Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükmə

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməƏrzaqlar:Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükmə

500 q toyuğun döş əti

15-20 ədəd qara gavalı

2/3 st qoz ləpəsi

1 diş sarımsaq

1-2 ədəd yumurta

4-5 x.q un

4-5 x.q suxarı

Duz

Istiot

Qızartmaq üçün zeytun yağı

Hazırlanması:

Toyuğun döş ətini yuyub nazik laylara bölüb ət döyənlə döyəcləyirik.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməSonra iki hissəyə bölürük. Düz və istiot vururuq. Bu şəkildə hamısını hazırlayırıq.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməYumurtanı çalırıq. Un və suxarını düz qaba tökürük.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməQara gavalını üstünə qaynar su töküb 10 dəqiqə saxlayırıq.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməSonra qurulayıb xırda doğrayırıq.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməQoz ləpəsini blenderdən keçiririk.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməQoz və qara gavalının üstünə sarımsağıəzib tökürük. Duz və istiot əlavə edib qarışdırıq.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməƏtin bir layına bir başdan içlikdən qoyub bükürük.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməToyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməBükdüyümüz döş ətini əvvəlcə yumurtaya salırıq.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməSonra una salırıq.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməSonra yenə yumurtaya salırıq.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməYumurtadan çıxarıb suxarıya salırıq.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməTavaya qızdırılmış yağın içinə qoyub hər bir tərəfini qızardırıq.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməHamısı qızardıqdan sonra vam odda 10-15 dəqiqə bişiririk.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməToyuğun döş ətindən qara gavalılı bükməNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3199   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

turlar.az

sonxeber.az geyim dəbləri kosmetoloq qadin dunyasi xinayaxdi sozleri sümük və saç dosabin xeyri geyim və aksessuarlar kosmetika veten seirleri sağlamlıq sağlamlığın sirleri sevgi irem derici