Hansı ərzaqlar kalsiumun sovrulmasına mane olur?- SİYAHI

Hansı ərzaqlar kalsiumun sovrulmasına mane olur?- SİYAHIKalsium yaş artdıqca sümüklərdə azalır.
İnsan kalsiumlu qidalar, preparatlar qəbul edir, lakin nəticə olmur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, həkim dietoloq Natalya Kruqlova bunu bəzi ərzaqların təsirində görür.
"Qəhvə, kofein tərkibli içkilər, qidalar, spirtli içki, siqaret, dəmir tərkibli qidalar kalsiumun yaxşı sovrulmasına mane olur. Kalsiumu az olan insan qəhvə, çay içib, sonra kalsium artıran qidalar yeyirsə faydası yoxdur.
Onları ən azı 3 saat ara ilə qəbul etməlidir. Kalsium və dəmir rəqib maddələrdir. Dəmiri az olan kalsiumlu qidaları dəmirlə birgə yeməməlidir.
Süd və ət məhsulları uzlaşmır. Eləcə də süd məhsullarını alkoqolla uyğunlaşdırmaq olmaz.
Əlbəttə bunlari birlikdə yeyib içmək orqanizmə hər hansı zərər vermir. Sadəcə kalsiumun sovrulmasını əngəlləyir.
Ona görə belə qidalanan insanlarda dəmir və ya kalsium defisiti ola bilər. Bu da sümüklərin sıxlığını azaldır.
Eləcə də vitamin D normadan aşağıdırsa, kalsium sümüklərə çatmayacaq. Bu da daha çox payız, qış aylarında olur. Hətta insan kalsiumla bol qidalar yesə də, əgər vitamin D azdırsa, kalsium sümüklərə çatmayacaq".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 899   Tarix: 23 avqust 2022
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Kartofun əzilməməsi üçün BUNU EDİN

Bir çox insanlar əzilməyən və mükəmməl qızardılmış kartof hazırlamaqda çətinlik çəkirlər. Bəzən kartoflar qızardılarkən ya yapışır, ya da əzilir. Bəs, bunun olmaması üçün nə etmək lazımdır? .   -a istinadən xəbər verir ki

.

Çox tərləyənlər bu yazını oxusun

Tər qoxusunu aradan qaldırmaq üçün müxtəlif antipersperantlardan istifadə edilir. -a istinadən xəbər verir ki, bu vasitələr orqanizm üçün zərərlidir. Həddən artılq istifadəsi müxtəlif dəri xəstəliklərinə o cümlədən, qadınlard

.

Sağlam qidalanmaqla bağlı yanlış fikirlər

Qidalanma sahəsində yanlış fikirlər sağlamlığınıza əhəmiyyətli dərəcədə zərər verə bilər, .   -a istinadən xəbər verir ki, buna görə də sosial şəbəkələrdən gələn bütün tövsiyələri həqiqət kimi qəbul etməməlisiniz. Bu gün

.

Hazır qəhvədə xəstəlik yayır? - İçki həvəskarlarının 90%-i yanılır

Bir çox insanlar səhərlər dəmlənmiş qəhvə əvəzinə hazır qəhvə içirlər. Bəzi qəhvə həvəskarları bu vərdişi etiraf etməkdən utanırlar. Utanmaqlarına səbəb onlar əmindirlər ki, içdikləri içki keyfiyyətsizdir və orqanizm üçü

.

Bu dərmanı içəndə tərəvəz yeməyin

İngiltərədə mütəxəssislər antibiotik qəbul edən və onu xəstələrə yazan həkimlərə səslənib. . -a istinadən xəbər verir ki, insanlara antibiotik içərkən çiy tərəvəz və salatdan uzaq olmaları bildirilib. Bu, orqanizmdə mikro

.

Konservləşdirilmiş balıqdan imtina etməyin - Amma belə yeyin

Konservləşdirilmiş məhsullar sağlam hesab edilmir.   -a istinadən xəbər verir ki, şəkərlə doldurulmuş konservləşdirilmiş tərəvəz və meyvələrdən imtina etmək daha yaxşıdır. . Mütəxəssislər konservləşdirilmiş balıqdan imtin

.

Kəklikotunun bilinməyən FAYDALARI

Kəklikotu yeməkdə, xalq təbabətində və kosmetologiyada istifadə olunur.   -a istinadən xəbər verir ki, bu bitki müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir, antiinflamatuar təsir göstərir və yeməklərə ədviyyatlı ətir və dad verir

.

Ürək damarlarını qoruyan, stressi azaldan çay

Təbii sağlamlıq məhsulları ənənəvi tibb alternativləri arasında populyarlıq qazanır. Bu məhsullar arasında berqamot kimi dərman bitkilərinin sağlamlığa müsbət töhfələri önə çıxır. Bəs berqamotun sağlamlıq üçün faydaları nələrdir?

.

Yemək bişirəndə duzu nə zaman əlavə etməliyik?

Duz yeməyin dadının dəyişməsinə kömək edir. Məhz bu səbəbdən duz olmadan yemək yemək son dərəcə çətindir. .   -a istinadən xəbər verir ki, bəzi yeməkləri başlanğıcda duzlamaq lazımdır. Söhbət istənilən növ dənli bitkilərdə

turlar.az

sonxeber.az yay geyimləri 2024 gelinlikler sade makiyaj sekilleri 2024 qis modasi islamda qadinlar qonag otagi dizayni kişi geyimləri 2024 kosmetika bayraq qadin.az naz mila vetene aid atalar sozleri novruz hakisdalari