Bu yeməkləri isitməyin - TƏHLÜKƏLİDİR

Bu yeməkləri isitməyin - TƏHLÜKƏLİDİREvdə bişirdiyimiz yeməklərdən artıq qaldıqda yenidən isidib yeyirik. Lakin bütün yeməkləri isitdikdə yaxşı reaksiya vermir. Xüsusilə də mikrodalğalı sobadan istifadə etmək düzgün deyil. Xanim.az lent.az-a istinadən isidilməsi məsləhət görülməyən yeməklərlə sizi tanış edir.

İspanaq və digər yarpaqlı tərəvəzlər

Yetişdikləri yerə bağlı olaraq yüksək dərəcədə nitrat ehtiva edərlər. Nitratın özü tamamilə zərərsizdir. Lakin bəziləri kanserogen olan nitrit və nitrozaminlerə çevrilə bilər. Bu hal qan dövranının oksigen daşıma bacarığına təsir edə bilər və kiçik yaşlı uşaqlarda "mavi körpə sindromu" adlı sağlamlıq problemi yaradar. Bu səbəbdən də ispanağı yenidən isidərək yeməkdən mümkün qədər qaçmaq lazımdır.

Göbələk

Göbələyin tərkibində olan zülallar, fermentlər və mikroorqanizmlər asanlıqla parçalanırlar. Düzgün fprmada mühafizə edilmədikdə isə sürətlə çürüyür və yenidən isidildikdə mədəyə narahatlıq verir. Ancaq soyuducuda 24 saatdan çox saxlandıqda və tövsiyə edilən 70 C-də təkrar isitmək isə problem yaratmaz.

Kartof

Təkrar isidilmiş kartofların problemi istilik əməliyyatı deyil, bişən kartofların necə saxlanmasıdır. Soyuducuya qoyulmadan otaq istiliyində saxlandıqda "clostridium botulinum" (botulizm) inkişafı üçün uyğun olur. Xüsusilə də falqa kağızla bükülüb oksigendən uzaq saxladıqda bu təhlükə yüksəlir. Kartofu təkrar qızdırmaq hər dəfə pis fəsad vermir. Buna görə əhəmiyyətli olan kartofu etibarlı bir şəkildə mühafizə etməkdir.

Düyü

Bişmiş düyünün necə saxlanması, təkrar istilik əməliyyatından daha əhəmiyyətlidir. Düyü otaq istiliyində saxlandıqda qusma və ya ishala səbəb olan zəhərli maddələr yaranar. Düyünü təkrar qızdırmaq bu zəhərli maddələri yox etmir.

Toyuq

Yumurtada olduğu kimi toyuq və digər ev heyvanlarının ətlərində də bir miqdar salmonella infeksiyası var. Bu vəziyyət, xüsusilə qidanın hər yerinə istilik dalğaları bərabər dərəcədə nüfuz etməyən mikrodalğalı sobada isidildikdə problem yaradır. Yəni yeməyin bəzi hissəsi digərlərindən daha tez bişir. Bu səbəbdən də əti fasilələrlə çevirərək içinin və çölünün bərabər dərəcədə bişməsini təmin etmək vacibdir. Qırmızı ətə nisbətən toyuq ətini yenidən qızdırtmaq tövsiyə edilmir. Çünki zülal baxımından qırmızı ətdən zəngindir və yenidən qızdırıldıqda fərqli şəkildə parçalanan zülallar mədəni narahat edə bilər.

Xəbərlər     Baxılıb: 1479   Tarix: 16 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yatmazdan əvvəl bunu etmək sağlamlığınıza zərər verə bilər - Həkim AÇIQLADI

Baylor Tibb Kollecindən (ABŞ) dietoloq Roberta Andinqin sözlərinə görə, yatmazdan əvvəl qəbul edilən zəngin qidalar və kofeinli içkilər gecə istirahətinin keyfiyyətinə mənfi təsir göstərə bilər. Eyni zamanda, yüngül bir şa

.

Yaponların "sarı qızıl" adlandırdıqları toxum – Faydaları saymaqla bitmir

Yaponlar öz mətbəxlərində tez-tez sarı küncütdən istifadə edirlər. Əsasən suşi və salatlarda istifadə edilən sarı küncüt faydaları ilə də diqqət çəkir. Çoxlu qəhvə içmək varikoz yaradır. Cökə çayının bilmədiyimiz faydaları 

.

Bu şəxslər hər gün yumurta yeməlidir

a istinadən yumurtanın faydalarını təqdim edir:. Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?. Çoxlu qəhvə içmək varikoz yaradır. Cökə çayının bilmədiyimiz faydaları . - Uzun müddət tox tutur. - Güclü bir protein

.

Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?

"Gündə 45 qram etil spirti istehlakı mədə xərçəngi ehtimalını artırır". -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı həkim-onkoloq Vladislav Yevseyev xəbərdarlıq edib. O bildirib ki, spirt - tərkibində etanol ola

.

Çoxlu qəhvə içmək varikoz yaradır

Varikozu olan və ya bu xəstəliyə irsi meyli olan insanlara qəhvə olmaz. "Medicina"-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə cərrah Aleksandr Umnov danışıb:. "Venaların genişlənməsi venoz damarın naziləşməsidir

.

Kolon xərçənginə səbəb olan iki əsas amil

Elm adamları kolon xərçəngi riskinin artması ilə əlaqəli iki anatomik quruluşa diqqət yetiriblər. -a istinadən xəbər verir ki, bu tapıntılar müxtəlif ölkələrdən, o cümlədən Avropa və ABŞ-dan olan tibb mütəxəssisləri tərəfində

.

Ətin tərkibindəki mikrobların sayını təyin edən sensor hazırlandı

Alimlər ətin tərkibindəki mikrobların sayını təyin edən sensor hazırlayıblar.   -a istinadən xəbər verir ki, hazırda bu sensor ABŞ-da və İsrailin böyük müəssisələrindən birində sınaqdan keçirilir. Mütəxəssislər ət parçasını

.

Bunu edin, 15 saniyəyə ürəyinizin sağlamlığını öyrənin

İki barmağınızı qatlamaqla orqanizminizin sizə nə demək istədiyini öyrənə bilərsiniz. Bu çox asandır.   -a istinadən türkiyəli həkim Müfit Karacabeyliyə istinadən bu sağlamlıq testini təqdim edir. İki əlinizin şəhadət barmağın

.

Yay aylarında bu həşəratdan özünüzü qoruyun - ölümcül virus daşıyırlar

İnsan sağlamlığı üçün böyük risk daşıyan gənələrin yaratdığı təhlükə düşünüldüyündən qat-qat artıqdır. . -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər həmin həşəratın 200-dən çox xəstəliyin daşıyıcısı və yoluxucu olduğunu bildirirlər

turlar.az

sonxeber.az qaşların formalari geyim və ayaqqabılar geymler 2024 erroziya nədir sudun terkibi hicab baglamaq aybasi qani ile cadu kosmetika xərçəng bürcü burcler xerceng gulmeli hakista maska