Ət və kartofla DADLI və DOYUMLU PİROQ

Ət və kartofla DADLI və DOYUMLU PİROQTərkib:
Xəmir:
- 250 qr kərə yağı
- 400-450 qr un
- 1 yumurta
- 3 dolu x.q. xama
- yarım ç.q. qabartma tozu
- duz
İçlik:
- 400 qr çəkilmiş ət
- 4-5 kartof
- 2 soğan
- 30 qr kərə yağı
- duz, istiot
Üzərinə çəkmək üçün - 1 yumurta
Hazırlanması:
1. Yumurta, xama, duz qarışdırılır.
2. Un qabartma tozu ilə birlikdə ələnir, yumurtalı-xamalı kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır.
3. Yumşaq kərə yağı əlavə olunur, xəmir yoğrulur.
4. Xəmiri plyonkaya bükün, 1 saat soyuducuda saxlayın.
5. Xəmiri 2 hissəyə bölün - biri böyük, biri daha kiçik olmalıdır.
6. Formaya yağ çəkin, xəmirin böyük hissəsini yayın, formaya qoyun, qıraqları qaldırın.
7. Əti xəmirin üzərinə qoyun, duz, istiot vurun. Kartofu soyun, nazik doğrayın, ətin üzərinə düzün, duz. istiot vurun, üzərinə qızardılmış soğan qoyun, hamarlayın. Üzərinə nazik-nazik doğranmış yag qoyun.
8. Qalan xəmiri yayın, içliyin üzərinə qoyun, qıraqlarını bükün. Piroqun ortasında deşik açın.
9. Yumurtanı 1 ç.q. soyuq su ilə çalın, piroqun üzərinə çəkin.
10. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın. Piroqu 45-50 dəqiqə ərzində bişirin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2686   Tarix: 27 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

turlar.az

sonxeber.az donlar 2024 gozel gorunmek gözəllik məhsulları milli yemekler silikon dodaq mantı reseptleri testosteron nədir kosmetika vətən ariqlamaq haxışda qiz adlari hakista