İçi doldurulmuş toyuq plov

İçi doldurulmuş toyuq plovƏrzaqlar:İçi doldurulmuş toyuq plov

1 ədəd 1,5 kq –lıq toyuq

4 st uzun düyü

3 x.q əridilmiş kərə yağı

3 ədəd baş soğan

300q şabalıd

1/2 st kişmiş

8-10 ədəd qaysı

1 x.q nar turşusu (ya da təzə nar suyu)

1 ç.q zəfəran

Ç.q uçunda cirə

Duz

Istiot

Qazmaq üçün:

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

Əvvəlcə düyünü 5-6 dəfə yuduqdan sonra suya qoyuruq.

Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.

Toyuğu yuyub təmizlədikdən sonra duzlu suda yarıhazır veziyyətdə bişiririk.

İçi doldurulmuş toyuq plovSoğanın qabığını soyub yuduqdan sonra dörd bölüb nazik doğrayırıq.

İçi doldurulmuş toyuq plovDoğranmış soğanın üstünə duz və yağ əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

İçi doldurulmuş toyuq plovKişmişi təmizləyib yuyuruq. Qaysını da təmizləyib yuyub dört bölürük. Şabalıdı təmizləyirik. Şabalıd, kişmiş, qaysı, turşu,duz, istiot və qovrulmuş soğanı qarışdırırıq.

İçi doldurulmuş toyuq plovQarışığı toyuğun içinə yığırıq. (Artıq qalan içliyi düyünü tökdükdə yanına yığa bilərsiniz.) (İstəsəniz ip vasitəsi ilə tikə bilərsiniz.)

İçi doldurulmuş toyuq plovToyuğun üstünə zəfəran suyu vururuq.

İçi doldurulmuş toyuq plovAdi qaydada düyünü bişirib süzürük. Süzülmüş düyünün üstünə zəfəranlı su tökürük.

İçi doldurulmuş toyuq plovQazana az yağ töküb qızdırırıq.

İçi doldurulmuş toyuq plovQatıq ilə yumurtanı qarışdırırıq. Düyüdən də tökürük qatığı da əlavə edib qarışdırırıq. Bir sm qalınlıqda yayırıq.

İçi doldurulmuş toyuq plovÜstünə az düyü töküb toyuğu qoyuruq.

İçi doldurulmuş toyuq plovQalan düyünü də üstünə tökürük. Cirəni səpib, yağ əlavə edib dəm almağa qoyuruq. Plov 1 saata dəm alacaq.

İçi doldurulmuş toyuq plovPlovu süfrəyə verdikdə buluda düyünü çəkib toyuğu ortasına qoyub yanına qazmaq qoyuruq. Qaynar yağ əlavə edirik.

İçi doldurulmuş toyuq plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4100   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

sonxeber.az qadin dunyasi qaşların formalari yay kolleksiyasi tənəffüs orqanları baş gicəllənməsi dodaq cins salvarlar facebook kosmetika buga burcu ariqlamaq bahar faydalı maskalar rus dili 2ci ders