Çorəkdən imtina etmək üçün 8 ən vacib səbəb

Çorəkdən imtina etmək üçün 8 ən vacib səbəbYulaf, çovdar unu və ya kəpəkdən hazırlanan çörəklərə qarşı dietoloq və ya qastroenteroloqlar bir söz demir. İstədiyiniz qədər yeyə bilərsiz, lakin müasir texnologiyalarla əla növ buğda unundan hazırlanmış ağ çörəyin ziyanı, mütəxəssislərin fikrincə, xeyrindən çoxdur. Aşağıdakı səbəblərdən ağ çorəkdən imtina etmək məsləhət görülür.
1. FAYDASIZdır
Ağ çörək - əla növ undan istehsal edilmiş faydasız qida məhsuludur. Əlbəttə, buğdada faydalı maddələr çoxdur, lakin onlar dənlərin una çevrilmə prosesində yoxa çıxır. Yüksək növ unda cəmi 30% faydalı maddələr ola bilər. Onlar məhsul hazırlandıqdan sonra 2 həftə ərzində aktiv qalır. Bəs sonra? Tam faydasız olur.
2. DADSIZdır
Ağ çörək xüsusi dada malik deyil, elə ona görə də çoxları tərəfindən sevilir. Belə çörəyin bir dilimi onunla birgə yeyilən yeməyin dadını korlmaz. Amma bütöv dəndən hazırlanmış un məmulatları kimi də yaxşılaşdırmaz.
3. ZƏHƏRLİdir
Buğdaya olan tələbat daim artır: daha çox və daha tez əldə olunmalıdır. Bol məhsul almaq üçün istehsalçılar pestisidlərə pul xərcləməkdən çəkinmir, zərərverici həşərat və göbələklərdən qurtulmaq üçün isə zərərli kimyəvi maddələrlə əkini emal edirlər.
Unun ağ olması üçün o, yuyucu maddələrlə (xlor, natriumun və kalsiumun pirosulfatı, benzoilin peroksidi) ağardılır. Orqanizmə məhvedici təsirdən qaçmaq üçün çörəyin orqanik və ya rafinə olunmuş undan hazır olduğunu dəqiqləşdirmək lazımdır. İkincisi daha zərərlidir.
4. DƏRİDƏ PROBLEMLƏR yaradır
Kosmetoloqa pul xərclənməzdən öncə öz rasionunuzu gözdən keçirin. Dəridə səpkilər çox vaxt yanlış qidalanmanın nəticəsidir.
Ağ çörəyin tərkibində olan qlüten, demək olar ki, orqanizmdən çıxarılmır, bağırsaqların divarlarına çökərək onun liflərini zədələyir. Nəticədə digər məhsullarla qəbul olunan faydalı maddələr daha az sovrulur.
5. ASILILIQ yaradır
Kekslər, bulkalar, kruassan və pirojkilər asılılıq yarada bilər. Çörəyin bir dilimi qanda dəhşətli dərəcədə şəkərin ifrazına səbəb olur. Buna görə insana güc və gümrahlıq hissi verir.
Amma sürətlə qalxmış şəkər eyni sürətlə düşür və əllər növbəti çörək tikəsinə uzanır. Qanda şəkərin kəskin sıçrayışları zarafat deyil! Çörəkdən sui-istifadə şəkərli diabetə səbəb ola bilər.
6. Vaxtından öncə QOCALMAya səbəb olur
Diyetoloqlar yekdilliklə etiraf edir ki, un məmulatlarından çox istifadə edənlər adətən öz yaşlarından böyük görsənirlər. Qidalı maddələrdən məhrum olan ağ çörək cavanlıq və gözəlliyinizi artırmır. Çörək yesəz belə, yalnız çovdar və yulaf unundan və ya kəpəkdən hazırlanmış olsun.
7. HƏZMDƏ PROBLEM yaradır
Köp və qəbizlikdən əziyyət çəkirsiz? Buna səbəb yenə də glütendir, daha dəqiq desək, ona qarşı həssaslıq. Bu həssaslıq varsa, mədənin və bağırsaqların selikli qişası qidadan lazımi maddələri qəbul edə bilmir.
Orqanizmi lazımlı miqdarda sellülozla zənginləşdirmək və həzm sistemini normaya salmaq üçün yalnız bütöv dəndən hazırlanmış çörəkdən istifadə edin. Belə çorəyin
5-6 dilimində gündəlik sellüloz norması mövcuddur.
8. ARTIQ ÇƏKİyə səbəb olur
Undan imtina arzuladığınız fiquraya çatmaq yolunda atılan doğru bir addımdır. Çörəyin tərkibində olanlar qarın və digər nahiyələrdə yığılır, qlükoza şəklində qana keçir və dərhal aclıq hissi yaradır. Arıqlamaq üçün, çörəkdən tamamilə imtina etmək vacib deyil, bütöv dəndən hazırlanmış çörəkdən istifadə etmək olar.
Belə un məmulatları daha az kalorilidir, tərkibində çox miqdarda sellüloz və orqanizmə lazım olan mikroelementlər olur. Amma yenə də, yeyilmiş çörəyin miqdarına nəzarət etmək lazımdır.
Qeyd etmək istərdik ki, çörəkdən tam imtina həddən artıq yorğunluğa, səbirsizliyə, əsəb gərginliyinə səbəb ola bilər. Ona görə gündə bir dilim bütöv dəndən hazırlanmış çörək nəinki fiquranızı korlamaz, hətta depressiyalardan da qoruyar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 866   Tarix: 22 iyun 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

79 illik araşdırmanın nəticələri açıqlandı:Kişilərdə cinsi orqanın ölçüsü artıb, amma

Kişi cinsiyyət orqanının ölçüləri ilə bağlı 79 illik tədqiqatın nəticələri dərc edilib.   -a istinadən xəbər verir ki, kişilərin cinsiyyət üzvünün uzunluğunun artdığı müəyyən edilib. Ancaq bu, alimlərin narahatlığına səbə

.

Kivini qabığı ilə yeyin: Daha FAYDALIDIR

Kivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib. Lakin az adam bilir ki, bu meyvəni qabığı ilə yemək daha faydalıdır.   -a istinadən xəbər verir ki, kivi qabığı çox sağlamdır. Tərkibində çoxlu lif, fol turşusu, kalium, C və E vitaminlər

.

Kolon xərçənginə səbəb olan iki əsas amil

Elm adamları kolon xərçəngi riskinin artması ilə əlaqəli iki anatomik quruluşa diqqət yetiriblər. -a istinadən xəbər verir ki, bu tapıntılar müxtəlif ölkələrdən, o cümlədən Avropa və ABŞ-dan olan tibb mütəxəssisləri tərəfində

.

Avropada hər gün minlərlə insan bu səbəbdən ölür

Avropada hər gün 10 min insanın ürək-damar xəstəliklərindən ölümünün əsas səbəbi həddindən artıq duz istehlakıdır. -a istinadən bildirir ki, bu barədə Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının Avropa Bürosunun hesabatında deyilir. Bildirili

.

Ömrü uzadan ən vacib 5 qida

Hamımız 100 il sağlam yaşamaq istərdik, lakin buna necə nail olacağımızı tapmaq çətin ola bilər. qaynarinfo-ya istinadən xəbər verir ki, "SheFinds" portalı pəhrizinizə canlı maddələrlə zəngin bir sıra qidalar əlav

.

Köpün qarşısını almaq üçün lobyanı belə bişirin

Lobya bir çoxlarının sevdiyi qida növü olsa da, bişirilən zaman o mədədə şişkinliyə səbəb ola bilir. .   -a istinadən xəbər verir ki, aşpazlar bunu lobyanın düzgün bişirilməməsi ilə əlaqələndirirlər. Bildirilir ki, loby

.

Xərçəng əmələ gətirməyə qadir - 5 ət məhsulu

Xərçəng tətikləyən qidalar içində ilk pillədə kanserogenlərlə zəngin ət məhsulları gəlir. -a istinadən xəbər verir ki, əslində həyatımız boyu müəyyən qədər kanserogenli qida qəbul etməyimiz mümkündür. Amma əgər rasionda

.

Dünyanın ən qəribə və müalicəsi olmayan XƏSTƏLİKLƏRİ

Diabet, hipertoniya və ya astma kimi demək olar ki, hamımızın eşitdiyi tibbi xəstəliklər var. . unikal-a istinadən xəbər verir ki, insanlar bədənlərindəki balanssızlıqlar və ya zərərli orqanizmlərin yaratdığı problemlər səbəbində

.

Yatarkən belə yağ yandırmaq mümkündür – Necə?

Salk İnstitutunun araşdırmasına görə, nə qədər oyaq qalsaq, bir o qədər çox kalori qəbul edirik. Buna görə də alimlər kalori qəbulunu azaltmağın ən sadə yolunun erkən yatmaq olduğunu bildirirlər. Yatarkən arıqlamağın başq

turlar.az

sonxeber.az maskalar hamilelikde qidalanma gozel gorunmek qadin tumani hamiləlik və analıq balqabaq yagi intim piercing kosmetika pizza qogal video zehmet ve zinet kondom nedir