Ətli badımcan boxçası (foto resept)

Ətli badımcan boxçası (foto resept)Tərkibi:
4 ədəd orta boy badımcan
1/2 çay stəkanı zeytinyağı
800 qram kiçik tikə quzu əti
1 ədəd orta boy quru soğan
1 diş sarımsaq
1 ədəd orta boy pomidor
1/2 şirin qaşığı bibər salçası1
çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı dənə istiot
1/2 şirin qaşığı kəklikotu
1 ədəd dəfnə yarpağı
2 çay stəkanı qaynar su

Hazırlanması:
Uc hissələrini aldığınız badımcanların qabığını alabəzək şəkildə soyun. Acısının çıxması və qaralmamaları üçün bol duzlu suda gözləməyə alın. Quru soğanı kiçik küplər halında yeməli doğrayın. Sarımsağı incə nazik dilimləyin. Ortadan ikiyə kəsib uc hissələrini aldığınız pomidoru rəndənin xırda hissəsinə rəndələyin. Zeytunyağının yarısını geniş əsaslı bir tavada qızdırın. Quru soğan və sarımsaq əlavə edib yüngül bir rəng alana qədər soteleyin. Ətleri əlavə edib yüksək atəşdə soğanlarla birlikdə qovurmaya başlayın. Ətlər rəng almağa başlayanda rəndələnmiş pomidor və bibər salçasını qatın, qarışdırın. Dəfnə yarpağı, kəklikotu, dənə istiot və isti su əlavə edib qapağı örtülü qazanda ətlər bişənə qədər bişirin. Bişirme əməliyyatı sonrasında ətləri ayrı bir kənara alıb qalan sousu süzgəcdən keçirin. Duzlayın. Duzlu suda saxladığınız badımcanların artıq suyunu sıxıb üstünü silin. Qalan zeytun yağıyla yüngülcə yağlayıb qızardın, ya da geniş əsaslı bir tavada tərs üz edərək qızardın.

Boxçaları hazırlamaq üçün; Üç ədəd qızarmış badımcan kəsiyini orta boy bir dərin boşqab içinə çarpaz şəklində yerləşdirin. İç qismini ətli qarışıqla doldurub uc hissələrini birləşdirərək sıx bağlayın. Hazır olan boxcanı tərsinə çevirib soba xonçasına alın. Eyni prosesi badımcan dilimləri və ət qurtarana qədər təkrar edin. Tomatlı sous qarışığını əlavə edib əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada 30-35 dəqiqə qədər pişirin. Sobadan çıxardığınız badımcan boxcalarını qalan tomatlı sousu üzərinə gəzdirərək servis edin.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1567   Tarix: 14 iyul 2021
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

turlar.az

sonxeber.az qadin sayti aksessuarlar yaz geyimleri 2024 kakao üzü nəmləndirən maska dəri xərçənginin əlamətləri stil dərsləri kosmetika namiq qaraçuxurlu cekc pornuxa xanim.az şirin qoğal google