Bu giləmeyvə ölüm riskini azaldır

Bu giləmeyvə ölüm riskini azaldırVaxtından əvvəl ölüm riskini azaldan giləmeyvə məlum olub.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, giləmeyvə vitaminlər, minerallar, qida maddələri, lif mənbəyidir, bədənin bir sıra xəstəliklərə müqavimət göstərməsinə kömək edir.
Mütəxəssislər giləmeyvələri yalnız mövsümdə deyil, il boyu qid rasionuna daxil etməyi şiddətlə tövsiyə edir. 
8 ildən artıqdır ki, alimlər 37 mindən çox insanın sağlamlıq məlumatlarını təhlil edən araşdırma aparıblar. Bu araşdırmada zoğalın ən faydalısı olduğu müəyyən edilib. Bu giləmeyvə ölüm riskini 31% azaldır. Qaragilə və digər giləmeyvə növləri də müsbət tərəflərini göstərərək bu riski 21% azaldıb. Çiyələk isə ölüm ehtimalını cəmi 14% azaldıb.
Giləmeyvələrin ən faydalısı olan zoğal, hipertoniya və ateroskleroz kimi ciddi xəstəliklərlə effektiv mübarizə aparan katexinlər, qlikozidlər, pektinlər və flavonoidlərlə zənginləşdir. Həmçinin görmə qabiliyyətini qorumağa kömək edir, antimikrobiyal xüsusiyyətlərə malikdir və sidikqovucu kimi uğurla istifadə olunur.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 672   Tarix: 12 yanvar 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ətin tərkibindəki mikrobların sayını təyin edən sensor hazırlandı

Alimlər ətin tərkibindəki mikrobların sayını təyin edən sensor hazırlayıblar.   -a istinadən xəbər verir ki, hazırda bu sensor ABŞ-da və İsrailin böyük müəssisələrindən birində sınaqdan keçirilir. Mütəxəssislər ət parçasını

.

Xiyar bitkisinin kifdən təmizlənməsi ÜSULLARI

Xiyar bitkisinin kiflənməyi bir çoxları üçün problemdir. .   -a istinadən xəbər verir ki, kiflənmə məhsula ziyan verməklə yanaşı, sağlamlıq baxımından da təhlükəlidir. Kiflənmənin yaranması hava şəraiti ilə bağlıdır. . Bun

.

Kivini qabığı ilə yeyin: Daha FAYDALIDIR

Kivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib. Lakin az adam bilir ki, bu meyvəni qabığı ilə yemək daha faydalıdır.   -a istinadən xəbər verir ki, kivi qabığı çox sağlamdır. Tərkibində çoxlu lif, fol turşusu, kalium, C və E vitaminlər

.

Köpün qarşısını almaq üçün lobyanı belə bişirin

Lobya bir çoxlarının sevdiyi qida növü olsa da, bişirilən zaman o mədədə şişkinliyə səbəb ola bilir. . -a istinadən xəbər verir ki, aşpazlar bunu lobyanın düzgün bişirilməməsi ilə əlaqələndirirlər. Bildirilir ki, lobya düzgü

.

Dönər alarkən bunlara diqqət etmək lazımdır

Dönər alarkən vətəndaşların diqqət etməli olduğu məqamlar açıqlanıb. xəbər verir ki, bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin məlumatında bildirilib. Dönər alarkən aşağıdakılara diqqət edilməlidir:. -Qida təhlükəsizliy

.

Mətbəxin ən çirkli əşyası – Təhlükələr nələrdir?

Mətbəxdə ən çirkli əşya müəyyən edilib.   -a istinadən xəbər verir ki, masaların üstünü silmək üçün istifadə olunan əskidir. . Bildirilir ki, o daim qida və yağ ilə təmasda olur. Bu da böyrək problemlərinə və hətta pnevmoniyay

.

İllərlə özünü büruzə verməyən təhlükəli xəstəliyin adı AÇIQLANDI

Hipertoniya illər boyu aşkar edilmədən ürəyə və böyrəklərə zərər verə bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı həkim Olqa Malinovskaya məlumat verib. Həkimin sözlərinə görə, yüksək qan təzyiqi həmişə başgicəllənməy

.

Yatarkən belə yağ yandırmaq mümkündür – Necə?

Salk İnstitutunun araşdırmasına görə, nə qədər oyaq qalsaq, bir o qədər çox kalori qəbul edirik. Buna görə də alimlər kalori qəbulunu azaltmağın ən sadə yolunun erkən yatmaq olduğunu bildirirlər. Yatarkən arıqlamağın başq

.

Xərçəng əmələ gətirməyə qadir - 5 ət məhsulu

Xərçəng tətikləyən qidalar içində ilk pillədə kanserogenlərlə zəngin ət məhsulları gəlir. -a istinadən xəbər verir ki, əslində həyatımız boyu müəyyən qədər kanserogenli qida qəbul etməyimiz mümkündür. Amma əgər rasionda

turlar.az

sonxeber.az donlar 2024 yaz geyimleri 2024 gozel gorunmek sac duzumleri maskalar saç üçün kisiler yataqda moda kosmetika qogal opusme xanim.az azerbaycanli is adami amerikada gullelendi oxatan