Göbələkli sulu küftə (foto-resept)

Göbələkli sulu küftə (foto-resept)Tərkibi:

400 qram yaşıl noxud

10 ədəd göbələk

1 ədəd quru soğan

2 diş sarımsaq

5-6 y/q zeytun yağı

1 st pomidor sousu

duz

istiot

su

Küftəsi üçün:

300 qram orta yağlı qiymə

1 kiçik boy quru soğan (sürtgəcdən keçirilmiş)

2 y/q un

1 ədəd yumurta

1 ç/q duz

1 ç/q istiot

Hazırlanması:

Küftə ərzaqlarını yoğurun və qoz böyüklüyündə küftələr hazırlayaraq soyuducuya qoyun. Soğanı və göbələkləri yeməklik doğrayın. Sarımsağı 2-3 hissəyə bölün.

Yaşıl noxudları yuyun və süzün. Qazanda bol suda qaynadın və içinə duz əlavə edin. Yaşıl noxudları 5 dəqiqə qaynadıb, süzüb soyuq sudan keçirin.

Orta böyüklükdə qazana zeytun yağı əlavə edib qovurun. Göbələkləri əlavə edərək qovurmağa davam edin.

Pomidor sousunu qazana əlavə edib 1 dəqiqə qovurun.

Küftələri qazana qoyun, küftələri isti suya əlavə edin.

Sonda yaşıl noxudu, duz, istiot, sarımsağı əlavə edərək orta dərəcədə bişirin.

Mətbəx     Baxılıb: 1383   Tarix: 28 iyul 2021
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

sonxeber.az gözəllik məhsulları geyim seçimi qadin dunyasi faydalı qidalar elm haqqında aforizmlər zorlama artiq cekiden azad olmaq kosmetika kökəlmək üçün novruz bayramı haxışta hakıştalar rus dilini oyrenek 2ci ders baldıza aid hakışta