bilinməyən FAYDALARI

Kəklikotu yeməkdə, xalq təbabətində və kosmetologiyada istifadə olunur.   -a istinadən xəbər verir ki, bu bitki müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir, antiinflamatuar təsir göstərir və yeməklərə ədviyyatlı ətir və dad verir

.

Çox tərləyənlər bu yazını oxuyun

Tər qoxusunu aradan qaldırmaq üçün müxtəlif antipersperantlardan istifadə edilir. axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, bu vasitələr orqanizm üçün zərərlidir. Həddən artılq istifadəsi müxtəlif dəri xəstəliklərinə o cümlədən

.

Kompüterdə saatlarla işləməyin FƏSADLARI

Alimlər kompüterdə saatlarla işləməyin fəsadlarını aşkar ediblər.   -a istinadən xəbər verir ki, insanlar adətən dəqiqədə 20 dəfə göz qırpırlar, lakin diqqəti ekrana cəmləyərkən bu nisbət bir və ya üç dəfə azalır. Daha a

turlar.az

sonxeber.az toy gecesi gelinlikler kosmetik vasiteler dirnaq pilkalamaq körpələrin qidalanması yay paltarları 2024 kakos yagi kosmetika masturbasiya laylalar oxu az qadin saglamlig həmidə