Sağlam yumurta sarısı hansı rəngdə olmalıdır? - FOTO

Yumurtanı bişirmək üçün qırdığınız zaman onun sarısının hansı rəngdə olduğuna diqqət edin.
Bir çoxları bu haqda bilmir və fikir vermirlər. Ancaq yumurta sarısı əslində sarı rəngdə olmamalıdır.
Yumurta sarısının rəngi onu yumurtlayan toyuğun sağlamlığı haqqında çox deyə bilər. Mağazalardan alınan yumurtaların sarısı isə təəssüf ki, hər zaman ideal rəngdə olmur.
Yumurta haqqında düşündükdə ilk ağla gələn həyətdə sərbəst şəkildə gəzən və yediyi buğdadan əlavə otların arasında yemək üçün qida axtaran toyuqlar olur. Ancaq təəssüf ki, mağazada satılan yumurtaların əksəriyyətini böyük hində qapalı vəziyyətdə saxlanılan, günəşi çox az görən və təmiz havada olmayan toyuqlar yumurtlayır.
Əgər toyuğun hansı şərtlərdə saxlandığını bilmək istəyirsinizsə, yumurtanın sarısına diqqət yetirin.
Şəkildəki yumurtalardan hansı daha cəlbedici gəlir?
b_500_350_16777215_0___images_stories_Maraqlixeber_yumurta-sarisi1.jpeg
Əgər ərzaq mağazalarından yumurta alırsınızsa, onda yəqin ki, əksər hallarda şəkildə mərkəzdə yerləşən yumurta sarısı ilə rastlaşırsınız. Çünki mağazada satılan yumurtaların çoxu solğun sarı rəngdə olur. Bu o deməkdir ki, onu yumurtlayan toyuq ancaq süni yem yeyib və daim oturaq vəziyyətdə olub.
İnanılması çətin olsa da, əslində ən ideal yumurta sarısı tünd narıncı rəngdə olandır. Şəkildə soldakı yumurta kimi...
b_500_350_16777215_0___images_stories_Maraqlixeber_yumurta-sarisi2.jpeg
Əgər yumurta sarısı məhs bu rəngdədirsə, böyük ehtimalla, onu həyətdə sərbəst şəkildə gəzən toyuq yumurtlayıb. ENC mərkəzinin sağlam qidalanma proqlamları üzrə rəhbəri Hilari Tesmarın fikrincə, həyətdə sərbəst gəzən toyuqlar daha çox piqmentli məhsullar yeyir ki, bu da yumurtanın sarısında əks olunur.
Toyuğun nə ilə qidalandığı nəyə görə önəmlidir?
Ən azından ona görə ki, bu, yumurtanın qida dəyərinə birbaşa təsir göstərir.
Rəngindən asılı olmayaraq yumurtaların hamısı demək olar ki hər zaman eyni miqdarda zülal və yağ tərkibinə malik olur. Lakin tünd rəngdə yumurta sarısı yumurtada yetərli miqdarda ksantofillər və Omega-3 yağlarının olduğunun göstəricisidir. Ksantofillər həmçinin ispanaq, kələm, kabaçki və brokolinin tərkibində mövcuddur. Omega-3-ün insan orqanizminə faydaları isə hamıya məlumdur.
Bundan əlavə Pensilvaniya Universitetinin mütəxəssisləri tərəfindən aparılan araşdırmalar göstərib ki, tünd rəngdə sarısı olan yumurtalar daha çox A, D və E vitaminləri, həmçinin çox miqdarda beta-karoten tərkibinə malikdir.
Beləliklə, əgər yumurtanın tərkibində bu maddələr yoxdursa və ya azdırsa (necə ki, açıq, solğun rəng buna sübutdur), o zaman həmin yumurtanı yeməyin elə bir əhəmiyyəti yoxdur, çünki onun orqanizmə faydası olmayacaq.

Saglamolun.Az
Sağlam yumurta sarısı hansı rəngdə olmalıdır? - FOTOSağlam yumurta sarısı hansı rəngdə olmalıdır? - FOTOSağlam yumurta sarısı hansı rəngdə olmalıdır? - FOTO

Mətbəx     Baxılıb: 2546   Tarix: 13 iyun 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma kosmetoloq adlarin menasi imam sadiq enli koftalar kicik biznes qurmagin yollari goyemin faydasi kosmetika birlik tapmacalar tərəzi masturbasiya laylalar